fredag 17. juni 2011

Bloggelei

Uff, jeg har gått på bloggelei-smellen. Istedet for å bli inspirert og fascinert over ting jeg leser i blogger har jeg begynt å henge meg mer og mer opp i at så mye er likt. Det er tolixstoler, ugler, retrostoff, pukka-te, pallesofaer,  loppefunn, tapet, settekasser, manokopper, ranukler, gamle trekasser, floratrykk, skolekart, vimpler og luxorlamper over hele fjøla. Jeg liker også alle disse tingene, og har skrevet om flere av disse tingene selv, så håper ikke noen blir fornærmet, men jeg har fått litt overdose rett og slett. Litt sånn at noen bør gi meg motgift hvis jeg ser en eneste ugle til. Det blir så mye det samme, og da mister jeg helt lysten på ting. Og oppi det hele føler jeg meg som tidenes åndssnobb. Hvorfor skal ikke jeg bare kunne like det andre liker? Akkurat nå har jeg litt dilla på skyer, men jeg merker at skyene også er på vei inn og da blir jeg brått kjerringa mot strømmen igjen. Jeg merker hjernen min har kjørt seg fast i et spor hvor jeg ikke kommer på noen ting å lage, og jeg har ikke så lyst til å lage noe heller. Det er jo dødstrist, og jeg håper fader meg at det går over kjapt! Jeg savner så å tenke wow, det var kreativt, eller wow for noen bilder, wow for en god ide, wow for et fint uttrykk, hvis dere skjønner.  Er det noen som kjenner seg igjen? 
Bør jeg rett og slett stenge (blogge)verden litt ute, slutte å lese blogger og stenge meg inne i en boble, (eller et desilitermål slik som Biffen?) 

23 kommentarer:

 1. Syns du skal slippe Biffen ut av "bobla" og holde deg selv uttafor bobla og ;)

  Men det går jo litt opp og ned med interessen for alt som skjer i bloggland...merker jeg selv og. Og jeg er enig i at det er ALTFOR mye likt. Men jeg er jo litt på kjøret jeg også. Mye lopper feks. Og ugler har det vært (jeg har jo mange av de enda, men har liksom mista litt sjarmen etter at ALLE andre og syns ugler var KOOLEST i hele verden...)

  Min siste dille er rever. Hysj, ikke si det til noen ;)

  Merker jeg "kjeder" meg litt på den vanlige bloggrunda...men har funnet endel utenlandske blogger som jeg liker veldig godt. Litt friskt blod ;)

  Håper du finner bloggeiveren igjen :)

  Ha en fin helg!

  SvarSlett
 2. Pauser er fine ting. Blogging synes jeg skal være gøy, og hvis man plutselig får det i halsen, så trenger man luft. Det er sommer og lov å gjøre andre ting! Og velkommen tilbake i blogglandia når du føler for det.

  SvarSlett
 3. Hei tøffa! Digger at du er så direkte og ærlig. Forfriskende å komme inn hit...

  Kjenner litt på det samme som deg. Det blir litt for liten dynamikk. Litt sånn som på jobben...hvis alle er enige om alt skjer, er det ingen utvikling og ting blir gjentakende og kjedelige...

  Jeg liker å gå andre veier og gjøre ting anerledes enn alle andre, men på en annen side er det sjelden jeg har ideen selv først. Har som regel sett den et sted. Skjønner at det er forskjell på det og massekopiering eller hva man skal kalle det. Prøver å unngå de værste trendene, men jammen meg kom jeg ikke hjem med en ugleduk til kjøkkenet her. Hjernedød follower...Kall det ubevisst eller bevisst. Ansvaret for det må jeg ta selv...

  Jammen meg kom jeg ikke hjem med en trekasse til balkongen her også. Det hadde jeg aldri kommet på av meg selv for et år siden. Hva sier det egentlig om meg? Hva liker jeg egentlig? Jo, har alltid likt gjenbruk, men trekasser har jeg vell klassifisert som søppel tidligere...

  Jeg leter etter blogger, bøker og folk som inspirerer meg. Styrer unna de typiske interiørbloggene. Liker godt de som viser ting de lager og pusser opp. Synes det er flere av dem i Norge, men jeg kunne godt tenke meg å gå på jakt etter enda flere. Er ikke så god i engelsk, og synes det er behagelig å lese norsk ;)

  Jeg blir ikke enig med meg selv om hva jeg tenker om dette. Uansett, er det deilig med slike innlegg som får meg til å reflektere og som gjør meg mer bevisst i de valgene jeg tar. Uansett om jeg velger å følge massene eller å gå alene...

