torsdag 30. juni 2011

I'm on ravelry. And etsy! (and the monkey rattle is BACK!)

Hi to my non-norwegian readers! I've recently opened my little etsy store, and I've also started selling my designs on ravelry. I'm so happy to finally be able to share my patterns in english! They're 5 dollars each, both on ravelry and etsy. To buy the patterns on etsy: please follow this link. To buy on ravelry - please follow this link, or press the link beneath each picture. You pay with paypal both places. If you use ravelry you'll be able to download the pattern the same second as you click the pay button. If you use etsy you'll have to wait for me to send you the pattern by email. So :here are the patterns avaliable:

Diamond ring rattle pattern:


Penguin rattle pattern:

Flower rattle pattern:

Panda rattle pattern:

 Fox rattle pattern:

and....drumroll...
I might regret this, but I've decided to throw myself and the monkey rattle back out there...iik!

And as of always, the rattles you make are for personal use only!

So, to everyone who is planning to make rattles from my patterns, or already have: please find me on ravelry and post your projects so everyone can see how well you did!

Hei nordmenn! Etsy og ravelry er fritt frem for dere også, og hvis dere foretrekker norsk butikk så er mønsterne mine i eplabutikken som vanlig (bortsett fra aperanglemønsteret). Jeg blir megaglad hvis dere tar dere tid til å legge ut bilder av det dere har laget på ravelry. Og er du ikke medlem av ravelry så anbefaler jeg det på det sterkeste! Fordelen med å bruke ravelry er at du får tilgang til mønsterne umiddelbart, mens hvis du bruker epla eller etsy må du vente til jeg sender deg mønsteret. Vil du lese mer om hva ravelry går ut på kan du gjøre det her.

tirsdag 28. juni 2011

Pakkedagen

I det siste har jeg bestilt så mye på nettet at det stadig kommer overraskelser i posten. Ting jeg hadde glemt at jeg virkelig trengte for bare få dager siden, hvis noen kjenner seg igjen i DET. Ihvertfall, det var fine ting som kom i dag! Siden jeg har så dilla på piping var det supert at det dumpet ned noe av den sorten. 4 pakker vintage piping/bisebånd til bare 5 dollar (pluss 4 dollar i frakt). Hvor fantastisk er ikke det! Og fargene er så fine, mye finere enn farger man får kjøpt i dag, syns jeg.
Så! Noen øredobber. Nå må jeg kanskje innrømme at jeg ikke kikket på målene, for disse var endel større enn jeg hadde sett for meg. Men pene likevel.
I tillegg fikk jeg øynene som jeg har gått og ventet og ventet på, men det viser seg at disse er for små til den store pingvinbamsen. Det var skikkelig nedtur, for jeg er veldig klar for å få publisert mønsteret snart. Men heldigvis er det flere og større øyne på vei i posten, forhåpentligvis tar det litt kortere tid denne gangen.

I dag er det forresten 1 år siden jeg startet å blogge! Tusen takk til alle som følger meg, både til dere som flyr forbi i stillhet og til dere som har lagt inn hele 2377 kommentarer siden starten. WOW, kan ikke si annet!

mandag 27. juni 2011

Ukens bokmerkedypdykk - uke 26: gaveinnpakning

En gang i uka i hele 2011 lager jeg et innlegg basert på mine gamle bokmerker. Tanken bak er at jeg har så utrolig mange gode tips som er for gode til å ikke skulle spres. For tidligere uker - sjekk her.


Tipset denne uka er en utrolig fin måte å pakke inn gaver på. Jeg har ikke prøvd det selv, men tipper det funker fint å bruke vanlig gavebånd også. Gleder meg til å teste ut dette neste gang noen skal få en pakke!

lørdag 25. juni 2011

Jeg har sydd en pung!

Når jeg skrev at jeg hadde lyst til å bruke bisebånd til ALT - ja da mente jeg det. Jeg fikk en liten rest etter kjolen, og det påvirket stoffvalget til denne lille pungen. Er den ikke veldig HandmadeVibeke-aktig i fargene? Men seriøst, hvorfor har ingen fortalt meg om bisebånd før?
Jeg sydde pungen etter dette mønsteret, det var veldig lettvint.  Jeg har lenge trengt en pung til å ha i veska som kan romme alt lurt jeg har hatt liggende i bunnen av veska. Da mener jeg paracet, ibux, nesespray, allergitabletter, plaster, gnagsårplaster, reisesyketabletter, clear eyes, ørepropper og slike ting som en god sykepleier har med seg til enhver tid. Haha, jeg er så kjerring at det nesten ikke går an! Snart kjøper jeg vel en pakke kamferdrops til å ha oppi der også. Uansett, nå kan jeg bare ta med meg pungen når jeg bytter veske. I like. Synd jeg ikke trenger tusen punger, for jeg har lyst til å sy tusen til. Nesten, ihvertfall.

fredag 24. juni 2011

Jeg har sydd en kjole!

