onsdag 30. juni 2010

Aperangler

I dag har jeg heklet et nytt tilskudd til apeflokken, disse må vel være toeggede tvillinger kanskje? Den ene går til Maganda, vi har byttehandlet litt - det vil si at jeg får en herlig magandapung tilbake! Veldig gøy å byttehandle litt, og gøy å bli kjent med folk på Epla - det kryr av flinke sjeler der ute. Den andre apen er til salgs (den til venstre), trykk her for å komme til Epla.

tirsdag 29. juni 2010

Fikk meg en overraskelse da jeg skulle lese om ukens selger på Epla (veldig fint konsept forresten), for da Marianne Braaten Wold skulle nevne 3 butikker hun likte på Epla nevnte hun blant annet Kaptein Biff! Stas! Åh, det varmer i hjerterota altså! Jeg syns jo det er så gøy at folk legger merke til den lille nisjebutikken min. Er veldig enig med henne i at man bør tenke på hva slags konsept man ønsker for butikken sin. Det er ikke nødvendigvis smart å legge ut både kort og raggsokker og øredobber i samme butikk. Jeg driver også og lager masse ting utover rangler, men syns butikken min ser mye ryddigere ut hvis man klarer å velge seg en profil slik at kundene vet hva de får. Godt tips til alle som planlegger å starte opp butikk på Epla :)

mandag 28. juni 2010

Ting jeg bare har ett bilde av

Jeg har laget endel ting i løpet av årene. Ofte gaver, som blir pakka inn og gitt bort så fort de er ferdige. Mange av tingene har jeg ikke bilde av i det hele tatt, og noen av tingene har jeg bare ett bilde av, kanskje tatt med mobilen i forbifarta.

Denne apen lagde jeg i julegave, pakket den inn og så forsvant den på veien. Var vel tollerne i USA som likte den så godt eller no. Men vognteppet kom heldigvis frem. Apeoppskriften har jeg laget selv, men oppskriften til babyteppet finner du i boka Hekleglede av Frida Ponten. Jeg har ikke boka selv fordi oppskriften sto på trykk i et blad, men kanskje det er andre fine ting i boka også?

Denne kransen gav jeg riktignok til meg selv, men har aldri tatt et ordentlig bilde av den likevel. Inspirasjonen fikk jeg Her men istedet for å bruke de fine julekulene mine tok jeg en tur på IKEA istedet. Et tips er å gjøre det etter jul, da er kulene skikkelig billig (for du trenger endel....)
Denne ene tøffelen rekket jeg opp igjen. Kan ikke helt huske eller forstå hvorfor? Brukte en kombinasjon av flere tøffeloppskrifter.

Strikka de lilla tøflene i gave til mamma sist bursdag, og de grå til en venninne, og sånne blir det flere av! Oppskriften heter French press felted slippers, og den kan kjøpes på Etsy.

Dette er lomma på et forkle jeg sydde i gjennomsiktig voksduk i julegaver et år... Og den lille apen er en bursdaggave.


Den blå puta er en intern greie, det er koder til personsøker som vi brukte på ungdomsskolen. Åh herreGUD som jeg ønsket meg en sånn rosa personsøker... Og den rosa gaven var en innflytningspresang. Snart skal jeg lage en helt lik til meg selv, fordi jeg mangler en sånn i sofaen merker jeg. Mønsteret til puddelen lastet jeg ned (gratis) på Ful Design

Hekla serviettringer

Jeg hekla serviettringer til bryllupet, og var veldig fornøyd (kanskje ikke så fornøyd etter 40 stk, men glad etterpå). Gjestene syns også det var stas, de fikk ta med hjem hvis de ville. Noen var ikke så veldig interessert (gutta), mens de håndarbeidsinteresserte damene gikk rundt på bordene og fiska sammen endel sånn at de fikk et helt sett. Før bryllupet søkte jeg meg ihjel på internett etter fargeinspirasjon, og jeg syns det var så mye likt. Mye limgrønn og rosa og hvite kombinasjoner. Jeg så for meg mer mango, korall, oker, oransje, lakserosa, gammelrosa... Er visst ikke så vanlig med de kombinasjonene, gitt. Men garnet vi fant var med på å sette tonen for hele bryllupet. Garnet heter Muskat og er fra Drops/Garnstudio. Husker ikke helt fargekodene på garnet vi kjøpte, men kan nok grave det frem hvis noen er interessert. Garnet er egyptisk mercerisert bomull, og er supermykt og veldig fint i kvaliteten.

