torsdag 13. januar 2011

Reverangleoppskrift

Nå er reveranglemønsteret/oppskriften klar, og ligger i eplabutikken min i mange eksemplarer! Jeg venter på bestillingen min på safety eyes, og når pakken kommer legger jeg ut materialpakker på både denne og pingvinen, ettersom dere trenger 9 mm til begge disse. På pingvinen er nok det viktigere, ettersom øyet skal plasseres inni hullet, mens denne luringen kan sikkert passe til hvilke som helst type øyne. Det virker som materialpakkene er veldig populære, og det syns jeg er gøy! Hvis det er noen som har noen forslag til pakker de savner, med innhold eller størrelse er det bare å si ifra. God hekling!

13 kommentarer:

 1. Jeg nyter synet av disse små rangledyrene dine! Heldige er de barna som får disse i gave :) Siw

  SvarSlett
 2. Heisann!
  Jeg syns du lager veldig fine ting! Og nå legger du ut oppskrifter for salg, noe mange setter pris på:) Du skriver også at du ikke ønsker at man skal lage ting for salg. Jeg tror ikke du kan forlange det når man betaler for oppskriften, det er annerledes når man legger ut gratis. Dette er ikke ment som en sur kommentar, men en betraktning fra meg:)

  Vennlig hilsen Ellen:)

  SvarSlett
 3. Heia!
  Denne er så søt! Moro å se at folk kjøper materialpakker. Jeg så at du skrev i et tidligere innlegg om hvor du selv kjøpte inn tingene til disse, og da må jeg bare tipse om at det ikke er så lurt ;-) Mine leverandørere er iallefall hemmelige, og det enda jeg ikke selger tingene videre til Norsk pris ;-)
  Når det kommer til kommentaren over her er jeg forøvrig ikke enig med henne (og vet jo hvordan du tenker på saken;-)). Noen mønsterprodusenter opererer med én pris til privat bruk, og en (mye) dyrere lisens til bruk ved videresalg. Lisensen kan da feks gjelse for et år eller noe, og at navnet ditt da må være nevnt på hvert produkt. Syns det er litt frekt å foreslå å få masseprodusere et produkt etter å ha betalt skarve 30kroner jeg!
  God helg herfra!
  Ingrid.

  SvarSlett
 4. Hei Ellen!
  Jeg tror du har misforstått meg litt. Jeg sier ikke at jeg ikke ønsker at produktene mine ikke skal selges videre, jeg sier at jeg håper at alle kan respektere at dere IKKE HAR LOV til å selge videre. Det er altså ikke et ønske, det er et krav, som har med copyright/ lov om åndsverk å gjøre. Det er mitt design og mitt produkt, som jeg selv bestemmer over hvordan skal brukes. Det har ingenting med om man selger et produkt eller gir bort gratis. For å komme med et litt søkt eksempel, så er det ikke lov å låne en bok på biblioteket (gratis), for så å kopiere alle sidene, binde den sammen og selge den egenproduserte boka. Du kan heller ikke gjøre det hvis du har kjøpt boka i bokhandlen. Dette fordi boka er underlagt bestemmelser gitt av forfatteren/utleggeren.
  Men det er interessant å høre at noen tenker sånn, selv om det selvfølgelig gjør meg trist.

  Så til alle:
  Jeg vet jo om tilfeller hvor folk har solgt aperangler laget fra mitt mønster. Jeg har bestemt at mine design og mine produkter kun skal lages til salg av meg. Ikke bare fordi jeg vil at jeg bare jeg skal tjene penger på mine ideer, men også fordi jeg vil bare at noe JEG kan gå god for skal produseres for salg. Selv om mange av dere er flinke til å hekle, er det ingen som klarer å lage en rangle som er lik på mine. Jeg sier ikke at mine er finere enn deres, men jeg sier at mine har det utseende jeg vil at et kaptein biff-produkt skal ha. Jeg vil ikke at noen andres arbeid skal assosieres med mitt navn eller mine produkter. Det blir litt som at nike vil at nikesko skal være nike, og ikke fake, for å komme med nok et søkt eksempel. For meg har dette veldig lite med økonomi å gjøre, det har med følelser. Jeg er veldig knyttet til produktene mine, og skulle ønske at folk kunne respektere det. Man kan absolutt ikke bli rik av å selge heklede rangler, det har jeg sagt tusen ganger før. Man kan ihvertfall ikke bli rik på å selge heklemønstere, eller rangledeler. Det tar tid å produsere et mønster, å komme på ideen, lage utkast etter utkast, prøve og feile, skrive ned, ta bilder, legge ut i butikken, sende på mail. I tillegg forsvinner nesten TI kroner bort i gebyrer, og igjen har jeg da 20 kroner per mønster. Det sier seg vel selv at ranglemarkedet er ikke SÅ stort, jeg klarer ikke å selge tusenvis av mønstre. Så det jeg tenker litt på er hvordan magefølelsen er når man selger noe man vet man ikke har lov til. Det må vel kanskje være noe sånt som at man tenker at jeg kan gjøre hva jeg vil fordi jeg har faktisk betalt for mønsteret. Men jeg håper nå jeg har fått frem hva jeg mener om det. Det er IKKE greit å gjøre det. Jeg blir lei meg, og det blir sikkert de andre som lager mønstre for salg. Så kan man sikkert mene at det er mitt eget valg, men jeg har faktisk tatt det valget fordi etterspørselen har vært der, fordi dere har gitt uttrykk for å ha ønsket det, og fordi jeg syns det er kjempeviktig at barn får muligheten til å leke med hjemmelagde leker i ordentlige materialer. Men jeg må kanskje gå i tenkeboksen, på om jeg kan gjøre det, når jeg kjenner på hvor trist jeg blir når folk selger aperangler og later som de er venninne med meg og sånn. Er det verdt det? Eneste måten jeg kan forsvare meg er ved å ta bort mønstrene. Det er trist da, at noen få skal ødelegge for så mange. Men jeg kan ikke akkurat ha opptaksprøver og intervjurunder for å selge mønsterne mine heller. Dere syns kanskje jeg er hysterisk, men det er masse følelser inni bildet her! Og jeg skulle så gjerne ønske at vi alle kunne dele med hverandre og respektere hverandres ønsker og regler...

