fredag 30. september 2011

Hvordan lage et etui til Kindle eller iPad av en bok (eller en hemmelig bok(s))

Okei, jeg forteller uansett om dere vil eller ikke:D Da jeg først fikk Kindle'n min søkte jeg masse på nettet etter fine etuier, og jeg fant endel jeg syns var fine, men ingen var perfekte og mange var dyre. Jeg kom over en selger på etsy som utelukkende driver med etuier av bøker (gosh, har jeg sagt hvor kult jeg syns etsy er, eller?!), og ble jeg litt gira. Men jeg tenkte det ville være kulere å hule ut boka istedet for å feste den med strikker. Og det var jeg selvfølgelig ikke den første som hadde tenkt, og det er alltid så fint, så har noen prøvd og feilet så man slipper å gjøre det selv. Jeg valgte å følge denne nesten til punkt og prikke, jeg. Jeg har dessverre ikke bilder fra alle trinnene i prosessen, men tror det er mulig å forstå likevel.
Først var det å finne en bok. Jeg dro på Fretex, og kikket etter en bok som var akkurat stor nok i høyden og bredden, og som var lett - og pen. Det var vanskeligere enn jeg hadde trodd, men er veldig fornøyd med valget. Ferdig uthulet veier den bare 133 gram!
Så limte jeg sammen alle arkene i hele boka - bortsett fra de to første sidene (viktig!). Jeg fulgte anbefalingen om å blande ut limet med vann. Så la jeg boka i press i noen dager. Da alt var tørt og flatt tegnet jeg opp med blyant rundt kindelen, og begynte å kutte med tapetkniv.
Så tok jeg masse lim inni slik at kantene ble helt stive inni. Jeg brukte RX-lim, men tror ikke det spiller noe rolle hva man tar. (Digresjon - men vet dere hva som sto på russekortet mitt? "RX-lim er mitt favorittlim". Seriøst.)
Okei, så tok jeg den siden dere ser til venstre og skar ut et hull i midten og fikset hjørnene slik at de kan bøye seg fint i svingene. Siden bunnen ble så stygg limte jeg inn innholdsfortegnelsen i bunnen.
Men før jeg limte på det øverste arket lagde jeg et lite hull i hvert hjørne hvor jeg limte en sterk liten magnet. Da blir nemlig magneten helt skjult når arket blir limt over. Jeg gjorde det samme på motsatt side, og dekket de to magnetene på coveret med det første arkene jeg sparte. Da er alle arkene brukt opp og boka er snart klar.
Til slutt limte jeg på et bånd som gjør at Kindle'n er lettere å få ut av boka.
Og da er den faktisk klar til bruk! Ideen kan du jo bruke selv om du ikke har Kindle, det funker fint på iPad, eller hva med å bare hule ut en tykk bok og feste magneter slik at den kan lukkes - for å lage en hemmelig bok(s)? Vet jeg hadde elsket å ha en hemmelig bok når jeg var liten - eller det ville jeg vel fremdeles! God helg!

15 kommentarer:

 1. Skikkelig kult, og takk for fin diy :-)
  God helg, og happy reading :-)

  SvarSlett
 2. Veldig kul! Og hemmelig boks er ennå facinerende, synes jeg.

  SvarSlett
 3. Rett og slett fantastisk! jeg er mektig imponert. ☺

  SvarSlett
 4. Råkult!! Det fikk jeg skikkelig lyst til å prøve!

  God helg til deg :)

  SvarSlett
 5. Helt fantastisk idé!

  Til min konfirmation fik jeg en bog der hed "guiden til dydige piger", som heldigvis viste sig at være hul og indeholde penge istedet for en kedelig guide ;)

  Jeg tænker bare, bliver maskineriet ikke varmt i sådan en kasse? Skal der ikke være udluftning?

  SvarSlett
 6. Å, så gøy - denne må jeg kopiere! Morsom julegaveidé er det jo óg. Her er jeg nemlig midt oppi heftig brain storming for å finne ut hva jeg skal gi folk til jul:-)

  SvarSlett
 7. Betse konfirmasjonsgaven EVER, Julia! Jeg vet ikke helt hvordan det blir med varmen, jeg har tenkt på det selv men tenker jeg får bare prøve å se. Det virker foreløpig som det går bra.

  SvarSlett
 8. Fantastisk! Du hadde meg med uttrykket "hemmelig bok" - det hadde definitivt mitt snåle jeg likt å eie.
  Satser på at lillekjakan min synes det er like gøy - noe sånt som dette skal jeg jammn meg lage til han en dag!
  Og du.. Hanne på Hillside... Hahaha, jeg ler enda!

  SvarSlett
 9. Gøy! Jeg må på jakt etter en guttebok, så skal jeg jammen prøve å lage en slik til mannen min sin Kindle.

  SvarSlett
 10. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 11. Uuu kor stilig! Kjempe god ide!

  SvarSlett
 12. Kjempestilig! Takk for at du delte :)

  Katrine
  http://thegentleflower.blogspot.com

  SvarSlett
 13. Kjempebra! Det eneste jeg lurer på er hvordan det blir med magnetene på coveret, blir ikke de stikkende veldig ut?

  Jeg lagde forresten en uthult bok til kjæresten en gang for en del år siden og gjemte julegaven hans i, men den var ikke like forseggjort som din.

  SvarSlett
 14. Jo den blir stikkende litt ut fordi jeg ikke hadde tålmodighet til å borre ned i coveret. Men det kan man jo alltids gjøre. Men de magnetene jeg kjøpte er små, så det er ikke så farlig.

  SvarSlett
 15. Kjempekul idé! :D

  SvarSlett