lørdag 28. mai 2011

Sofakvaler

Jeg leter etter ny sofa. Dette blir vår tredje siden vi flyttet sammen for fem år siden... Det er sånn at denne gangen må jeg være sikker, fordi jeg ikke får lov til bytte på en stund... Den første leiligheten vi bodde i var nybygd, og der passet denne sofaen veldig fint inn. Stor og myk. Eller, ikke så veldig myk egentlig. Men billig.
Men da vi flyttet hit, til denne 100 år gamle leiligheten passet ikke sofaen inn. Syns ihvertfall jeg, da... Den ble for voldsom og ruvende, for kantete og klossete. Vi solgte sofaen til en barnehage på Finn.no (de ble så glade!), og kjøpte denne nye på finn, den også.
 Jeg hadde alltid drømt og en retrosofa, men hadde ikke helt tenkt på at sofaer fra femtitallet er ment for sitting, ikke slanging og slamsing, som jo er det vi bruker sofaen til... Og fargen er ikke så enkel heller. Men det må jeg si, når vi flytter til noe større skal jeg ha en fin retrosalong, i grått eller rødt kanskje. Men nå - som det bare er plass til en sofa har jeg kommet frem til at den må være litt mykere.

 Men hva mer? Jeg har mange meninger om sofa. Delene må være tynne, slik som disse under. Armlenene må ikke være for høye. Det skal absolutt ikke være noe kappe. Eller sjeselong. Putene må se ut som puter, ikke klosser, og de  må være av sånn kvalitet at den ikke ser nedsittet ut etter to måneder. Så på det viset syns jeg f.eks at Karlstad fra IKEA ser litt for klossete ut. No offence to anyone. Men skal jeg gå for de mer firkantede typene som jeg alltid har foretrukket (som kanskje er litt like den forrige sofaen - og dermed gå på samme smell igjen), eller passer det bedre med en sofa som er litt mykere i kurvene? Eller blir det for romantisk for meg? Jeg har nå vært innom nettbutikkene til Bohus, Skeidar, A-møbler, Ikea, Living, Mio og Bolia. I dag var vi på Living, og forrige helg var vi på Bolia. Hva SKJER med alle monstersofaene der ute? Herregud for noen enorme beist! De er så store, og passer ikke inn hos oss. Vi trenger noe nettere noe.

Derfor ble jeg så glad når vi fant denne sofaen på living i dag! Den heter Retro, og finnes ikke på nettsidene deres ennå. Men, er redd vi kommer til å synes at den ikke er myk nok. Den er myk altså, men ikke sånn som mange av sofaene i dag som bare smelter rundt kroppen omtrent. Men den er så liten og pen! Jeg tenkte det kunne vært fint å ha to stykk mot hverandre, hvis vi klarer å skvise det inn. I hodet mitt er det ville ommøbleringstanker...


North fra Bolia. Jeg liker trerammen (fordi jeg hater stålbein) Men denne er diger...
Delite fra Bolia. Hvis man kan få andre bein.


Noen tanker, anyone? 

11 kommentarer:

 1. Som eier av verdens tristeste beige sofa fra jysk burde jeg egentlig holde meg langt unna kommentering av sofaer, men jeg måtte bare si at jeg synes sofaen dere har nå er så fin. Men så skjønner jeg jo ønsket om å ha en sofa å slenge mer i. Lykke til i sofajakten. :)

  SvarSlett
 2. Vi er på jakt etter ny sofa selv, og jeg har vel minst like mange krav til en sofa som det du har ser jeg. Vi har en nyyydelig sofa fra 1890 (jeg har personlig kåret den til verdens vakreste møbel), men den er jo selvfølgelig ikke myk. I det hele tatt... Vi har null planer om å kvitte oss med den (såpass med vett har vi da), men vi må ha en mykere sak i tillegg. Jeg synes, akkurat som deg, at det er så mange enorme sofaer på markedet. Virkelige ruvende, og det er vanskelig å finne rett type, ja.

  Over til vår (eller min?) plan: Vi vil ha én forholdsvis kantete sofa, uten at den blir som en kloss, som gjerne er litt nøytral. Det må bare ikke bli for kjedelig heller! Jeg ser etter noe slikt som den første sofaen du har bilde av her, bare med lave armlener, pluss at den må være god og myk. SÅ skal vi ha to salongstoler (heter det dét?) som skal være av den litt mer harde typen som nesten mer er til pynt. Enten/eller fungerer nemlig ikke for meg, så derfor sier jeg ja takk - begge deler. Jeg synes også at det ser bedre ut (rent estetisk) å ha to stoler til sofaen i stedet for to sofaer. Konklusjon: 1 stykk myk kosesofa som er nøytral, i selskap av 2 fiiine stoler = perfeksjon!

  Ble litt lang kommentar dette, men jeg ble tydeligvis litt engasjert her:-p Håper du følger opp med et innlegg om hva dere ender opp med:-)

  Ha en fin lørdagskveld!

  SvarSlett
 3. Eneste jeg vil si er at IKEAsofaer kommer aldri i hus her igjen. Eller en liten sovesofa til sneipen sitt rom blir det, men i stuggu skal aldri en IKEAsofa få sette sine føtter igjen.