  Pauser kan være bra det! Kjenn hva som er best for deg. Jeg venter her jeg ;)

  Kooos dæ i hælga! Klæm

  SvarSlett
 4. Helt enig :-)
  Begynner å bli drittlei Facebook også.

  SvarSlett
 5. Jeg er litt enig! :)
  Håper du er tilbake snart :)

  SvarSlett
 6. Eg likar meg godt i mi eiga boble. Skulle ønske eg og fekk plass i eit desilitermål!
  Eg heiar på deg uanett. Heia heia! (likar godt i heie skjønar du)
  Skap ein god dag:)

  Tudeleu!

  SvarSlett
 7. Jeg hadde en skikkelig blogglei-runde i våres. Jeg syntes ikke jeg klarte å blogge noe fornuftig eller noe som var verdt å lese. Nå er blogglysten tilbake - heldigvis, for jeg må jo si at det er en verden jeg trives veldig godt i:) Men er enig med du - jeg skummer stadig oftere igjennom andre blogger enn før, er litt dårligere til å legge igjen kommentarer og legger til lite nye bokmerker. Jeg tror jeg må gå på leit etter nye blogger, som har mye nytt og artig å vise! Ta deg en liten pause da vel, dropp å legg ut noe selv, men titt innom iblant. Plutselig er bloggelysten tilbake!

  Klem Sissel:)

  P.S. Det vil ikke falle i god jord her i gården om du slutter å blogge helt, bare så det er sagt...! Det kan hende jeg må bombardere deg med vimpler å ugler da altså! ;)

  SvarSlett
 8. Jeg er forsåvidt ganske enig, selv om jeg også er blant de som legger ut og liker ting veldig mange andre liker. I det siste har jeg lest en del blogger med mye tekst, gode formulerte blogger, og merker at de gir meg noe annet enn alle interiørbildene jeg vanligvis surfer gjennom. Det er nok lurt å ta puser innimellom, titte på andre ting, de fleste har forskjellige ting de interesserer seg for. Og vips, pga det kommer bloggelysten tilbake, vil jeg tro.

  Klem fra Stine

  SvarSlett
 9. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 10. Uten å bli fullstendig blogglei har jeg tenkt mye av det samme som deg. Mange (de fleste) blogger jeg kommer over blir bare som variasjoner over et tema. Og personlig er jeg ikke så fan av shabby chic, eller retro, eller.. og har følt meg litt utafor her i blogglandia. Men det hender jo jeg blir inspirert likevel og lager min egen vri på tingene. Kanskje det er på tide å følge opp "rotete-hjem-innlegg" trenden med å vise ting som ikke passer inn i bloggkonformiteten? Eller jakte på annerledesblogger. Det tror jeg sannelig at jeg skal gjøre, jeg deler hvis jeg finner!

  SvarSlett
 11. Hej Elise.
  Jeg kender det godt. Jeg får også indimellem for meget. Jeg har lige skrevet et indlæg om, at jeg ikke kan tage flere storblomstrede retrostoffer fra 70'erne. Men man må jo skrive og vise, hvad man vil på sin blog.
  Hold en pause, hækl nye ting. Jeg er sikker på at du finder på noget nyt og genialt om lidt, som du kan vise frem:)
  Kh Puk

  SvarSlett
 12. Ta en bloggferie - gjør noe helt annet:-) Inspirasjon kan komme fra nye og helt andre kanter enn man tror:-)

  SvarSlett
 13. haha! Du er fin! Takk for at du treffer spikern nok en gang. Jeg er også bloggelei. Har ikke tid og overskudd til å "produsere" masse nytt og komme med nye idéer. Dermed blir det mye easy bloggin - og ser jeg tilbake på siste uke, så inneholdt det blant annet en ugle, peoner og vimpler. Mainstream me. Tror likevel jeg har min stil. Dog er den påvirket av så mange andre.

  Nå ser jeg frem mot sommeren. Da tror jeg jammen jeg skal ta noen uker HELT bloggefri. Så satser jeg på ny frisk i august. Om jeg får tid da. Plutselig tilbake i full jobb, så det blir spennende.

  Lykke til - uansett om du velger å holde deg inni eller utenfor boblen. Jeg synes du er fin og ærlig. Har du ikke inspirasjon, så ta en pust i bakken. Den kommer nok tilbake :)

  klemklem

  SvarSlett
 14. Skjønner veldig godt hva du mener! Blir fort lei av ting, og da går det rasende fort i bloggeverden der ting blir gjentatt hele tiden.. Men når det er sagt så er ikke bloggen din sånn:) Godt med litt forfriskende innimellom! Men ta en pause om du vil og kom tilbake når det er gøy igjen :)

  SvarSlett
 15. Enig i det du skriver! Men ikke ta så lang pause da! Jeg digger bloggen din, og din kreativitet!

