onsdag 3. november 2010

Går du med en stoffdesigner i magen? (obs - hold på lommeboka!)

 I forbindelse med graving i gamle bokmerker har jeg gjennoppdaget en webside jeg hadde glemt at jeg hadde oppdaget. Den er FANTASTISK! Og da mener jeg så fantastisk at det nesten ikke går an! Det er spoonflower det er snakk om....
Jeg skal prøve å roe meg ned og forklare litt:D
Konseptet er et sted hvor du laster opp ditt eget design, som du kan trykke på ulike stofftyper (bomull, sateng, silke osv). Du kan enten lage stoff til eget bruk, eller så kan du selge det i tillegg. Og hallo, mulighetene er jo helt enorme. Hva med å f.eks lage et stoff slik at du kan sy en dukke, slik som denne designeren har gjort? Elsker ideen altså! Her har hun laget mal til en dukke, hvor man skal brodere tatoveringene på etterpå. Er det mulig å komme på en så kul ide lissom?


Du kan også velge hva slags type stoffkvalitet du vil trykke designet ditt på, og prisene varierer selvfølgelig avhengig av kvalitet. Du kan selvfølgelig bestemme hvor mye stoff du vil ha også. Og har du designet et mønster som skal gjentas finnes det flere alternativer for hvordan dette skal gjøres. Du kan bruke program som illustrator eller photoshop, og du laster opp designet ditt og jobber med det fra siden. Har du ikke photoshop eller illustrator kanskje? Ikkenoproblem! Spoonflower foreslår masse gratisprogrammer som du kan bruke. 

For sånne som meg som skulle ønske jeg gikk med en stoffdesigner i magen men egentlig ikke gjør det har jeg fantastiske nyheter. Man kan kjøpe alle andres design på siden! Og herregud, snakk om at folk designer fine stoff der ute!  Når du handler kan du også velge mellom de samme stoffkvalitene og mengdene som når du designer. Når du skal handle kan du enten velge å søke etter stoff i kategorier eller i farger. Holder du f.eks på med et lapeteppe i blått er det bare å styre inn søket etter stoffer med blått i seg. Det er helt genialt. 
OG - kjøper noen ditt design får du 10%!

Et priseksempel er  en "test swatch", som er 8 x 8 inches (ca 20x20 cm) = 5 dollar, mens en fat quarter som er et mål dere sikkert er kjent med koster 11 dollar. Er ikke noe å si på den prisen vel?!
Nå har ikke jeg prøvd å bestille noe, så jeg vet ikke noe om kvaliteten og portopriser og sånn, men i følge nettsiden skal det koste ca 2 dollar å sende en fat quarter. For å regne ut portoen legger du varene i handlekurven, så finner du ut hva det koster.

Her er noen av mine favoritter:

På forsiden står dette sitatet, og jeg kunne ikke vært mer enig  “Spoonflower promises to be the most exciting and revolutionary service to come along in the craft world since Etsy.” 

(Neida, jeg jobber ikke for spoonflower, men er bare litt gira fordi dette er jo fantastisk!)

8 kommentarer:

 1. Fantastisk!! Dette må jeg sjekke ut!

  SvarSlett
 2. WOW!!! Supergøy! Takk for tips! :)

  SvarSlett
 3. Genialt!! Hva skulle man gjort uten det fantastiske Internettet?

  SvarSlett
 4. ...At jeg ikke har funnet denne siden før var da merkelige greier*ler*
  Hit kommer jeg gjerne igjen :)

  Takk for flott tips,er en av tingene som er så bra med dette blogglandet. Alle tipsene vi gir hverandre, SUPERT :)

  Ha en finfin dag

  -Ida Susanne

  SvarSlett
 5. Genialt! Usikker på om jeg våger å gå inn og titte, he he.

  SvarSlett
 6. Spoonflower är suveränt! Jag har datorn full med mönster, men inte kommit mig för att beställa dem. Fast jag borde nog ta itu med det... kanske idag. ;)

  SvarSlett
 7. oi, TAKK for tipset! Skal sjekke det ut!

  SvarSlett
 8. Hei!

  Det er en stund siden innlegget ditt ble postet, men jeg var nødt til skrive noen ord her:)
  Jeg oppdaget Spoonflower rundt juletider i fjor, - og du verden hvor begeistret jeg ble!! Endte opp med å lage med eget trykk (2 meter jersey = 600 kr inkludert frakt) og gjett om gleden ble stor da jeg mottok stoffene. De var jo SÅ deilige mye..MEN etter en vask så var fargene på stoffet borte!! Du har kanskje rukket å bestilt noe selv fra Spoonflower nå?

  * Kanskje bomullstøyet holder i vask?! *håpe*
  Har så lyst å bestille det - men hjelper jo ikke om det ikke er kvalitet i trykket.

  Trivelig blogg:)

  SvarSlett