torsdag 9. desember 2010

Kakemenn

Jeg er ikke så opptatt av julekaker egentlig, jeg syns det er no tørre greier stort sett, men kakemenn MÅ jeg ha til jul. Det er jo ikke akkurat noe gastromisk opplevelse sånn isolert sett, men det hører bare julen til. Jeg hadde tenkt å lage pepperkakehus i år, men den opererte ryggen min likte ikke kjevling dessverre, og derfor ble det bare to brett med kakemenn også i år. Jeg kikker entusiastisk i Knas-boka mi hvert år, og er litt lei meg fordi det ikke blir hus i år, men nyter synet av alle andres hus istedet. (Knas koster bare 89 kroner på Capris nå, det er et kupp og en bok alle burde ha i bokhylla!)
Her er min oppskrift, håper det går an å lese selv om bildet ble litt uskarpt. Husk å pass på at de ikke blir for godt stekt, sånn som denne lille reven. Det beste er å kjevle deigen tjukk og steike kort, da blir de gode og myke inni :)

10 kommentarer:

 1. Har aldri forstått meg på julekaker jeg heller! Jeg baker istedet noen mer utradisjonelle kjeks og kaker, og siden jeg bare baker de i jula blir det julekaker! Hvis du finner tines julehefte i en butikk MÅ du prøve å lage biscotti!! De er bare helt fantastiske! (og ingen kjevling nødvendig) Jeg lagde en porsjon for en uke siden og den er borte allerede... ikke kan jeg skylde på lillegutt heller...;)
  Hørtes ikke noe særlig ut med operert rygg:( Håper den snart er bedre!

  Klem fra Sissel (som er i gang med apebamse:)

  SvarSlett
 2. åj, det skal jeg prøve meg på. Tror ikke akkurat de har tines julehefte på Kiwi på Vålerenga, men skal speide etter det. De pleier å være fine de heftene. Så bra at du også går for nye kaketradisjoner i jula. Jeg føler at Goro og de derre gørrkjedelige tørre kjeksene er utrydningstruet!

  SvarSlett
 3. Og vips så har jeg kjøpt meg en pepperkakebok som jeg ikke ante at eksisterte for et lite øyeblikk siden. Du var nemlig så overbevisende at jeg klarte ikke å la være å lystre med en gang. Den så veldig fin ut, og prisen gjorde valget enkelt. Takk for tipset. :)

  SvarSlett
 4. næh! Det var gøy, jeg tror du kommer til å bli vill av glede når du får den i posten, gi et pip når du har fått den da!

  SvarSlett
 5. Sikke en fin krokodille-form :) Rigtig sjov.
  Er heller ikke selv helt vild med julekager, de er som du siger lidt kedelige, men hører jo bare til :)
  Måske vil jeg lige afprøve din opskrift, kagerne ser ihvertfald ret fine ud.

  Kh Anne

  SvarSlett
 6. Mmmmm..kakemenn har alltid vært, og kommer alltid til å være min favoritt også:))Her får de bein å gå på, og varer nok desverre ikke helt til jul;)

  SvarSlett
 7. Kor har du fått tak i dei fine peparkake-formene??

  SvarSlett
 8. åh, godt spørsmål. Jeg pleier å kjøpe når jeg kommer over noen fine. Jeg vet jeg kjøpte en pakke på indiska for noen år siden, der var den krokodilla, og en ape og en elefant blant annet. Men den pakka med reven vet jeg ikke hvor jeg har fra dessverre, og det er synd fordi det er mange fine figurer i den pakka, pinnsvin, ekorn, snegle blant annet.

  SvarSlett
 9. Så fine kakeformer! :) Og synd med vond rygg! Men har du prøvd å kjevle med silikonkjevle? Jeg prøvde det tilfeldigvis i helga da jeg kjøpte en minikjevle til dattera mi og det var MYE enklere å kjevle med den enn min egne i tre! :) Endte med at jeg bare kjevla med den LILLE. ;) KAN jo hende det kan bli et lite hus allikevel..? ;)

  SvarSlett
 10. pip, pip! Jeg fikk jo boka i posten for lenge siden, men har helt glemt å pipe til deg om det. :) Kjempefin bok, som det er veldig lett å la seg inspirere av. Jeg lagde et stort reinsdyr som jeg klistret i vinduet ved hjelp av glasur. Neste år blir det forhåpentligvis større prosjekter inspirert av boka. Igjen, takk for tipset!
  Og mens jeg er her så må jeg bare si at jeg synes det er knallbra av deg å skrive om skumle føflekker! :)

  SvarSlett