fredag 9. desember 2011

Rangledeler (sinna på posten!)
Mange av dere - ihvertfall dere med eplabutikk - har sikkert allerede funnet ut og blitt frustrert over de nye portosatsene som trår i kraft 01.01.2012. Jeg er sikker på at dette blir kroken på døra for mange eplabutikker, og jeg er også spent på hvordan det skal gå med min butikk til neste år. Slik det har vært i alle år har man kunnet sende ting som var tynnere enn 7 cm som brev, og jeg har sendt alle ranglene mine og rangledelene slik. Men nå innfører posten et enormt merarbeid for seg selv og kundene ved å ha to ulike satser for brev, en sats for brev under 2 cm og en for brev under 7 cm. Et priseksempel for meg er rangledelene (5 kapsler og 5 par øyne og en maskemarkør) som koster 55 kroner i butikken min. I dag betaler dere 17 kroner i frakt for dette produktet (14 kroner i porto og 3 kroner for kovolutten). Men etter 01.01 vil det koste 30 kroner bare for frimerket, altså over 100% økning i pris. Jeg ser lissom ikke for meg at noen vil betale 30 kroner for en vare som koster 55 kroner. For ranglene som det i dag koster 17 kroner i frimerke å sende vil det koste 32 kroner. Altså er det sånn at startprisen for å sende tykke brev er stor, og forskjellen i de ulike vektklassene er mindre enn før. De nye tykkelsesgrensene kommer til å gjelde for smartpostkonvoluttene også, så den markedsføringsstrategien de har om å "send det du får plass til, alltid gyldig porto, enkelt - bare pakk og send" kan de bare kaste rett i søpla. Det er villedende markedsføring. For oss som sender veldig mange brev er dette lett å forstå (og umulig å akseptere), men for folk som ikke bruker posten så mye kommer dette til å oppleves som veldig forvirrende (og jævlig dyrt). Merker dere at jeg er bittelitt sur på posten om dagen? Jeg syns bare det er så paradoksalt og latterlig at posten delte ut årets netthandelspris til epla.no tidligere i høst, og nå velger de å gjøre dette som gjør at mange eplabutikker vil miste kundene sine. Er det mulig?! Det er flere enn meg som er frustrert, for å lese hva flere tenker kan dere følge med på denne tråden på eplas forum.

SÅ - tenker du at du skal hekle rangler eller andre ting du trenger øyne eller ranglekapsler til så lønner det seg å bestille det nå - før vi runder 2012. Du finner flere varianter i eplabutikken min, enten pakker med små øyne, store øyne, øyne i ulike størrelser, bare kapsler og ferdigfylte kapsler. Til dere dansker - vær så snill å kontakt meg før dere bestiller i eplabutikken ettersom det koster litt mer for porto. Jeg kommer til å slutte å sende ut av norge i 2012.

14 kommentarer:

 1. Fysøren så tungvint dette blir! Merker at jeg mister helt lysten jeg.. Kanskje heller satse på flere søndager på Blå? Synd altså!

  SvarSlett
 2. Æsj for noe tull Posten finner på. Det blir i hvert fall vanskelig å selge noe som helst til utlandet...!! :(

  SvarSlett
 3. ja det blir så utrolig tungvint å beregne porto i butikken også. For meg som jobber hver tredje helg er det nokså uaktuelt å stå på blå også. Men er så trist dette her, utlandet kan man jo bare glemme.

  SvarSlett
 4. Jeg har faktisk ikke fått med meg dette! Helt utrolig! Fikk lyst til å begynne å produsere noe i 1,5 cm tykke stålplater - bare på pur f! Skjønner jo at jeg må slutte å selge bildene mine med rammer fra nå av... Ble nesten litt lei meg jeg nå...

  SvarSlett
 5. herregud tjener ikke posten nok penger?

  SvarSlett
 6. Kan ikke få sagt meg mer enig. For selv om jeg er en av de "heldige" som har produkter som går under 2 cm grensen så tror jeg denne regelen vil påvirke netthandel negativt generelt.
  Jeg synes også at postens satser har vært fryktelig høye før den kommende økningen. Når det er billigere for meg å få pakker tilsendt fra andre siden av verden enn å sende et brev 2 mil til nabobyen så er det noe som skurrer for meg.

  For ikke å snakke om gebyret de forlanger enten man ordner tollbehanling selv eller ikke... men det blir en annen diskusjon :)

  Uansett, ønsker deg en fin helg!

  SvarSlett
 7. uff altså, så dumt det blir!
  synes jo jeg betaler nok som det er nå!
  var på posten her om dagen, med litt diverse eplavarer..betalte 670,- i porto tilsammen...herlighet!!

  SvarSlett
 8. jeg synes det ser ut som prisene har sunket jeg.. før måtte jeg betale 138 kr for å sende en pakke på nærmere 2 kg og over 7 cm.. (B-post) men nye prisen er 93.. men kansje det er annerledes med pakker med mindre vekt.. det har jeg ikke tittet på ;)

  SvarSlett
 9. what??? det har ikke jg fått med meg nei... da blir det bare tynne, tynne ting å finne i min epla-butikk etter jul!

  PS. jeg har foresten en liten advents gibort på bloggen min som du kanskje vil være med på ;)

  Fin fredag til deg :)

  SvarSlett
 10. Har bare en ting å si: Dusteposten

  SvarSlett
 11. Jeg har også fått posten i vrangstrupen, fikk telefon fra legen igår at jeg måtte ta en ny blodprøve fordi posten brukte for lang tid på å sende den til Bergen. Godt det ikke er en vikig blodprøve!

  SvarSlett
 12. Ojojoj, er det mulig!!
  Posten i et nøtteskall dette her...
  Blir veldig vanskelig å beregne porto nå ja, og jeg har også flere ting som blir tykkere enn 7 cm...

  Får ikke vært mer enig i deg, Elise!!

  SvarSlett
 13. Helt enig med deg Susanne, det er ikke bra at det lønner seg å bestille pakker fra Australia istedet for innad i Norge. Det er ikke særlig miljøvennlig!

  Kan godt hende det blir billigere å sende pakker, det har jeg ikke sjekka ettersom jeg sender alt som brev.

  SvarSlett