torsdag 25. april 2013

Fair isle style cardigan

Jeg så denne lille jakka første gang på instagram, og falt pladask. Det er jammen ikke ofte man ser heklede plagg som er fine, så jeg ble superivrig etter å prøve dette mønsteret.
 
 Jeg brukte noe garn jeg hadde liggende, Lanett superwash, og det gikk med ca 1 1/2 nøste, og litt gult og hvitt (håper det også er superwash, men er usikker... Ops!).

Det er første gang jeg lager noe i en oppskrift hvor det er "one size" og størrelsen justeres med tykkelse på garnet og tykkelse på heklenålen. Jeg prøvde å lage denne i størrelse 3 måneder, men jeg slurvet nok litt med prøvelappen, for den er nokså liten - tror jeg? Nå pønsker jeg litt på om jeg klarer å lage den i kjempestor versjon - til meg selv!

Dere har kanskje sett at google reader stenger? Jeg har begynt å bruke bloglovin, det funker nokså fint syns jeg, så hvis dere vil følge meg der må dere gjerne det :)

10 kommentarer:

 1. Dette mønsteret har jeg også siklet på!
  Litt dumt at størrelsen justeres med garntykkelse og størrelse på heklenål, det betyr jo at jo større plagg, jo tykkere plagg. Men det er sikkert ikke så veldig vanskelig å øke størrelsen med flere masker... Og selv om din kanskje ble litt liten, så var den veldig fin!!

  SvarSlett
 2. Så flink du er! Det er virkelig vanskelig å finne fine hekla-plagg, så jeg er kjempeglad for at du deler :) Jeg er ganske ny i blogginga og lurer litt på dette du skriver om google reader. Jeg har lest i mange år, men da lagret blogger som favoritter og sjekket selv. Nå har jeg begynt å blogge og har lagt meg til som følger i google kontaktnettverk. Da dukker nye innlegg opp inne på blogger-siden min. Vil dette også forsvinne når google reader forsvinner?

  SvarSlett
 3. Kjempefin! Enig med deg, det er sjelden man finne så flotte heklede plagg :)
  Takk for inspirasjon :)

  SvarSlett
 4. En hekla babyjakke?! Wow, så fin!

  SvarSlett
 5. Nydelig! De er ganske små, de minste ;-)

  Har fulgt deg via Bloglovin' i flere år, anbefales!

  SvarSlett
 6. Interessant at tykkelsen på garnet bestemmer størrelsen på plagget. Jakken ble i hvert fall flott! Jeg har prøvet meg på ranglen din med et mer eller mindre vellykket resultat :)

  SvarSlett
 7. Hvor er den søde den lille jakke ;o) kan jeg finde mønsteret nogen steder?

  SvarSlett