tirsdag 8. februar 2011

1-års eplajubileum!

8. februar i fjor åpnet jeg eplabutikken min, så i dag er det jammen meg jubileum! Tanken om å selge ranglene "mine" hadde surret i bakhodet en stund, og da jeg fant epla.no åpnet jeg butikken min bare noen dager etterpå, uten å vite noe særlig om hva det gikk ut på. Til å være så veluoverveid er jeg veldig fornøyd, med navnet på butikken og det hele :D Jeg heklet seks rangler slik at følte jeg hadde et variert utvalg, og dette er det jeg kunne tilby for et år siden:

 Første salget fikk jeg etter en uke (hvis vi ser bort fra den som venninna mi kjøpte), så kom det et salg til i februar, og neste var midt i mars. Jeg var strålende fornøyd! I august var jeg i Kamille, og etter det ble det helt vilt i butikken. Jeg solgte 39 rangler den måneden! Nå har jeg endt opp på 110 rangler (på epla), og 232 salg totalt. Butikken har utviklet seg, men jeg føler fortsatt jeg er tro mot ideen min, det har vært viktig for meg. Jeg føler jeg har vært med på å spre hekleglede og spre håndlagde barneleker over det ganske land (og utland!), og det er så fint å tenke på! Jeg har også hjulpet folk så de slipper å spise så himla mange kinderegg ved å tilby rangledeler, og nå har jeg virkelig slått på stortromma - jeg har bestilt 500 ranglekapsler, så jeg håper virkelig at etterspørselen fortsetter!

Jeg har sagt det før, men hadde det ikke vært for epla hadde jeg aldri begynt å blogge, og mens jeg i starten blogget for å markedsføre butikken har det nå snudd litt, og hadde jeg måtte velge mellom eplabutikken eller bloggen hadde jeg uten tvil fortsatt å blogge fremfor å drive butikk. Det er fordi bloggen min er mer allsidig, mens eplabutikken min er en bitteliten nisjegreie. Bloggen pusher meg til å være kreativ og jeg får så masse inspirasjon av dere alle!

Et år har gått fort, men samtdig har det skjedd så mye det siste året. Nå er jeg spent på hva som skjer i året som kommer. Jeg tror fokuset blir mer på mønsterutvikling fremfor å lage rangler, det har jeg jo allerede begynt med. Jeg syns det er gøy at ingen av ranglene fra 1 år siden var laget fra mine egne mønstre, mens hvert eneste produkt i butikken i dag er "mitt". Jeg trodde helt ærlig at det ikke var noe penger i å selge mønster, men i januar solgte jeg faktisk 65 mønstre, så litt penger blir det jo. Pengene går til ferietur i april, wohoo! Takk til dere alle:)

Hadde det ikke vært for dere som leser bloggen min, kommer med positive kommentarer, handler mønstre og ustyr hadde jeg aldri hatt dette, som nå er en kjempefin jobby. For det er jo en slags jobb og en hobby dette her! Tusen milliarder takk til dere alle sammen! Gleder meg fortsettelsen!

30 kommentarer:

 1. Tillykke med dit første år :D Held og lykke fremover :D

  SvarSlett
 2. Hey you, congratulations on your first year at Epla! I love the pictures: do you have the pattern for the bird-on-a-ring and bird-on-a-stick available for your blogreaders :-)?
  Have a great day and I wish you a fruitfull secondyear at Epla!
  Love, Maaike

  SvarSlett
 3. Grattis med første år! Synes utviklingen i butikken din er kjempespennende!

  SvarSlett
 4. Gratulerer med ditt første år og lykke til med de neste:)..Det vil nok gå bra, så kreativ og flink som du er:)

  Ha en fin uke videre

  Ann-Charlotte

  SvarSlett
 5. Grattis med 1 årsjubileet!
  Du lager jo utrolig kule rangler, ikke rart de selger godt:)

  SvarSlett
 6. Gratulerer med 1års jubileet!! Håper det gode salget og inspirasjonen fortsetter, ha ein fin dag:))

  SvarSlett
 7. Gratulerer med jubileum! Hurra for din flotte butikk, dine supre rangler og din inspirerende blogg! Jeg gleder meg til å følge videre :)

  SvarSlett
 8. Gratulerer så mye med 1-års jubileum! Det har vært morsomt å følge deg :)

  SvarSlett
 9. Yay, tillykke med jubilæum. Du laver nogle helt fantastiske ting og din blog er så hyggelig at følge med i, så er glad for du også begyndte den :)

  Rigtig god dag.