 Jeg er ikke bare på sky-kjøret, jeg er på SY-kjøret også om dagen. Jeg har lenge tenkt at jeg skulle lage min all-time favoritt-bokmerkedypdykk, nemlig denne kjolen. Men da jeg skulle se gjennom "tutorialen" ble jeg litt skuffet, så istedet for å følge den tok jeg kjolen som ide som utgangspunkt og gjorde det på min måte istedet. Selv med endel prøving og feiling var mitt første voksenplagg ferdig på få timer, og sånt passer meg perfekt! Kjolen er fin på avstand, og til neste gang har jeg lært meg hva som er lurt og ikke lurt. Jeg har ikke brukt mønster, og ikke knappenåler heller. Men, jeg har begynt å skjønne at disse tingene har noe for seg. Og så har jeg begynt å stryke kanter og sånn, og jeg ser jo at det er mye finere og enklere. Kanskje jeg er i ferd med å bli voksen. Iiik. Singleten er fra cubus og stoffet fra stoff og stil.
Og når jeg skrev tidligere at jeg ikke følte meg inspirert - har jeg oppdaget at det ikke er helt sant. Jeg kjenner jeg søker meg veldig bort fra de tingene jeg skrev om her, og søker meg mot andre uttrykk, inspirert fra blogger jeg syns skiller seg ut fra massen. Fargene er inspirert av den grafiske stilen til RareRina, som jeg beundrer men aldri kunne gått for selv, bortsett fra i denne kjolen. Og det gule båndet kom jeg på etter å ha sett dette sengetøyet, og det ble gult rett og slett fordi jeg er så glad i gult og sort sammen.
Jeg er glad. Å være kreativ, skape noe nytt, lære noe nytt - det ruler! Denne uka har jeg laget mitt første skråbånd, jeg har sydd med skråbånd for første gang, jeg har lært at det er noe som heter bisebånd/piping (som jeg elsker og har lyst til å bruke til ALT!). Jeg har sydd i ermer i et plagg for første gang, jeg har sydd mitt eget klesplagg for første gang - som jeg syns er fint og som jeg kommer til å bruke! I tillegg har jeg sydd ferdig en pute, OG sydd igjen det som skal sys for hånd. Now that's a first. Klapp på skuldra.
Til dere som lurer: jeg slutter ikke å hekle fordi jeg syr. Jeg sitter fortsatt med heklenåla foran tven og jeg går fremdeles rundt med hekletøyet i veska i tilfelle det blir litt dødtid noe sted. Men å hekle den femtiende blomsterrangla og den hundrede aperangla er ikke akkurat noe for det kreative senteret i hjernen å bryne seg på, så derfor er det så fint å gjøre noe litt annet.God helg!

torsdag 23. juni 2011

Skypute

Jeg er på sky-kjøret om dagen. Har dere sett skyputene til Donna Wilson? Jeg elsker folk som kommer på en ting som er så enkel at den er genial. Og for en pen ide da gitt! Nå har jeg hermet, og laget min egen lille skypute. Herming til hjemmebruk er ok, føler jeg. Jeg kjøpte litt ullstoff på stoff og stil, og fylte den med fyllvatt (som jeg har ENDEL liggende av). Perfekt for oss gamle som liker litt støtte i korsryggen. Jeg bretta stoffet dobbelt, klippet ut en sky på frihånd og freste rundt med symaskinen, fylte og tråklet igjen hullet.  Lettere får man ikke laget en pute, tror jeg.
Posted by Picasa