  SvarSlett
 16. ENIG!! Man kan faktisk miste gleden over ting man er glad i og setter pris på, om man får overdose.
  De fleste blir kvalm om de spiser for mye sjokolade, selv om sjokolade er noe av det beste som finnes..!
  Føler det akkurat på samme måte som deg! Er ikke skikkelig lei, enda, men det går mye i det samme ja.
  Kanskje du må bytte ut bloggelista di for ei stund? Føler du mange retroblogger - gå over til å følge mer klassiske blogger ei stund.
  For å sammenligne det med mat igjen; hvis du prøver noen nye retter iblandt kan det hende at lysten på favorittmåltidet kommer tilbake etterhvert.
  Vet ikke om du skjønte noe av dette.. Men..;)
  Fine Biffen:)
  Janni

  (Gi Vekk hos meg! JA, det er det OGSÅ overalt!!:P)

  SvarSlett
 17. Helt enig med deg at det er UTROLIG mye likt der ute, MEN bloggen din er et hederlig unntak, jeg blir ALLTID både imponert og inspirert på bloggen din.. =)

  SvarSlett
 18. Om du stenger deg inne i et litersmål så har du i alle fall et fotoinnlegg som ville skille seg ut, et som jeg ville ha lest. :-). God helg, håper skapelysten returnerer snart.

  SvarSlett
 19. Tusen takk alle sammen for gode kommentarer! I første omgang føles det bare veldig deilig å ha fått lettet litt på trykket. Like etter jeg hadde postet innlegget var jeg innom en blogg, ble inspirert, i dag har jeg vært på stoff og stil og har stoffene i vaskemaskinen. I morgen skal jeg sy, og forhåpentligvis blir det en bursdagssgave av det som jeg kan vise frem etterhvert. Så inspirasjonen var vel ikke så langt unna likevel! Mønsteret til pingvinbamsen er også klart, jeg venter på en liten ladning safety eyes slik at jeg kan få tatt bilder og så legger jeg den ut for salg, til de av dere som venter på den. Det piper i mobilen min hver gang dere legger igjen en kommentar, så helt borte blir jeg ikke. Jeg skummer gjennom leselista mi og trykker meg inn på det jeg tror jeg kan like, så jeg suser nok rundt i kulissene. Ukens bokmerkedypdykk kommer også, banna bein. Det har jeg jo lovet, og det er gøy å lage innleggene fremdeles. Så sees vi plutselig. Kanskje pausen er over allerede i morgen, hvem vet. Takk for at dere er så søte, da dere!

  SvarSlett
 20. Jeg kender godt følelsen. Det hele bliver en god gang smørremasse. Uden relevans. Tror det er årstiden der inviterer til pause. Glæder mig til du er tilbage! C

  SvarSlett
 21. Ja, jeg kjenner meg igjen!! Jeg blir også lei av at de samme tingene går igjen overalt, samtidig som jeg ikke kommer opp med noe nytt jeg heller,..pluss at jeg liker mange av de tingene som går igjen i det evindelige:P..samtidig som jeg vil se noe nytt..nye, gøyale ideér!

  -Jeg digger bokmerkedykkene dine, da! Der dukker det stadig opp ting og ideér som er nytt for meg:)
  Kjempekul bildeserie, forresten!

  SvarSlett
 22. Har det på samme vis. Er lei av alt det like som du sier. Det er fint å følge utenlandske blogger. Uten å fornærme noen. Men jeg mener som deg- jeg er lei av å se folk gjøre det samme. Og nå sitter jeg i glasshus. Jeg syr også med retrostoffer. Men har ikke orket loppis i vår. For nå tar det av og "alle" skal sy blomstrete lappeputer. Vimpler. Mano. Kahler. Ape. Skyer ja... Har samlet mange i inspirasjonsmappa. Men som deg jobber jeg litt mot det, da det også begynner å ta av. Ugler. Fugler. Dymo.

  Jeg tr en pause nå, og håper på ny inspirasjon utover sommeren. Jeg liker din blog og håper du også kommer sterkt tilbake etter en pause? Pause er fint. Jeg merker det
  er fint å være ute av blogverden og mitt vanlige interiørfokus. Jeg er til og med lei av meg selv og mitt fokus på ting. nå vil jeg fokusere på noe annet.
  God sommer! Klem til deg

  interiørfokus. Det er jo så mye annet fint der ute.

  SvarSlett
 23. Jeg har det på samme måte.
  Bloggtørke, samt at jeg blir litt lei alt jeg ser igjen, og igjen og igjen. Ikke det, jeg finner ikke akkurat opp kruttet selv heller, så jeg kan ikke klage akkurat! :)

  SvarSlett