  Kh

  SvarSlett
 10. Gratulerer med 1-års-jubileet! Ranglene dine er knalltøffe, og fortjener all oppmerksomheten de får! :)

  SvarSlett
 11. Gratulerer så mykje med eplajubileet! :) Kjekt å lese kor raskt suksessen din har utvikla seg.
  Kjenner meg godt igjen i kindereggetinga, ja :) Men til mannen si store glede er det han som får sjokoladen - eg vil berre ha det gule egget ;)
  Lukke til vidare!
  Mvh, Kristin :)

  SvarSlett
 12. Gratulerer med 1 års dagen ;)

  SvarSlett
 13. Gratulerer med et flott år! Det er en god kombinasjon å tilby rangler til de som ikke selv kan/orker hekle selv samtidig som du inspirer andre til å hekle og selger mønstrene dine. Lykke til med alt i fortsettelsen.

  SvarSlett
 14. GRATULERER!
  Så mye fint du lager...
  Her vil jeg komme tilbake og blir fast følger fra dags dato ;)
  Klem May Helen

  SvarSlett
 15. Hipp hurra! :-)
  Det er ikke så rart du har blitt populær med de fine ranglene. Jeg la merke til Kaptein Biff med en gang! Genialt navn og :-)
  En liten kjedelig sak, det er ikke lov til å selge utstyr og materialer på epla. Mulig det kommer en slik kategori etter hvert! Men du kan jo selge dem på bloggen, og PayPal har muligheter for å lage betalingslinker til "nettbutikk" på bloggen :-)

  SvarSlett
 16. Grattis på 1-årsdagen då!! :-)

  Och vilka söta virkade saker! Det lilla ekollonet är ju underbart!

  SvarSlett
 17. Gratulerer med 1 årsjubileumet ditt :) Du lager og selger veldig fine ting- så eventyret kommer nok bare til å fortsette!

  Ellers må jeg bare takke for det veldig fint kompliment om headeren min- det varmet :)

  Ha en finfin dag!

  SvarSlett
 18. Åj så mange koselige kommentarer!
  Jeg skal prøve å svare på noen spørsmål:

  Maaike: The bird on the stick is a pattern I bought on etsy, and I know that it is no longer for sale :( The bird on the ring however can be found in amigurumi two, which is a great crochet book.

  Ingrid: Jeg kontaktet Siw fra epla før jeg la ut rangledelene der, og hun sa det var greit så lenge jeg selger pakkeløsninger og deler som er så direkte knyttet til det jeg driver med i butikken. For de er jo ikke akkurat ikke håndlaget de kinadelene jeg selger, men jeg syns de passer fint inn, og så lenge jeg har fått klarsignal fra selveste Siw så håper jeg jeg kan fortsette å gjøre det sånn :)

  SvarSlett
 19. Gratulerer så mye med 1-års eplajubileum :D

  SvarSlett
 20. Gratulerer med dagen. Og så i dag som epla har sendt ut melding om at de har solgt til Aller. enda større muligheter til å få markedsført epla..... som igjen fører til salg for oss "selgere" der....

  SvarSlett
 21. Gratulerer Elise:) Dette er stas! Synes den nøtten er så søt jeg:)

  SvarSlett
 22. Gratulerer så mye!!! Så bra at det går så bra med butikken! Ingenting er bedre enn det :)
  Fugleranglen var kjempesøt :)

  SvarSlett
 23. Tillykke med det første år - glæder mig til at se hvad det næste bringer :-)

  SvarSlett
 24. Tillykke! Du gør det bare så godt!
  Kh Puk

  SvarSlett
 25. Hurra for deg og Kaptein Biff!! Du har jammen meg skapt en skikkelig merkevare i løpet av denne tiden! Alle kjenner igjen en Kaptein Biff!! Flink er du, og jammen er du inspirerende og generøs med tips og triks og!!:) Gleder meg til å følge deg videre!! Tror vi har mye gøy i vente!!:)

  SvarSlett
 26. Gratulerer! Du er superflink og veldig inspirerende. Gøy å følge deg :)

  SvarSlett
 27. Må slenge meg med på gratulasjonane! Hurra for Epla og Kaptein Biff!! :)

  Syns suksessen din er så utruleg fortent! Ranglene er superfine (og ja, eg kunne absolutt vist fram bilder av kor utruleg vellukka den er den eg ein gong kjøpte av deg) og det er ekstra stas med sjølvutvikla mønster! :) Dessutan er eg glad for at du finn tid til blogging også. Du skriv på ein utruleg herleg måte, med humor og entusiasme, og det smittar! Ikkje berre blir du inspirert i bloggverda, men du sprer jammen ein stor dose inspirasjon også!! :) Ah, eg syns dette er det beste med heile blogginga: at vi deler og inspirerer og motiverer...

  Lukke til vidare!
  Klem

  SvarSlett