torsdag 9. desember 2010

hjelp!

I dag har jeg endelig fått ferdig puta jeg broderte i fjor. Det er godt med alt man får ordnet opp i, altså. MEN - Jeg driver og syr litt på noe annet også, og jeg har møtt veggen. For å sy sammen disse to armene trenger jeg i følge mønsteret en lang nål som går gjennom hele greia, slik at armene lissom blir dratt litt inn mot kroppen. Og SÅ lange nåler har ikke jeg! Får man kjøpt det i vanlig sy/garnbutikk, eller kan jeg løse det på en annen måte?
Jeg kan jo ikke akkurat si hva jeg lager, men jeg elsker ihvertfall ullstoffet jeg lager det i. Jeg kjøpte en halv meter (og betalte 192 kroner for den halve!), så jeg har masse igjen. Jeg må prøve å pønske ut noe lurt jeg kan sy :)

13 kommentarer:

 1. Gleder meg til å se hva det blir til slutt:)
  Når det gjelder lange nåler, vil jeg tro du kan bruke en vev-nål. Jeg har en slik etter at vi hadde veving da jeg gikk kunst & hånverk på lærerskolen, og den tror jeg ville nådd gjennom fra arm til arm på "bamsen" din. Det får du nok kjøpt på sybutikker, kanskje på panduro? Lykke til! :)

  SvarSlett
 2. Hmm..nå ble jeg nysgjerrig altså! Hva kan detta være mon tro?

  Vet ikke helt om jeg skjønner problemet. Hvis poenget er at armene skal holde seg inntil kroppen må det da kunne gå an å jukse det til med et par små sting på innsiden av hver arm? Beklager hvis jeg bagatelliserer problemet, da har jeg sikkert misforstått! Lykke til, uansett ;0)

  SvarSlett
 3. Oioi! Spennende! Ang nålene kan jeg ikke skjønne annet enn at de har dette på f.eks Panduro? De har jo stort sett alt. Hvis de ikke har til akkurat dette formålet, så har de iallefall sånne tynne perlenåler...som du sikkert kan bruke:) Flott pute du har brodert også!! Flinka!:)

  SvarSlett
 4. Panduro har dukkenåler, altså nåler som er lange nok til å få tredd gjennom en dukkekropp!

  SvarSlett
 5. jeg håper jo at det blir en slutt, sånn at jeg kan få vist frem resten. Slik den ser ut nå ligner den ikke akkurat på modellen i oppskriften, for å si det sånn! Takk for tipsene, jeg får vel bite i det sure eplet og ta en tur på panduro, men det er jo helvetes forgård nå i desember. Og så latterlig dyrt, så jeg er litt sur på panduro egentlig. Men perlenål, det har jeg jo et lurt sted... Kanskje prøve å finne den!
  Tenkte likt som deg quano, men jeg prøvde det og det ble ikke like fint lissom. Men det får bli nødløsningen likevel.

  SvarSlett
 6. dukkenål! Åh så herlig med alt dere vet!

  SvarSlett
 7. Her likte jeg meg, så jeg legger meg til som Følger Ü

  Det finnes jo slike møbelnåler (disse er ofte bøyd) skulle ikke forundre meg om du finner noen lange nåler. Mulig disse er kostbare, jeg vet ikke.

  Om du har lyst på ”Dagens Tips” til aktiviteter i desember, eller har lyst å være med på blogglotteriet mitt, er du hjertelig velkommen å ta turen innom bloggen min!

  Ha en fin førjulstid!

  SvarSlett
 8. Jeg hadde det samme problemet med ullgenserkaninen! Men den var jo ikke så tykk, så jeg fikk tvunget gjennom nåla til slutt likevel!

  Jeg tviler ikke på at det er en supersøt bamse du vil vise oss til slutt, kan det være en elefant...? Elsker allerede fargene!

  Klem Sissel

  SvarSlett
 9. Jeg satt og så på en episode med House samtidig som jeg leste innlegget ditt, og på House hadde de en kjempelang nål som skulle stikkes inn i ryggen på en fyr. Den nålen ville nok vært lang nok tenkte jeg for meg selv.

  Ingen hjelp fra meg med andre ord....

  SvarSlett
 10. du skal ikke si det, du! Kanskje jeg kan låne en nål fra sykehuset rett og slett?

  SvarSlett
 11. Åh, herreminhatt for en fantastisk vakker pute. Fiiiineste jeg har sett!!!

  SvarSlett
 12. den ble litt festlig, jeg heier på den flaue fuglen i midten!

  SvarSlett