  Til Ingrid, jeg har vært naiv, og leverandørene mine la jeg ut før jeg begynte å selge rangledeler. Målet med å selge de delene var i utgangspunktet for å hjelpe andre ranglemakere, ettersom rangleinnmat er umulig å få tak i i norge. Så selv om jeg tjener noen få kroner på det nå, så er det peanuts, fordi det koster endel - særlig i porto - å få tak i disse tingene. Men tusen takk for innspillet, jeg skal fikse opp i det i bloggen min.

  SvarSlett
 5. Først vil jeg bare si: Gratulerer så masse med nok en oppskrift! Dette er du skikkelig god på, og jeg synes "vi" er heldige som kan kjøpe den for latterlige 30 kroner. For det er jo ingenting, mot arbeidet som ligger bak det hele!

  Også må jeg si: A hoi! Når jeg ser debatten som er i gang over her....blir jeg nesten stum! Ingen tvil om at jeg støtter deg 100% i denne saken, Elise! Synes du har oppsummert det hele veldig greit. Det er selvsagt du som designer som stiller krav i forhold til ditt design!

  Når det gjelder dette med å røpe leverandører, så må jeg si at jeg tror dette er en av skyggesidene med å blogge i tillegg til butikk. Jeg ser iallefall en rød tråd i forhold til dette selv..:)

  SvarSlett
 6. Så söt räv! Och jag älskar dina apor :)

  /Mia :)

  SvarSlett
 7. Hej,
  Glæder mig sådan til at modtage min pakke fra dig så skal der hækles og er gået igang med den fine pingvin rangle som begynder at tage form, men venter lige på delene.. Skulle da have købe denne opskrift med, men det må blive senere..
  Du kan se mit forsøg på din aberangle på min blog http://celinas-verden.blogspot.com (må meget gerne blive fast læser har ikke så mange da jeg er helt ny og vil så gerne have faste læsere..)
  Jeg har linket til din side så andre kan blive ligeså glade for dine fine ting som mig..
  Hilsen Camilla

  SvarSlett
 8. Heisann!
  Det er nå slik at man tenker forskjellig, og jeg respekterer dine valg:) Som jeg skrev, det var en betrakning fra meg, ingen påstand.
  Håper det går bra, og det er jo et sjansespill å legge ut bilder av det man lager på bloggen sin. Jeg syns det er moro å se bilder av det du lager, og det blir en inspirasjon, men jeg liker å lage mine egne ting, slik som deg, og forstår hva du mener med at man får spesielle følelser for det man lager selv:)
  Det var ikke meningen å fornærme noen!

  Ønsker det lykke til med tingene dine!

  Hilsen Ellen:)

  SvarSlett
 9. Forstår SÅ godt din kommentar her og er helt enig med deg.

  Og så vil jeg spørre deg om det snart kommer noen aperangler på din shop? Kanskje jeg kan bestille en? Skal gerne være i farger som kan brukes av både jente og gutt, kanskje grøn?

  SvarSlett
 10. http://www.trendsales.dk/annoncer/hjemmehaeklet-haeklet-rangle-toejdyr/19962202?track=2

  Er vel en af dem som ikke har forstået dit budskab... Ikke minannonce ;)

  SvarSlett
 11. Skjønner godt tankene dine! Skulle bare mangle at folk respekterte at du vil selge dine design! Sånn er det jo med veldig mange ting, er derfor vi har åndsverkloven. :) Synes det er utrolig flott at du legger mønstre ut for salg, og kunne gitt mye for å kunne hekle akkurat nå! Ønsker meg så veldig en pingvinrangle! Du har ikke tenkt å lage store pingviner også, vel? Type kosedyr? :D

  SvarSlett
 12. pingvinrangler kommer det nok flere av, men tar litt pauser fra de ulike typene innimellom. Men noe stor pingvin blir det nok ikke, jeg blir så utålmodig av sånne store greier :)

  SvarSlett