  Jeg har Less fra Bolia og jeg ELSKER den. Den er supergod å sitte i, ser ut som den er ny, selv om jeg kjøpte den brukt og både de og jeg har barn. Jeg har og 2 katter og ei bikkje som bruker sofaen mye. Ser fremdeles ny ut. Stoffet er helt fantastisk, zero stains. Og ja, ikke nedsittet i motsetning til IKEAsofaer som ser ut som de er 6 år gamle etter 2 mnd.

  Jeg syns det er veldig pent med helt enkle sofaer, men som deg, liker jeg og retrosofaer. Har hatt det en gang før, ikke noe særlig å henge i nei. Men til finstua (om jeg noen gang blir så rik) så vil jeg ha sånt en gang i fremtiden ;)

  Anbefaler Bolia jeg assa. ALLE jeg snakker sofa med er enige i at Bolia er GENIALT!

  Lykke til :D

  SvarSlett
 4. Du, førat av alt...jeg glemte her om dagen helt å si grattis med masse følgere og masse salg. Hurra!! ;)

  Ja, soffaer er trikki...da vi flyttet inn i vår blokkleilighet (som vi forøvrig bor i enda...) hadde vi pappa sin turkise fra 70-tallet med stoler til. Så dritkul! Men, så sleit jeg litt med ryggen, og rompa mi er ganske tung (tynne puter gir følelsen av å få soffarammen i rævva og ryggen)OG så var det denne ligginga da...Så vi gav den bort...til et ungt par som bor i en gammel bygård på Majorstua. Vi kjøpte en soffa på Skeidar. De har et fint konsept som går ut på at du "bygger" sammen soffan selv...Velger armlener, ben osv. De hadde overaskende kule soffaer der og er verdt en titt...

  Uansett...lykke til i soffajungelen! :)

  SvarSlett
 5. Synes den øverste var superfin å se på, men en sofa skal være god å sitte i også (les slange seg i). Personlig liker jeg ikke sånne supermyke man forsvinner nedi. Og noen har så dypt sete at de gangene det er pent kaffeslabberas og man faktisk må SITTE i sofaen, sitter alle med kroppslengde under 1,80 med beina rett ut!

  Men dette hjalp vel neppe deg, he he. Lykke til!

  SvarSlett
 6. Jeg tror neste gang vi flytter blir det Bolia-soffa, men slik det er nå er de altfor store. Vi har en liten og firkantet stue som er litt vanskelig å møblere, og skal vi ha sofa fra bolia blir den for dyp, og da får vi ikke plass til spisestue. Jeg elsker å kunne slange meg i sofaen, men alle sofaene på Bolia er sånn at man blir sittende med beina rett ut hvis man skal sitte i en sofa slik sofaer en gang var ment at man skulle. Så det jeg tenker er at så lenge vi ikke har en tv-stue må vi ha en sofa i stua som går an å sitte normalt i også.
  Sånn vi har det nå er en sofa og to stoler mot, mens før vi solgte den første hadde vi to sofaer en stund, og jeg syns det var så koselig! Men jeg har vel innsett at det blir det ikke plass til i denne omgang.
  Men det jeg heier på nå er den retrosofaen fra Living, den har lissom estetikken og størrelsen til de gamle retrosofaene, men mykheten til en ny sofa. Selv om - ryggen er jo hard og har ikke puter, så like myk som de andre jeg har tatt med er den jo ikke. Vanskelige greier dette her! Den forrige sofaen er fra Skeidar, sånn bygg-selv-greie. Kanskje vi får ta turen dit og Bohus til uka, bare for å ha gjort det. Takk for innspillene ihvertfall!

  SvarSlett
 7. Jeg vil ha en north fra Bolia. Eller aller helst en sort eller kamel/cognacfarget skinnsofa fra 60- tallet. Men vi er ikke enige, så vi har en helt enkel og grei fra Bohus. Vet ikke om det er til hjelp, men jeg stemmer for Bolias north. Enkel, stram og god å sitte i. Sier min kollega, som nettop har kjøpt en. Og den er ikke så svær.

  SvarSlett
 8. kanskje vi får kikke på north igjen, vi satt en stund i den og mente vi likte den godt. Men den ER nokså dyp, over 10 cm dypere enn retrosofaen fra Living, og nesten 20 cm dypere enn den vi har nå... Men myk var den jo :)

  SvarSlett
 9. retro sofaen var jo nydelig, men tror du vil oppleve at det er en sitte-pent sofa ikke slenge-seg rundt? Har en sofa fra 40 tallet som er liten og nett og en fra Ikea Kivik, som er den som blir brukt. Den er god å sitte-ligge i.

  SvarSlett
 10. Mulig det altså, den er jo myk, men ryggen er ikke like myk som på andre sofaer. Vi vil ikke ha IKEAsofa, men skjønner hva du mener. Hadde vi bodd et annet sted og hatt bedre plass hadde vi nok ikke gått for retrosofaen, men spørs om det er det som blir best her vi bor nå. Og den koster bare 6000 kroner, så prisen er jo hyggelig også :)

  SvarSlett
 11. Jeg har Bolia North og synes de er fine å se på. MEN umulige å sitte i!! Putene sklir ut hele tiden!! Da jeg fikk sofaene levert, var de ødelagte. Bolia er dårlig på å pakke produktene forsvarlig og blir derfor lett ødelagt. Det tok lang tid før jeg fikk nye…

  SvarSlett