søndag 30. juni 2013

Jeg trenger vel et teppe til vel?

Jeg er litt pleddoman, jeg sitter under et teppe året rundt. I sofaen min har jeg pledd i ulike tykkelser for ulikt humør, og det siste tilskuddet er et stort og deilig grått pledd mamma strikket til meg i bursdaggave. Det er i ull men er så lett at det pakker seg rundt meg uten å bli for kompakt. Perfekt for norsk sommer. Og så er det det gule pleddet "twist a twill" . Og så er det det fra Spinnerigården. Det burde vel holde...
Men mens jeg holdt på å sy kantebåndet på sengeteppet satt jeg i sofaen og holdt på, og da merket jeg litt at jeg egentlig trengte et lappeteppe i sofaen. Og at jeg muligens trenger flere sofaer også.

Det ekte problemet er at jeg har fått Pia Wallen på hjernen. Jeg er sikkert litt seint ute, for dette pleddet er jo overalt, men jeg skjønner jo hvorfor - det er så enkelt og så fint. I følge internet lagde hun teppet Crux i 1991, og ullversjonen kostet 250 000 kroner eller noe sånn. Eller, på ekte var det faktisk over fem tusen kroner som er nesten det samme spør du meg. Nå har det kommet en versjon i bomull, som "bare" koster 1700 kroner, og det er veldig fin. MEN! Klare selv, tenkte jeg. Og det har flere tenkt, for eksempel Merethe som er igang med det drøyeste prosjektet. (jeg stjal bildet, håper det er greit - hilsen en av dine største fans)
Det er jo bare for meg å glemme med en gang, men jeg fant dette fantastiske prosjektet via Pinterest:

Herregud, er det mulig å lage noe så fint?! Dere ser kanskje at lappene er ca 0,5 x 0,5 cm? Gå til Bonjour-Celine så skal dere se at jeg nesten ikke overdriver. Dette er jo så fint at jeg drømte om det i natt. Jeg føler at jeg virkelig trenger et sånt teppe. Og - hun som laget det fikk en kommentar fra Pia Wallen i kommentarfeltet om at hun syns det var stas å ha inspirert henne til å lage teppet. Hvor kult er ikke det?!

Men altså, at tepper laget av firkanter kunne bli så vanvittig fine - det ante jeg ikke. Her er et som ikke ligner på de andre, men som er dødsfint det også. Laget av Myrtle & Eunice. Et sånt i sofaen, f.eks med et slitt dynetrekk i flanell på baksiden. Kan vel skjønne at jeg trenger et sånt!

6 kommentarer:

 1. Hahah, du er lite søt!

  Ja, tepper får man liksom ikke nok av...har 3 dyre på lista over tepper jeg MÅ ha. Og det snart. Men, må spare litt til det. Og få større sofa først ;)
  Så det får bli i neste hus hvor jeg faktisk har plass til større sofa. Kan liksom ikke bygge på en sofa i en stue som er for liten for å få plass til flere tepper. Eller?

  ;)

  Ha en finfin søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Høres ut som det kan løses lett ved å bygge et tilbygg sånn du får større stue. Voila!

   Slett
 2. Ja tepper er noe man alltid har brukt for!!!

  SvarSlett
 3. Jeg er også pleddoman, men jeg kjenner mine begrensninger og skal IKKE sette i gang med et sånt teppe. Men fint var det.

  SvarSlett
 4. Aiai, tenk å bli nevt i et så fint selskap! Takker og bukker!
  Og det nederste der var jo sinnsykt fint.

  SvarSlett