onsdag 22. juni 2011

Ukens bokmerkedypdykk uke 25 : lag ditt eget skråbånd

En gang i uka i hele 2011 lager jeg et innlegg basert på mine gamle bokmerker. Tanken bak er at jeg har så utrolig mange gode tips som er for gode til å ikke skulle spres. For tidligere uker - sjekk her.
Mange av dere er sikkert eksperter allerede i å lage deres eget skråbånd, men jeg har akkurat lært det og det er sikkert flere som kunne tenke seg å lære det. Det er nemlig superenkelt, og du kan veldig enkelt lage masse skråbånd av ganske lite stoff. Jeg syns de fleste butikkene har et skikkelig dritkjedelig utvalg, så jeg var fornøyd når jeg kunne lage mitt eget skråbånd i helgen. Hva jeg har brukt det til skal dere få se etterhvert! Og best av alt var det å lage noe på den ubloggeaktige måten, det vil si at det ikke ble tatt et eneste bilde underveis i prosessen, ingen detaljbilder av skråbåndmaskinen fra stoff og stil, nei bare knips når hele greia var ferdig, ett bilde og ferdig med det.
Det finnes en mase tutorials og forklaringer der ute, men jeg brukte bruksanvisningen til Dana fra MADE-bloggen. Hvis du trenger noen tips for hvordan sy på skråbånd på finest måte kan du lese videre i dette innlegget. (skråbånd heter bias tape på engelsk. Syns du fortsatt det er vanskelig anbefaler jeg å sjekke ut noen filmer på youtube. Alt er lissom lettere når man kan se istedet for å lese). Og, har du ikke lyst til å lage ditt eget skråbånd finnes det masse folk på etsy som selger hjemmelaget skråbånd. Igjen, søk på bias tape og så finner du masse fine greier!

Posted by Picasa

mandag 20. juni 2011

En bitteliten leserundersøkelse

I forbindelse med at jeg nylig handlet et mønster på nett kom jeg over en betalingsløsning som jeg syns var helt genial. Det går ut på at man kan legge til en salgsknapp i et innlegg på bloggen, slik at folk kan handle ting, her var det snakk om mønstre. Du trykker på kjøp, betaler med paypal, og så vusj får du tilsendt en mail automatisk med en link hvor du kan trykke for å laste ned mønsteret. Du trenger altså ikke å sitte og vente på at jeg skal sjekke mailen, komme hjem fra jobb, spise middag, og SÅ sende ut bestillingene. Jeg vet at jeg heier veldig på slike ting, men mulig dere er skeptiske. Så spørsmålet er altså - ville dere kjøpt mønstrene mine på den måten? Det ville spart meg for masse tid, og dere vil få mønsterne sporenstreks. Jeg blir superglad hvis dere hadde skrevet ja eller nei, eller enda mer i kommentarfeltet.
Er ikke jeg bloggelei, si? Joda eller neida, det er visst interiørblogglei jeg er! Eller interiørlei - punktum. Jeg kjente det i dag, da rom 1-2-3 dumpet ned i postkassa at det var bare kjedelig hele greiene (og jeg som pleide å forgude det bladet!). Kanskje det er noe som går, og som går over hvis jeg er flink jente og spiser alle vitaminene mine og ikke marsipan i ukedagene? Får håpe på det! I mellomtiden tar jeg pause fra interiørbloggene, og henger ut ved symaskinen istedet. Morgendagens bokmerkedypdykk er sy-relatert ihvertfall :)

fredag 17. juni 2011

Bloggelei

Uff, jeg har gått på bloggelei-smellen. Istedet for å bli inspirert og fascinert over ting jeg leser i blogger har jeg begynt å henge meg mer og mer opp i at så mye er likt. Det er tolixstoler, ugler, retrostoff, pukka-te, pallesofaer,  loppefunn, tapet, settekasser, manokopper, ranukler, gamle trekasser, floratrykk, skolekart, vimpler og luxorlamper over hele fjøla. Jeg liker også alle disse tingene, og har skrevet om flere av disse tingene selv, så håper ikke noen blir fornærmet, men jeg har fått litt overdose rett og slett. Litt sånn at noen bør gi meg motgift hvis jeg ser en eneste ugle til. Det blir så mye det samme, og da mister jeg helt lysten på ting. Og oppi det hele føler jeg meg som tidenes åndssnobb. Hvorfor skal ikke jeg bare kunne like det andre liker? Akkurat nå har jeg litt dilla på skyer, men jeg merker at skyene også er på vei inn og da blir jeg brått kjerringa mot strømmen igjen. Jeg merker hjernen min har kjørt seg fast i et spor hvor jeg ikke kommer på noen ting å lage, og jeg har ikke så lyst til å lage noe heller. Det er jo dødstrist, og jeg håper fader meg at det går over kjapt! Jeg savner så å tenke wow, det var kreativt, eller wow for noen bilder, wow for en god ide, wow for et fint uttrykk, hvis dere skjønner.  Er det noen som kjenner seg igjen? 
Bør jeg rett og slett stenge (blogge)verden litt ute, slutte å lese blogger og stenge meg inne i en boble, (eller et desilitermål slik som Biffen?) 

