tirsdag 28. september 2010

Brrrrr!

Jeg fryser. Alltid. Så derfor var det på høy tid å gjøre den årlige switcharoo, altså bort med sommerkjoler og inn med vinterklær. Jeg syns lissom det er litt gøy jeg, å finne frem klær som jeg helt hadde glemt bort. Jeg så på gradestokken at det var 1,8 grader i dag, så jeg tok på meg dette enorme skjerfet og dro en tur til byen. Det var kanskje litt i overkant, SÅ kaldt er det ikke blitt ennå. Men den brune heklalua var akkurat passelig, og den hvite er nok også litt tidlig å begynne med. Men nå er det lue og skjerf som gjelder frem til april-mai for meg!

Jeg har en greie for ting som er strikka med ekstremt tykt garn, jeg syns det er så fint. Derfor lagde jeg disse to plaggene i fjor, i Garnstudios oppskrifter med garnet Polaris (som er ca som dobbel tråd Eskimo). Med skjerfet tok jeg utgangspunkt i denne oppskriften (jeg strikka det som et helt vanlig skjerf med andre ord, uten den skrå kanten og ballen på enden). Og lueoppskriften finner jeg plutselig ikke, men du kan jo bruke denne oppskriften som er nesten lik (min har en kant nede med perlestrikk, og så er resten vanlig). Nå ser jeg at det er kommet noen nye oppskrifter med dette garnet, så jeg må nok igang med strikkingen igjen merker jeg! Må lage denne lua.

For å si litt mer om hvor frosne vi er så er det faktisk sånn at vi gleder oss sånn til å bytte til vinterdyner at dynene har navn... De heter William begge to, og er HELT fantastiske. 220 cm lange, og nesten 220 cm tykke. Nesten, da. Vi hadde gledet oss så fælt til å treffe William igjen i går, og det var så komisk når mannen kom tuslende ut fra soverommet, helt fortvilet : "Hva har skjedd med William?! Han er flat som en pannekake!" Men det gikk seg til heldigvis. William var bare litt flat etter et halvt år i boden. Nå ligger han å fluffer seg opp inne på soverommet :)

It's getting cold outside. I've stacked away the summer clothes, to make room for the really warm clothes. I knit the scarf and the hat last year, and was so happy to see them both again this year :)

3 kommentarer:

  1. so flott de er. Jeg er også gjempeglad i vintergarderoben min :-)

    SvarSlett
  2. men du..du sei jo at du ikke kan strikke! men her har du jo strikka jo..? :)

    SvarSlett
  3. Alle kan jo strikke skjerf! Og perlestrikk lærte jeg meg for enledningen. Jeg KAN jo strikke, men er så dårlig! Strikker jeg feil for eksempel kan jeg bare glemme å ordne opp. Og jeg klarer ikke å se om jeg skal strikke rett eller vrang ved å se på maska, så alt blir så tungvint. Men har jo strikka de tovatøflan også, så jeg kan jo hvis jeg vil!

    SvarSlett