fredag 4. februar 2011

Guttegreier

Jeg syns ofte det er vanskelig å lage ting til gutter, fordi jeg ikke syns lyseblå og mørkeblå er så veldig spennende. Venninna mi skal bli tante, og hun ønsket å gi en drillstavrangle. Mamman til babyen er ikke så glad i blått, men vi endte opp med blått likevel, men i kombinasjon med mye grått og hvitt. Jeg for min del er veldig glad i grått sammen med gult, og kjøpte et nytt gult garn i går som jeg gleder meg til å teste ut.
 Jeg har også fått ferdig aperanglen til kollegaen min som snart blir (en megamegastolt) grandtante. Hun ønsket seg tradisjonelle blå farger, så hun har fått tre alternativer å velge mellom. Jeg heier på gutterangler i mer turkisaktige farger sammen med gult eller grønt, men folk er jo forskjellig - og godt er det!
Tusen takk for alle de søte kommentarene de siste dagene. Jeg syns det er så fint å ha gla-bloggen tilbake igjen etter en periode med mye klaging og negativitet. Jeg ser kopi-inspirasjon-debatten raser i danmark, og selv om jeg selv trengte å lufte ut på min egen blogg, vet jeg ikke om jeg ville gjort det igjen. Jeg har funnet ut at de som kopierer og selger ting ofte eller aldri gjør det uten å vite at de gjør noe galt, og svarene jeg får fra disse personene gjør at jeg blir sintere enn hvis jeg bare lar det være. Men sånn er det, man lærer hver dag! God helg!

11 kommentarer:

 1. Super god idé med en rangle. Jeg har et stort "problem" da vi i vores vennekreds får 5 Nye drengebørn samt 2 endnu ikke kendte køn her de første 6 måneder af året. De første 3 drenge er kommet. Og synes det ahr været svært at hækle til drenge. Så god idé med rangle. Men er helt enig, pigefarver er sjovere og mere inspirerende at arbejde med... Kh Johanne

  SvarSlett
 2. Jeg er så enig! Er heller ikke noen lyseblå person - og Henrik har ikke en eneste lyseblå ting. Heier på at barn kan bruke alle farger - og gjerne mange og sterke! Flott rangle ble det uansett! :)

  SvarSlett
 3. Den ble kjempefin :)
  Er heller ikke så glad i blått, tenker da på babyblått, men bruker det ofte da :S hehe

  SvarSlett
 4. Syns rangla di blei veldig fin. Blått kan vere veldig flott, men liker også at gutter kan bruke alle slags farger. Fire-åringen vår elsker orange og det syns eg er veldig stas. Ein farge eg liker og som kan kombineres med mykje anna :)
  Gleder meg til å sjå det kva du bruker det fine gule garnet til!

  SvarSlett
 5. Jeg er heller ikke så kin på blått til gutter, men synes rangla gjorde seg med hvitt og grått. Det blå ble veldig tonet ned og helheten framstod som veldig fin...

  Jeg dristet meg til å skrive litt om kopiering på bloggen min idag. Jeg har også fult debatten her hjemme + i Danmark nå...Jeg har redigert innlegget 50 ganger er jeg sikker på før jeg postet det idag...Det ble vell forholdsvis mildt...Vil prøve å unngå å tråkke noen på tærne, samtidig som jeg synes det er
  v i k t i g å lufte slike ting. Jeg har akkurat startet å blokke, og kjenner litt på det å vise bilder til inspirasjon uten at jeg vil at folk skal kopiere det jeg viser for videresalg...Vi får se om det blir noen respons, eller om folk er litt ferdige med debatten...

  Skjønner at det har vært tøft for deg, men synes du var kjempetøff som gjorde det. Å tie blir litt å samtykke synes jeg. Nå får folk hverfall muligheten til å tenke seg om litt hvis de ikke har gjort det før...

  Go hælg te dæ fra mæ ;)

  SvarSlett
 6. Så flott rangle. Legger meg som følger hos deg. Her var det mye fint.

  SvarSlett
 7. Så flott den rangla blei!! Så må eg få takke for aperanglemønsteret, har laga to stk. har lagt inn bilde på bloggen min der eg linker til deg!! Ønsker deg ei riktig så god helg,klem:))

  SvarSlett
 8. Kjempe fin rangle:) Synes liksom fargeutvalget begrenser seg så fort når det dreier seg om gutter! Og så blir det slik at jeg brujker de samme spreke fargene om og om igjen... Det er virkelig fint med gult og grått sammen! Fikk lyst til å hekle noe i den fargekombinasjonen:)

  Synes det var veldig bra, og skjønner godt at du skrev om kopiering slik du gjorde! Det er som du sier veldig mange innlegg om kopiering etc. på både norske og danske blogger for tida. Jeg merker at jeg må styre litt unna nå, rett og slett fordi jeg trenger å fortsatt kjenne at bloggverdenen er et positivt sted. Jeg blir fort påvirket av så mye negativitet, selv om jeg godt forstår hvorfor de skriver det de gjør!

  Håper du har en fin uke:)

  Klem Sissel

  SvarSlett
 9. Ser ut til at dere har funnet en perfekt kombinasjon!:)

  SvarSlett
 10. Du altså, du er så dyktig! Dette var bare helt vidunderlige "gutte-farger" sammen. Jeg elsker den sammensetningen. Heldige lille mottaker.

  Tusen takk for så god kommentar i bloggen min.
  Det varmer og gleder med slike tilbakemeldinger.

  Ha en fin helg, kjære du.
  Klemmer fra An-Magritt.

  SvarSlett