mandag 16. mai 2011

Dagen før dagen, weeee!

Jeg ELSKER 17.mai! Jeg har spilt i korps helt frem til jeg var 18 år, og får gåsehud og tårer i øynene og hjertebank hvert år når korpsene begynner å øve til 17.mai. Skjeve rekker, dårlig armsving,  merkelig dynamikk, passgang, distre musikanter og stolte foreldre. Smelt. I år har jeg fri hele dagen for første gang på fem år, og det blir finere enn finest!
Det gøye i år er også at jeg har pimpet bunaden min, så jeg føler meg helt som ny. Både jeg og bundadsmoten har forandret seg på 15 år (hvem skulle trodd!), og jeg var superklar for forandring. Jeg har Vest Agder-bunad, og den har det skjedd mye med de siste årene. For selv om jeg har vært glad i den lille grønne ullvesten min tror jeg at jeg blir minst like glad i den sorte brokadevesten jeg skal ha på for første gang i morgen.


Bak på både vesten og jakka er det en liten samling av stoff, som en slags blomst. Er det ikke vanvittig vakkert? Sikkert plundrete til tusen å få til. Men særlig behagelig å sitte inntil stoler med er den ikke.

Og selv om jeg har vært glad i det broderte forkleet mitt, som mamma har laget til meg, og som jeg beundrer henne vanvittig for - tror jeg at jeg blir minst like glad i det helt enkle linforkleet som hun lagde til meg i julegave i år.
Men gøyest av alt : hodeplagget! Jeg har fått meg konehodeplagg, og er megastolt. Mamman min har alltid hatt hodeplagg til trønderbunaden sin, og mens mange mener sikkert mye om det har alltid jeg syns det har vært så fint. Bunad skal ha hodeplagg, mener jeg:) Hun bærer det med stolthet, og broderte det da hun hadde tre små barn. Kudos! Jeg har kjøpt mitt, og det er så fint med litt gull og farger som kræsjer litt. I LOVE IT!

 Og skjorta - mamma har brodert den også. Hun er gal. Så hurra for mamma og hurra for 17.mai!

10 kommentarer:

 1. For en nydelig bunad!! Hodeplagget er fantastisk! Også må det være gøy å kunne variere med forkle og vest:)
  Jeg gleder meg til å gå i bunad, jeg også! Syns det er så stas:) Har en lang ønskeliste til den, da, bla. konehodeplagg.

  Ha en strålende 17.mai!

  SvarSlett
 2. Nydelig bunad! Og et fantastisk tøft og spesielt hodeplagg. Tror faktisk ikke jeg har sett den varianten før. Jeg er helt enig med deg i at bunader skal ha hodeplagg, og jeg forundres over at så mange dropper det. Selv har jeg beltestakken, og hodeplagget er ei vippe (hårbåndlignende). Ha en strålende feiring i morgen!

  SvarSlett
 3. Bunad er fantastisk, ikke minst når den er lagd av noen du er glad i! Min bestemor gikk på kurs for å sy og brodere min nordlandsbunad til konfirmasjonen min :)

  17. mai skal for min del "feires" i joggebukse på sofaen med eksamensbøkene i fanget, mens jeg småsnufser over å ikke stå i veikanten å vifte med flagget mitt til alle skolebarna som går forbi..
  Håper du får en fortreffelig 17. mai! Feir litt for meg også :)

  SvarSlett
 4. Så fin! God 17.mai til deg. jeg gleder meg også.

  SvarSlett
 5. Flott reklame for bunadsbruk. Jeg hadde ikke studert Vest-Agder bunaden så nøye før så jeg visste ikke at det var løst liv. Nydelig lue.

  SvarSlett
 6. vildt flot!
  Håber du må få en god 17. maj

  x

  Margit

  Creative Tail

  SvarSlett
 7. Brodering imponerer meg utrolig! For et tålmodigihetsarbeid. Håper du hadde en flott feiring i dag :)

  SvarSlett
 8. Håper feiringen ble finfin i den flotte bunaden! Jeg har lagt ut et par bilder av rangler som jeg har heklet etter din oppskrift. Jeg linker til deg så snart jeg får redigert innlegget på ordentlig pc (gjennom iPhone får jeg dessverre ikke linket).
  Takk igjen for at du deler av din kreativitet 

  SvarSlett
 9. For en dyktig mamma! En bunad du virkelig kan bære med stolthet, for den var fin :)

  SvarSlett