tirsdag 7. desember 2010

Julegavetips på 1-2-3

Du har kanskje en hvetevarmer liggende i en skuff et sted? De var jo så moderne for mange år siden. Hvorfor de sluttet å være moderne skjønner ikke jeg, det er jo en fantastisk oppfinnelse. Jeg hadde min litt for lenge i mikron i fjor, og den ble litt svidd, og hver gang jeg varmet den opp etter dette luktet den skikkelig vondt (og da mener jeg vondere enn vanlig, fordi den luktet jo litt rart fra før også). Dermed havnet den i kurven min for UFO'er og klær jeg kjøper på salg som kommer til å passe perfekt hvis jeg bare syr inn litt her og fikser litt der - altså kurven for ting som jeg burde gjøre noe med men aldri kommer til å gjøre. Det er bra jobba å komme seg opp av kurven, og det har altså hvetevarmeren min klart nå. Jeg kjørte den en runde i mikroovnen, og det virker som den ikke lukter svidd lenger. Det var jo gøy, for da kunne jeg bare sy nytt trekk istedet for å lage en helt ny pose! Det kjedelige lyseblå lintrekket hadde jeg uansett tenkt å bytte ut, og i dag fikk jeg endelig sydd et nytt et, med stoff fra IKEA og en gammel retrorest fra mamma. Jeg er fornøyd! Her poser jeg med posen min på skuldrene, men vanligvis pleier jeg å sitte oppå den... Jeg har alltid sagt at jeg skulle ønske alle møblene mine hadde innebygd setevarmer sånn som i biler, og jeg føler jeg nesten får oppfylt ønsket mitt på denne måten. Oh well... Alle gale har det ikke likt.
Og her kommer julegavetipset inn. Disse hvetevarmerene er jo superkjappe å sy, et skikkelig bra nybegynnerprosjekt spør du meg. Har du sydd litt skjønner du sikkert fremgangsmåten av deg selv, hvis ikke har jeg gravd litt i de gode gamle bokmerkene mine og der fant jeg denne oppskriften, og i tillegg googla jeg litt og fant denne oppskriften også. Jeg anbefaler dere å lese i kommentarfeltet på begge oppskriftene, fordi folk har mange gode innspill til alternativt fyll og lommer til å fylle godlukt i osv.
Du kan jo du jukse litt sånn som jeg har gjort - altså kjøpe en ferdig hvetevarmer på Clas Ohlson, og sy nytt trekk. Det må jo være en god julegaveide vel? Det er ikke sånn at de du lager den til trenger å ha mikroovn heller, den kan også legges i vanlig stekeovn i 10-15 minutter op 125 grader. I mikroovn: 2-3 minutter på 750. Passer perfekt til å tine opp skuldrene etter en slitsom dag på jobben, til å få innebygd setevarmer i alle møblene dine (eller nesten, da), til menssmerter, til kalde tær under dyna, til brystbetennelse (har jeg hørt), og sikkert til masse mer.

7 kommentarer:

 1. Fantastisk!takk:) Og din ble veldig fin!

  SvarSlett
 2. God idé! Og det ser veldig koselig ut å sitte i din stue med en sånn over skuldrene. :)

  SvarSlett
 3. gi meg en tv, hekletøy, en peis og en hvetevarmer så er jeg solgt!

  SvarSlett
 4. Kjempeide!! Det så veldig deilig ut ;) Likte spesielt kommentaren jeg så under den ene linken, hvor hun skrev at det var lurt med flere sømmer for å unngå at kornene fløt frem og tilbake. HIlsen Siw

  SvarSlett
 5. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 6. Oi, oi, oi! Du har et av favorittbildene mine på veggen din jo - "Fårestilling"! :)

  SvarSlett
 7. Hei. Du har en super blogg som jeg er ivrig følger av. Ville bare gi deg ett tips og det er at du trenger ikke kjøpe ferdige risposer, for man kan kjøpe hel hvete på dagligvaren og bruke som fyll. Man kan også blande inn litt tørket lavendel for mild duft.Det har jeg gjort i mine og de blir deilige og varme og holder varmen lenge. God førjulstid.

  SvarSlett