onsdag 21. september 2011

Elise vs grytevott 1-0

 Jeg har endelig klart det. Etter sikkert 7 mislykkede votter har jeg endelig en grytevott som ser ut som en grytevott, som kan brukes som en, som alle lagene med stoff henger sammen i og som tommelen passer i. Vanligvis ville jeg ha gitt opp, men denne gangen tenkte jeg at den grytevotten skal faen meg ikke vinne over meg!

Jeg har en lignende vott fra Marimekko, og har lenge hatt lyst til å prøve å lage en selv. Jeg syns sånne med tommelen foran er mye finere enn sånne med tommelen på siden, og denne passer også like godt for venstrehendte som for høyrehendte. Og det passer igjen perfekt, for halvparten av familien som skal få denne votten er nemlig venstrehendte.

Jeg prøvde først et mønster, som jeg ikke syns funket. Så prøvde jeg å lage mitt eget mønster. Og det funket heller ikke. Men til slutt fant jeg dette mønsteret her, og det var jo veldig lett. Så lett at jeg nesten ble litt sur over hvor lett det var. Den eneste endringen jeg har gjort er å trikse litt med det gule stykket så det blir mindre stoff når du åpner tommelen.
Jeg har foret vottene med noe som stoff og stil kaller mellomfor med aluminium. Inni gripegrepet(?) (det gule) har jeg lagt det dobbelt. Ingenting er jo så irriterende som en grytevott som er så tynn at man brenner seg.

Her er også en tutorial på en annen type grytevott. Fine de også.

10 kommentarer:

 1. Den blei skikkelig fin, alltid deilig å vinne ;)

  SvarSlett
 2. Kjempeflott:)herlige farger

  klem fra Lill

  SvarSlett
 3. Fankern, du er liksom plutselig en mester i å sy også! I tillegg til heklinga, interiørmekkinga og alt det andre. Skikkelig skikkelig fin vott!

  SvarSlett
 4. Den ble VELDIG fin :-) Jeg sydde grytevott og -lapp ifjor men det ble bare til eget bruk. Syntes det tok så mye tid og var knøvlete å få til med alle lagene og slikt. Og nå er den bææææættre ta sotete etter å ha blirr peisvott og! makan :-)

  SvarSlett
 5. Knall fine!
  Men kor får du tak i den merkelappen med kaptein biff på?

  Fra Anita :)

  SvarSlett
 6. takk søte dere! Det ER litt knøvlete med alle lagene, ja. Særlig for oss som slumser når vi klipper ut mønster, og alle lagene har ulik størrelse.

  Anita: lappene har jeg kjøpt et sted som ikke finnes mer!

  SvarSlett
 7. Huff, jeg kjenner meg igjen i det du skriver om at man har gjort forsøk på å lage èn okei grytevott. Jeg trodde det var kjempeenkelt, men da måtte jeg tro om igjen! Du viser at man ikke må gi seg, for dette resulatet ser bra ut. Bra jobba!

  SvarSlett
 8. Æsj nå skulle jeg også spørre hvor de fine lappene er kjøpt hen...jaja. Grytevotten ble kjempefin!
  Jeg har en kamp med et dynetrekk nede i kjelleren. Det er 1-0 til dynetrekket nå i pausen, men jeg akter å gå hardt ut fra starten av andre omgang! Hvor vanskelig kan det være liksom??? ...du har et poeng..for oss som er litt slumsete med utklipping (les: riving i feil trådretning) kan det gå litt trådt en gang i mellom :0) Flink du som ikke gir deg!!!

  SvarSlett