mandag 13. juni 2011

Ukens bokmerkedypdykk- uke 24 - miniatyrer

 Jeg har alltid vært veldig fascinert av små modelljernbanefigurer. Jeg har jo laget et titteskap-dørskilt som dere kan lese om her. Men det finnes folk der ute som lager ting som man kan drømme om å få til, og drømme om å ha på veggen. Jeg har lenge visst om Minimiam (som er til å dø av, og som er et av mine eldste bokmerker faktisk, fra 2007), og har nylig oppdaget Christoffer Boffoli (som har tatt bildet over). Men her snakker vi sprø priser, så på etsy finnes det folk som driver med noe av det samme (litt annet kaliber kanskje, men noen av dem er festlige da). Sjekk ut DongedyFrame, KristiMcMurry, DanJackson

 Ellers går det jo an å prøve selv! En pakke med små figurer koster ca 100 kroner sist jeg sjekka, eller så går det såklart an å bestille på nettet. Det er ikke GRENSER for hvilke situasjoner som finnes, f.eks motiver med personer på loppemarked, en gisselsituasjon, dame med deodorantspray(!), mann som har falt. Det finnes mange produsenter av figurer, blant annet Preiser, Noch og Faller, og vær obs på at de finnes i ulike størrelser. Bor du Osloområdet anbefaler jeg en tur til Amundsen Hobby, veldig stor modelljernbanebutikk. Ellers finnes det vel modelljernbanebutikker over hele landet, og de er nok ikke så vant til damekunder, jeg husker ihvertfall at de var veldig nyskjerrig på hva jeg drev med i den butikken...:)

Håper dere koser dere i pinsen, det gjør ihvertfall jeg!

fredag 10. juni 2011

Litt farger på en grå dag

Vesker på gulvet i gangen har nok vært det det har vært mest dårlig stemning for her i heimen. Jeg har derfor endelig ordnet opp i DET, sånn at vi kan være perlevenner for alltid. Knaggene er fra Designtorget, og koster 55 kroner stykk. Det syns jeg er en hyggelig pris for en knagg. Jeg kjøpte en hvit og en mintgrønn, men de finnes i knallgul, rosa og flere andre fine farger. Det var ikke noe verktøy involvert heller, jeg bare skrudde rett inn i veggen. Det er vel eneste gangen i mitt liv jeg har satt pris på gipsplater, men vi får se hvor lenge det varer :D
Tusen takk for alle kommentarene på pingvinen:) Det var ikke så mange som svarte på spørsmålet om mønster eller ikke, men jeg lager et mønster likevel, jeg.

onsdag 8. juni 2011

Stor pingvin

Jeg snakket om å lage en stor pingvin, og i dag ble jeg ferdig med den lille pinguen her. Jeg er fornøyd, jeg hadde ikke trodd at den egnet seg som bamse, men syns absolutt at det ble bra. Jeg har laget en liten stuss bak, og beina står ut slik at den står veldig fint på egenhånd. Jeg mener Mathildes skatter stilte seg først i køen for en stor pingvin, og vil du fortsatt ha den blir den din. Den tok ganske lang tid å lage, så jeg må nesten ta 300 kroner for den, pluss porto. Fordi den er litt halvfeit kommer det volumtillegg på brevet, men det kan vi diskutere på epost hvis du fortsatt er interessert. 
Så er spørsmålet, skal jeg lage et mønster og legge ut i eplabutikken eller? Prinsippet er jo likt som pingvinranglen, men med andre proposjoner og et annet maskeantall. Ville dere kjøpt et eget mønster med bare pingvinbamsen, eller hadde det vært bedre å kombinere den med pingvinranglen, altså to pingvinmønster i ett. Blir glad for gode råd!
Så, det dukket opp noen spørsmål i kommentarfeltet forrige gang som jeg ikke svarte på, og det beklager jeg, men tar det nå. Jeg lager dessverre verken pingviner eller aper for salg, men jeg selger noen innimellom når jeg lager nye mønstre. Hvis jeg lager et mønster vil det si at jeg må lage enda en pingvin, og da er revinyl nestemann i køen. Til de av dere som ønsket dere pingvin i miniatyr kan jeg muligens prøve en gang, men det er noe herk å hekle sånn småtteri. Igjen, selv om jeg ikke er så flink til å svare på alle kommentarer leser jeg alle og blir veldig glad hver gang det tikker inn en kommentar. Og til dere som ikke kommentarer - takk for at dere stikker innom. Jeg leser også maaange blogger uten å si et pip. Sånn er det bare.

