fredag 24. juni 2011

Jeg har sydd en kjole!

 Jeg er ikke bare på sky-kjøret, jeg er på SY-kjøret også om dagen. Jeg har lenge tenkt at jeg skulle lage min all-time favoritt-bokmerkedypdykk, nemlig denne kjolen. Men da jeg skulle se gjennom "tutorialen" ble jeg litt skuffet, så istedet for å følge den tok jeg kjolen som ide som utgangspunkt og gjorde det på min måte istedet. Selv med endel prøving og feiling var mitt første voksenplagg ferdig på få timer, og sånt passer meg perfekt! Kjolen er fin på avstand, og til neste gang har jeg lært meg hva som er lurt og ikke lurt. Jeg har ikke brukt mønster, og ikke knappenåler heller. Men, jeg har begynt å skjønne at disse tingene har noe for seg. Og så har jeg begynt å stryke kanter og sånn, og jeg ser jo at det er mye finere og enklere. Kanskje jeg er i ferd med å bli voksen. Iiik. Singleten er fra cubus og stoffet fra stoff og stil.
Og når jeg skrev tidligere at jeg ikke følte meg inspirert - har jeg oppdaget at det ikke er helt sant. Jeg kjenner jeg søker meg veldig bort fra de tingene jeg skrev om her, og søker meg mot andre uttrykk, inspirert fra blogger jeg syns skiller seg ut fra massen. Fargene er inspirert av den grafiske stilen til RareRina, som jeg beundrer men aldri kunne gått for selv, bortsett fra i denne kjolen. Og det gule båndet kom jeg på etter å ha sett dette sengetøyet, og det ble gult rett og slett fordi jeg er så glad i gult og sort sammen.
Jeg er glad. Å være kreativ, skape noe nytt, lære noe nytt - det ruler! Denne uka har jeg laget mitt første skråbånd, jeg har sydd med skråbånd for første gang, jeg har lært at det er noe som heter bisebånd/piping (som jeg elsker og har lyst til å bruke til ALT!). Jeg har sydd i ermer i et plagg for første gang, jeg har sydd mitt eget klesplagg for første gang - som jeg syns er fint og som jeg kommer til å bruke! I tillegg har jeg sydd ferdig en pute, OG sydd igjen det som skal sys for hånd. Now that's a first. Klapp på skuldra.
Til dere som lurer: jeg slutter ikke å hekle fordi jeg syr. Jeg sitter fortsatt med heklenåla foran tven og jeg går fremdeles rundt med hekletøyet i veska i tilfelle det blir litt dødtid noe sted. Men å hekle den femtiende blomsterrangla og den hundrede aperangla er ikke akkurat noe for det kreative senteret i hjernen å bryne seg på, så derfor er det så fint å gjøre noe litt annet.God helg!

14 kommentarer:

 1. Den ble kjempefin! Bør kanskje prøve å sy noe til meg selv og, nå når jeg har sett at det faktisk er mulig å bli venn med symaskinen.

  Riktig god helg!

  SvarSlett
 2. Gratulerer med godt jobba og fin kjole! Snakker vi synåler, snakker vi bli med på min Give away =)) Den som vinner får et hjem til sånne små rakkere..
  Mvh Siv

  SvarSlett
 3. Nøj hvor er den flot! Lækre detaljer. Gennemført!

  SvarSlett
 4. Guuud hvor er den smuk, det er virkelig godt gået!

  SvarSlett
 5. Veldig flott kjole! Så enkel og fin! :) Eget mønster?

  SvarSlett
 6. takk takk! "mønsteret" finner du ved trykke på den øverste linken i innlegget :)

  SvarSlett
 7. Har ikke lest så mye blogger i det siste. Travelt + litt lei. Men nå har jeg pløyd gjennom noen innlegg hos deg, og kjenner meg så igjen i det du skriver om at alt er likt og sånt. Jeg får også litt nok i blant. Samtidig føler jeg jo at jeg er ganske lik de andre, så har jo absolutt ikke noe jeg skulle sagt :). Men det var i alle fall bra skrevet! Og bra gjort å sy den kjolen! God helg!

  SvarSlett
 8. Er helt enig med deg at man trenger litt avveksling av og til! Flott kjole :o) Ha en riktig god helg.

  SvarSlett
 9. For en fantastisk kjole! Du er dyktig, altså :D

  SvarSlett
 10. Veldig fin kjole! Imponert! Har selv en tendens til å jukse-sy litt. Droppe knappenåler og strykjernet... Men vet jeg bare får dobbelt med arbeid til slutt. Dessuten har jeg vært på sky-kjøret sjøl, men kun for å lage noen uroer... God helg!

  SvarSlett
 11. Herlighet, så nydelig den var!!

  SvarSlett
 12. Så kul kjole! Du er jammen flink!

  SvarSlett