torsdag 4. august 2011

Jeg hekler


Jeg har tatt frem heklenåla for første gang på ukesvis (månedsvis?). Det er lenge siden jeg så megadoilyteppene, men nå kommer de opp og opp igjen på pinterest og jeg føler meg inspirert til litt hermings. Det er  Ladies and Gentlemen som lager teppene, og de er til salgs på etsy. Hun hekler dem med hendene - uten heklenål! WOW! Jeg tenkte i går at dette har jeg lyst til å prøve selv. Jeg hadde jo to nøster med t-skjortegarn liggende fra i fjor sommer. Det vil si - dette hvite er et slags merkelig syntetisk garn som ser ut som badedraktstoff, og når man hekler med det ser det egentlig ut som man har heklet av dopapir. Jeg kunne nesten overbevist dere om at jeg har heklet det teppet av dopapir, hæ?  Men et nøste rakk bare så langt som bildet viser, så nå må jeg vente til mamman min kan stikke innom Karmin for å se etter flere nøster (hvis ikke noen vet om disse nøstene har kommet til Oslo?) Jeg hadde håpet å få laget et teppe som blir stort nok til å bruke som teppe i stua, for det mangler vi nemlig, men er litt usikker på hvordan det blir seende ut med garnet jeg har brukt. Det er veldig uvant å hekle med så stor nål (størrelse 16!) og så stort garn, og fordi det er litt trøblete valgte jeg et mønster som er kjent, for å gjøre den biten litt enklere. Jeg brukte samme mønster som jeg heklet denne brikken som ble til denne bollen.

Så, jeg har jo som vanlig googla endel i forbindelse med dette, og det må jeg jo dele. Greia er at de originale teppene er laget av noe som kalles cotton cording, som er et slags tau av bomull som jeg forstår brukes til bil og båtrekvisita blant annet. Det finnes i mange ulike tykkelser. Det er ikke så viktig for meg at det er laget av bomull, tror noen det går an å bruke noe slikt? Eller er det noen som har tips til butikker som driver med tau som kan passe å bruke?

Det finnes visst en fremgangsmåte på å lage slike tepper i bok som heter crafting a meaningful home, og selv om boka ser fin ut trenger man ikke akkurat en bruksanvisning for å lage et slikt teppe. Du tar bare en vanlig hekla brikke (doily)-oppskrift og hekler den med større nål og større garn. Bruker du så tykt garn/tau at du må hekle med fingrene - ja da vet jeg ikke fordi det skjønner jeg ikke helt hvordan går til. Noen som vet?

26 kommentarer:

 1. Åååååå, så fint det blir!! Håper du finner ut av det for jeg gleder meg til å se hvordan det blir når det er ferdig! :)
  Jeg skjønner ihvertfall ikke hvordan man hekler med hendene - høres rart ut.

  Klem Sissel

  SvarSlett
 2. Syns det ser bra ut eg. Veit at panduro selger noko som ligner oppklipte t-shorter i remser som det kan hekles matter av.

  Lykke til videre!
  Solbjørg.

  SvarSlett
 3. Så stilig.
  Fikk lyst til å herme jeg og:)
  Gleder meg til å se det ferdig.

  SvarSlett
 4. wow så utrolig stilig:)...gleder meg til å se sluttresultatet:)...hmm å hekle med hendene må jo være at man bruker fingrene i stedet for en heklenål...

  SvarSlett
 5. Waauu det er helt fantastisk flot!!!

  SvarSlett
 6. Heisan sveisan!

  Hæææ?! Har du heklet det teppet? Dritlekkert både det og neglelakken ;) Jeg digger at det ser ut som dopapir jeg. Det er jo det som er kult jo...Snille mamman som kommer med nøster da!

  Hekle med fingrene høres litt komplisert ut, men det er jo ganske vanslig å fingerhekle for unger i småskolen. Regner med at dette er litt mer avansert, men kanskje noe av den samme teknikken...?

  SvarSlett
 7. Stilig! Jeg har sett ruller med t-skjortestoff hos Bentes Boutique på Carl Bernes plass - kan hende de også har på avdelingen på Bjølsen?

  SvarSlett
 8. åj, sier du det? Da kan jeg jo stikke innom der på vei til jobb i ettermiddag (men syns det er så dritkjipt at garnet der lukter røyk fordi hun som driver det alltid røyker i døråpningen (eller litt innafor))

  SvarSlett
 9. Aiai, tusen takk for supert tips! :) Dette må jo berre testast :)

  SvarSlett
 10. Veldig bra!!! Ble superinspirert nå!! :)

  SvarSlett
 11. Oh good night! Tror jeg også må herme....det ser nydelig kult ut! Og når det gjelder den type garn...tror jeg faktisk at de har fått det på Tjorven på Majorstua og:D

  SvarSlett
 12. Hvor er det fint... Og hvor skægt... For jeg har lige skrevet to opskrifter på megadoilies færdige i ferien, som jeg vil lægge ud i de næste uger...
  Det må være hækletelekinese:)
  Så skønt! <3

  SvarSlett
 13. Hvor er den flot og STOR :-)

  SvarSlett
 14. Du, nå har det vært så mye frem og tilbake her...henvisningen fra legevakta ble borte på veien til Ullevål....Jeg satt store deler av fredagen i tlf og ble sendt hit og dit...men så kom jeg over en sjel på legevakten som tok ansvar. Fått time til MR på mandag...så nå venter jeg i spenning..Tørr ikke røre meg så mye, når legen sa kneskåla var helt løs og bare kunne sprette ut igjen...skjelve...skjelve...Er det deg jeg møter hvis jeg skal på ortopedisk da eller ;)

  SvarSlett
 15. åh nei. så kjedelig da! skulle du være så uheldig å måtte operere så treffer du vel fort på meg eller en av de andre fantastiske englene i hvitt! Vi er en veldig stor post, men skal holde et øye etter navnet ditt i systemet:)

  SvarSlett
 16. Så tøfft! Har masse gamle t-sjorter liggende... nå vet jeg hva de skal brukes til :)

  SvarSlett
 17. Så utrolig fin!
  Å hekle med fingrene er faktisk veldig enkelt. Du bruker fingrene - klypa med tommel og pekefinger - i stedet for heklenål. Det er enklere enn det høres ut, bare prøv!

  SvarSlett
 18. kjempefint! jeg har tenkt på dette selv, men det har strandet på garnmengde for min del... hvor mye har du brukt så langt?

  SvarSlett
 19. jeg har ikke kommet lenger enn du ser på bildet, og det er ett nøste med sånn t-skjortegarn som de selger i de fleste garnbutikker nå. Størrelsen på nøstet kan du se her:http://kapteinbiff.blogspot.com/2010/07/enorme-garnnster.html

  SvarSlett
 20. tusen takk!

  SvarSlett
 21. Det var NYDELIG! Kunne faktisk tenkt meg et sånn under juletreet når den tid kommer... Kommer du til å selge i Epla-butikken tror du? Eller må jeg sette meg ned selv å hekle litt kanskje?;)

  SvarSlett
 22. aHA, det er DET jeg bruke den til! Nå ligger den å støver ned i garnkurven min nemlig. Takk for tipset! jeg kommer ikke til å lage noen til eplabutikken min nei, men det er jo enkelt å lage selv, og det går fort også!

  SvarSlett
 23. hei kapein bluff
  jeg tror ikkje hu hekler med hendene hennes , jeg har prövd....og de er umuligt!

  SvarSlett