SÅ, nyt dagen. Husk solkrem!

tirsdag 7. juni 2011

Rosa lampe til salgs (solgt)

I dag kom jeg hjem til et vindu som hadde blåst opp, og til de av dere som bor i Oslo kan kanskje gjette hvor mye vann som hadde kommet inn. Men dermed fikk jeg en god unnskyldning til rydde, jeg har en haug med vesker og kjølebager og alskens som lå opp vannet som nå har fått plass på sine nyopphengte knagger her og der. I haugen lå også denne rosa herligheten av en lampe, som jeg kjøpte på QXL for lenge siden, men som jeg aldri ble helt fortrolig med. Skjermen og selve greia er laget av plast, mens stanga er av messing. Jeg er ikke helt inne i lampe-terminologi, men håper dere ser på bildene hvordan den er. Den er gammel, så plasten er litt gulnet. Fordi kontakten er ujordet har jeg aldri fått prøvd om den faktisk virker, men den forrige eieren forsikret meg om at den var i orden. Kontakten kan enkelt byttes til jordet går jeg ut ifra.
Jeg har ingen steder å gjøre av den, og hvis noen av dere har lyst på den skal dere få den. Jeg tenkte 100 kroner pluss porto. Ellers er det bare å hente den hvis du bor i Oslo. Send mail til kapteinbiff@gmail.com :)

mandag 6. juni 2011

Ukens bokmerkedypdykk - uke 23 : knagger av gamle trådsneller

En gang i uka i hele 2011 lager jeg et innlegg basert på mine gamle bokmerker. Tanken bak er at jeg har så utrolig mange gode tips som er for gode til å ikke skulle spres. For tidligere uker - sjekk her.
Fin ide til hobbyrommet. Og noe nytt å jakte etter i bruktbutikkene, gamle trådsneller. Alltid fint når det dukker opp noen man trenger som man egentlig ikke visste man trengte. 

fredag 3. juni 2011

God helg!

Å våkne i dag uten å høre ville tass-tass-tass på gulvet var litt rart, gurimalla så kos det har vært med hund! Men nå kan kosedyrene komme ned fra peishylla, og jeg kan vie den neste uka til støvsuging og vasking. Jeg har jo hår-fobi, og jeg trodde ikke det gjaldt dyrehår, men det gjør det tydeligvis. Selv om vi har hatt tre hundefrie rom er det hundehår overALT, fordi det henger med på klær og blir med rundt hvor enn vi har gått. Så får jeg har fått ordnings på dette blir det ikkeno mer hekling. Jeg trodde en uke uten å hekle skulle bli en slags balsam for sjelen, en øvelse i å gjøre bare en ting på en gang (f.eks se på tv med hendene i fanget), men det har vært stressende. Jeg slapper rett og slett best av med noe i hendene. Men nå lar jeg støvsugeren stå og går ut for å slappe av med en bok i hendene, før jeg skal på kveldsvakt. Men først skal jeg tipse dere om noe kan dere kan bake i helgen, noe fantastiske blåbærmuffins jeg har bakt to ganger på to uker. Så saftige at man nesten kan dø. God helg!

onsdag 1. juni 2011

Stolt!

Det må være lov å være litt fornøyd med seg selv, syns jeg. I dag har jeg nemlig nådd nye syhøyder, jeg har sydd en ting med ikke mindre enn to glidelåser i! I går så jeg på bloggen til Hedda at hun hadde sydd noen utrolig stilige handlenett. Sånne som kan trylles om til å bli en liten pung, og som er supergreit å ha liggende i veska i tilfelle du skal innom butikken på vei hjem. Sånn som farmor alltid hadde i veska, og nå er jeg gammel nok til å forstå hvor smart det er :)

Tutorialen hun hadde fulgt finner du her, og den så så enkel ut at jeg bestemte meg for å prøve. Jeg tok bussen til Stoff og Stil og kjøpte inn vlieselin og ting som ordentlige sydamer trenger. Nå er første forsøk ferdig, et slags sjarmerende utkast kan vi si. Neste gang kan jeg bli nøyere med klipping og måling (som alltid), og jeg må kanskje vurdere å bruke knappenåler også. DA blir det sikkert fint. Nå må jeg ha flere glidelåser, for her er det bare å smi mens det fortsatt er ryddig rundt symaskinen!