Jeg la opp 28 masker, pinne nr 3,5, hekla 8 runder (fastmasker). Ferdig - ikke noe fiksfaks. Vi hadde runde bord, og fordelte fargene litt tilfeldig utover. Funka som tusan. Anbefales!

Tar en tur på postkontoret, jeg!

Da vi skulle sende ut takkekort etter bryllupet vårt i fjor høst gjorde vi det veldig tungvint og tidkrevende for oss selv. Blant annet brukte jeg veldig mye tid på konvoluttene, og det er jo skikkelig smart siden folk flest ikke legger merke til det i særlig stor grad. Men sånn måtte det bare bli, for jeg vet selv hvor gøy jeg syns det er å få fin post i postkassa. Metoden jeg brukte på takkekortene har jeg tatt med meg til eplabutikken. Når jeg har noen papirbiter til overs klipper jeg dem opp i små avrundede firkanter, og så syr jeg en runde rundt kanten med symaskinen (uten tråd). Deretter syr jeg en kant rundt med gul tråd, og skriver adressen med oransje tusj. Noen syns sikkert det er tullete å bruke tid på, men for meg er det litt viktig at jeg liker det jeg sender fra meg. Så får det bare være at han på postkontoret ser på meg som en skikkelig raring....

Filt-blomst

Når jeg går lei av hekling finnes det mengder av andre prosjekter jeg gjerne tar meg til. Her om dagen fikk jeg endelig laget en brosje av favorittblomsten min : Dahlia (eller Georgin) i filt, og den oppskriften har jeg venta i månedvis på å teste ut.

Første forsøket ble ikke spesielt vellykke
t, og den blomsten tok jeg ingen bilder av før den fikk pryde bunnen av søppelkassa... Men andre forsøket syns jeg ble nokså bra! Den er nokså diger da, og ORANSJE, så den egner seg ikke helt til hverdagsbruk for meg ihvertfall. Jeg har kjøpt en brosjenål til å lime bakpå, men foreløpig tror jeg bare den skal henge i knappenåla si på tavla mi. Grunnen til at den ble oransje, var at det var den eneste filten som var tykk nok. Jeg har ikke så god greie på filt, jeg trodde nemlig at det enten var snakk om tynn eller tykk filt, men det er tydeligvis mer avansert. I tillegg finnes det ullfilt og syntetisk filt og økologisk filt og hva vet jeg! Jeg kjøpte ihvertfall et ark med rød filt og et ark med oransje filt på Panduro, og fant ut at den røde var for tynn og den oransje var akkurat passelig. Vet ikke om det var tilfeldig, kanskje det er små variabler når de lager filten?


Det er dama bak bloggen Not Martha som har laget brosjen for Holidash. Oppskriften finner du Her, med veldig detaljert fremgangsmåte (med bilder) og Her finner du masse tips hun kom på etter hun var ferdig, blant annet om forskjellige typer filt, hvor man kan kjøpe filt, hva slags lim som lønner seg å bruke - med mer. Jeg brukte bare det limet jeg hadde, Quick fra Panduro, funka helt fint. Ellers tror jeg limpistol og andre typer lim også funker helt fint. I tillegg trenger du en sikksakksaks (for å lage mønsteret i midten)

Her kan du se andre folk som har laget brosjen:
Hun dama her har laget den i papir - dødsfin!
Her er en med litt stivere filt

Er du kanskje mer glad i roser? Her er en dritfin rose laget i filt, den skal jeg lage en dag!