torsdag 24. februar 2011

...bytt til settpinner...?! Iiik

Bytt til settpinner?! Dette kom veldig brått på, denne lille detaljen overså jeg visst da jeg leste igjennom mønsteret. Åh guuud, er det noe jeg får hetta av så er det å strikke på mange pinner, det er så mye mas og så mye klirring! I tillegg skjønner jeg ingenting av fellingen, fordi år jeg strikker 2 r, 2 r sm, 2 r, 2 vr - havner plutselig de to vrange maskene til slutt over rette masker i runden under. Hjelp! Skal det se sånn ut, eller gjør jeg feil? I hekling betyr 2 r sm at jeg skal ta to masker i forrige runde og lage til en maske, er det det samme i strikking? Eller skal jeg strikke to sammen to ganger, altså minke med to masker?
Jeg som var så gira - nå gikk jeg rett i kjelleren, fordi jeg har strikket 13 masker i den første fellingsomgangen, og jeg klarer ikke å rekke opp hvis det skulle vise seg å være feil...
Ellers har jeg strammet tråden litt for mye, slik at det blir litt huller når jeg tar den på, og jeg har visst ikke strikket fem runder mellom alle mønsterrapportene, men tar alt det der på sjarmkvota hvis jeg bare klarer å komme i mål!
Nei fysj, nå tar jeg kvelden og håper på at det ligger mange gode strikkeråd og venter på meg når jeg står opp i morgen tidlig! PÅ forhånd takk for hjelpen :D

UPDATE:

SÆRLIG at jeg klarte å legge meg før jeg hadde fått til dette her, nå har mamsen vært strikkehjelp over telefon, og det viste jeg at jeg hadde begynt på runden to masker for tidlig, så alt forskjøv seg. Nå er alt i skjønneste orden, og jeg håper resten går som en drøm slik at jeg kan vise frem lua i løpet av helga! Jeg strikker på rundpinner i bambus, men må helt klart opparbeide med et lager med bambus settpinner også. Jeg har tidligere prøvd heklenåler i bambus, men syns det funka dårlig, men strikkepinner  i tre er gull, for den klirringa er så sykt irriterende med strikking. Magic loop virket helt gresk for meg, men skal prøve å lese det en gang seinere. Takk for rask hjelp, folkens! (Hvis dere har lyst på en god latter anbefaler jeg å prøve google translate og lese dette innlegget på engelsk. Hysterisk!)

10 kommentarer:

 1. *nikker gjennkjennende her...* jeg hater settpinner jeg og, men har funnet ut at det går litt bedre med trepinner! Kanskje du kan prøve det? de klirrer ikke, og maskene sklir ikke så lett av:) Du har sikkert gjort rett når du har fulgt mønsteret, selv om det ser litt fil ut i starten. Fellingen er ganske lik i strikking. Du stikker bare pinnen inni begge maskene og strikker en rett av de to maskene... Lykke til:)

  SvarSlett
 2. Enda en som nikker gjenkjennende til klirrende pinner og litt for mye å holde styr på.
  Jada, to masker fra forrige runde lages til en. Tror du fikser biffen!

  SvarSlett
 3. kjenner følelsen, og har ikke så mange trøstende ord. Bare at det er i motbakke det går oppover og sånt :) You can do it!

  SvarSlett
 4. Jeg hater settpinner og sier bare en ting:
  Magicloop. Ta en titt her for den geniale oppdagelsen.

  http://garnstudio.com/lang/no/video.php?id=120&sort=2&thumbnails=on

  Den har forandret livet mitt (iallefall strikkelivet).

  SvarSlett
 5. Åh, dette må jo vere den lua eg har lengta etter dei siste vekene! Den er kjempefin, og når eg får pinnane i gang og susar i veg, skal eg kikke inn hit for gode råd.. ;) Takk!

  Lukke til!
  Klem

  SvarSlett
 6. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 7. Så flott at du fikk god hjelp av mammaen din :) Hua ser utrolig lekker ut og eg glede meg til å sjå det ferdige resultatet.
  Når det gjelde strikkepinner, er eg heilt enig med deg at bambus er supert - og klirrefritt :)

  SvarSlett
 8. Bytt til en lengre rundpinne. (Selv om det ikke er plass til alle maskene på den) Dra litt av kabelen "ut" av strikkingen på motsatt side av der du er i strikkingen. Da skal omtrent halvparten av maskene være på "den andre siden" av rundpinnen. Når du begynner å strikke på første halvdel lar du det kabelen stikke ut fra strikkingen også der du startet, slik at du ikke flytter etter maskene. Du har da to steder i strikkingen der kabelen stikker ut. Om du hele tiden passer på at den overskytende delen av kabelen stikker ut så slipper du å bruke settpinner. Da blir strikkingen også mye finere :)

  Bare pass på at du strammer strikkingen litt ekstra akkurat der kabelen stikker ut :) Lykke til!

  SvarSlett
 9. Så morsomt om jeg hadde sett lua på 37-bussen - for da hadde jeg visst hvem som bar den. Ikke føl deg for trygg ;). Hvis du tar 37-bussen da ;).

  SvarSlett
 10. takk for hjelpen alle sammen! Jeg har allerede testet den ut på 37-bussen, men det er noe rart men den, den er ikke helt 100%, så jeg er usikker på hvor mye jeg kommer til å bruke den. Men den synes, det er sikkert!

  SvarSlett