onsdag 23. mars 2011

Mer om takkekort

Til å være en blogg med hovedfokus på hekling er det ganske rart at et av mine mest poplære innlegg er innlegget om invitasjonene våre fra bryllupet. Veldig gøy at så mange finner meg på google, og håper noen kan bruke tipsene mine til noe fint. Nå tenkte jeg å ta runde nummer 2 - takk for gaven da jeg ble født-takkekort.
Møt Martha! Martha er så skjønn og god, men har sterke meninger om byssing og trilling, og mamman til Martha kunne bare glemme å få tid eller ork til å lage takkekort, hun har jo såvidt tid til å gå på do! Det var helt opplagt at Kaptein Biff måtte trå til, men å få Martha med på noe fotosession var bare å glemme, så jeg brukte bilder jeg har tatt sånn til vanlig. Når jeg tar bilder av sånne små som smiler bare i noen små sekunder tar jeg alltid på seriefotografering, da får man alltid et blinkskudd av 50 forsøk.
Jeg har jobbet mye med photoshop oppigjennom, men siden det ikke er installert på denne pcen, og siden jeg er litt lat, har jeg brukt Picnik til dette kortet. Det er et slags lavterskeltilbud kan man si, og veldig gøy å pusle med. Programmet finnes på nettet (du trenger altså ikke å laste ned noe), og det er gratis å bruke, men jeg betaler noen småpenger i måneden for å få litt ekstra funksjoner. Du kan redigere bilder på vanlig vis, eller du kan lage mange former for collager, som jeg har gjort her.
Her ser dere utgangspunktet til venstre, og den ferdig redigerte versjonen til høyre. Fordi hun lå på mammas dongeribukse ønsket vi få duse ut kantene litt, dette gjør man lett i programmet ved å trykke på "focal soften" under fanen "create" og "effects". Her kan du velge hvor soft du vil ha det, hvor fokus skal være, hvor mye som skal være i fokus - blant annet. Under "effects" har jeg også lagt til "1960's", som jeg syns lager dødsfine bilder. Her kan du også velge graden av effekt, dette bildet er på ca 70%. Jeg valgte også å ikke bruke runde hjørner, men det kan du lage med denne effekten. Jeg redigerte bildene hver for seg før jeg satte dem sammen, men du kan også ta alle under ett.
Her er en annen variant, og bildet øverst er faktisk et bilde jeg har tatt med mobilen min, som jeg har redigert på samme måte som det store bildet. Fonten til den store Martha-skriften heter FF Pepe, og det er maaange fonter å velge i, og veldig gøy å pusle med. Til slutt satte jeg inn et lite hjerte i høyre hjørne, dette finner du under "stickers".
Velger du å lage denne type takkekort er tanken at du enten kan skrive en hilsen på baksiden, eller sette det i en mappe slik at det blir et tradisjonelt takkekort. Du kan selvfølgelig velge å skrive "takk for gaven" et eller annet sted på kortet, men vi valgte altså å gjøre det sånn. Vær obs på at 15x15 er et format som det koster litt mer å trykke (eller fremkalle som folk kaller det), og jeg lagde derfor også denne enkle varianten.
Håper dette var nyttig for noen!

6 kommentarer:

 1. Så koselige bilder og takkekort og så pent du har gjort det! Nå skal jeg ta meg en svingom, innom Picnik - hørtes ut som noe jeg kunne like ;)Ha en god dag!

  SvarSlett
 2. Kjempefine bilder og flott jobb som er lagt i takkekortet! Tipper moren er fornøyd nå altså :)

  SvarSlett
 3. Så kjempefine takkekort! Jeg synst også slikt er gøy å pusle med. Har i tillegg til Photoshop brukt et program som heter photoscape.

  SvarSlett
 4. Kjempefine takkekort.

  Og veldig inspirerende blogg. Jeg blir veldig imponert over dine heklekunnskaper.

  Det morsomste er at jeg har fulgt bloggen din en stund og nå viser det seg at vi mest sannsynlig kjenner de samme personen. Verden er liten:)

  Du får hilse mor fra meg når du møter henne igjen.

  SvarSlett
 5. Tusen takk for kjempetips og forklaringer. Enkelt og morsomt program, har prøvd det litt nå og det er midt i blinken for meg som bare skal leke meg litt ;)

  SvarSlett
 6. Heldige moren som hadde deg til å gjøre dette! Jeg er håpløst på etterskudd, men ble inspirert av innlegget ditt. Har ikke brukt Picnic før, men det ser jo ut som et greit alternativ når man ikke har Photoshop tilgjengelig. #Fikle med bilder nå...#

  SvarSlett