tirsdag 7. desember 2010

Mmmm - deilige drops!

Da er årets ladning med drops ferdiglaget (bolcher altså - for dere dansker), og det er en skikkelig fin juletradisjon. Det er ikke akkurat det koseligste å lage på juleverksted kanskje, det er krav om full fokus og klar rollefordeling, og kjappe hender, altså ingen slarving med filt og lim og en kopp gløgg i hånda.
Man varmer opp en blanding av vanlig sukker og glucose til det er 162 (!) grader, det er helt vanvittig varmt, og derfor ikke noe som egner seg å lage sammen med små barn. Vi pleier å prøve en ny smak hvert år, jeg hadde store forventninger til årets "Tutti Frutti" og "Fløtekaramell", men jeg syns begge disse ble ganske mislykket. Akkurat som fjorårets banan, som også var en flopp.  Men - jeg syns som vanlig at bringebærdropsene ble kjempegode, og sitrondropsene  - som var fjorårets vinner - dekket med dødssurt sitronpulver var kjempegode. I tillegg lagde vi tyrkisk pepper, og peppermyntedrops, alltid godt. I tyrkisk pepper-dropsene er det en hel spiseskje med salt og en spiseskje med pepper, og de blir som krutt!
 Vi kjøpte en startpakke på panduro for mange år siden, og har supplert siden. Den koster litt, men har vært superdrøy i bruk altså. Det eneste man trenger å fylle på er nye smaker og glucose. Anbefales! Dropsene er fine å gi bort i gave også, folk pleier å bli superimponert. Man må minst være to for å få det til, men det kan bli litt hektisk og stress, så er man flere kan man bytte litt på oppgavene.


Hvis du fikk lyst til å prøve har jeg noen innsider-tips ;)
- lag halv porsjon av det som er foreslått ( det er mer enn nok av hver smak, og passelig hvis ladningen mislykkes)
- ikke bruk pipetten til å ha i smakene, drypp fra flasken fordi da sprer smaken seg bedre og du slipper å risikere at all smaken fordunster (slik som skjedde med tutti fruttin...)
-pass på at du får tapet teflonmatta GODT fast i bakeplata.
-kjøp inn ekstra hansker, sånn at du kan bytte når du begynner å bli svett på hendene...
-i pakken er det tre forslag til sukkerblanding. Vi har vært mest fornøyd med sukker + glucose. Da får du drops som ikke klistrer seg fast til hverandre.
-ikke tro at du klarer å lage drops i flere farger, eller fylte drops. Vent til neste år!

11 kommentarer:

 1. Stilig, dette så jo skikkelig avansert ut, tror ikke jeg tør prøve meg på d i år ;)

  SvarSlett
 2. Så gøy! Dere er flinke til å gå sammen for slike hyggelige aktiviteter! Koselig!:)

  SvarSlett
 3. Fysøren, jeg er kjempeimponert! For en utrolig kul ting å lage. Også se det jo helt vanvittig flott ut :)

  SvarSlett
 4. Ikke noe for et stressa gravid kvinnfolk i år altså..., men en kul utfordring til gjengen neste år. Så gøy med noe annerledes. Og resultatet i skålene ser så absolutt fristende ut! Mmmmmm....

  SvarSlett
 5. Wow! Tøft! Me like ;-)

  SvarSlett
 6. Åh, det så utrolig gøy ut!
  Dropsene ble kjempesøte!

  SvarSlett
 7. Så hærlige drops dere har laga! Jeg har skikkelig lyst til å prøve dette, men det blir nok ikke i år...

  SvarSlett
 8. Lækkert :)
  Rigtig fine bolcher

  SvarSlett
 9. Det så fristende ut! Jeg har ikke tort å begi meg utpå dropslaging ennå (etter et meget mislykket forsøk på å lage fudge - med brannsår som resultat...), men det spørs om jeg klarer å motstå fristelsen nå. :)

  SvarSlett
 10. hvor mange dropps er det i oppskriften:D

  SvarSlett