tirsdag 28. desember 2010

Kalenderomslag

Jeg har tidligere vist frem disse kalenderomslagene:
Nå er det jo snart et nytt år, og jeg tenkte å høre om det var noen som ønsker seg et slikt omslag. Jeg har laget disse omslagene til kalenderen man får av sykepleierforbundet, fordi jeg syns den sorte i skinn er så nitrist. Til de av dere som ikke har fått kalender i posten i år kan jeg fortelle (eller, det var egentlig Sissel som fortalte det) at man selv må gå inn på sykepleierforbundet og bestille kalender, og man kan velge mellom den nye og den gamle typen, jippi!

Til de av dere som ikke er sykepleiere finnes kalendere i samme format fra en kalenderprodusent som heter Grieg, som finnes i alle bokhandlere. Omslaget er selvfølgelig laget slik at man kan bytte ut kalenderen inni. Jeg bruker min på tredje året nå, og den er like fin. Jeg har for det meste "sykehusrelaterte" mønstre, men også noen flere som passer fint til dere håndarbeidsdamer. Jeg bruker sjabloner fra Sublime Stitching, de du kan velge mellom har jeg lagt til under her. Du velger selv om du vil ha navnet ditt brodert på. På grunn av den begrensede plassen er det ikke plass til mer enn et motiv, eller kanskje to-tre av de små tingene, men dette avtaler vi.  Jeg bruker linstoff, og det er bare forsiden som blir brodert på. Innmaten er av papir, med farger som passer motivet. Fargene avtaler vi oss i mellom.
Brodering tar jo litt tid, så jeg tenkte at prisen må være 250 kroner (ikke inkludert selve kalenderen). Send meg en mail til kapteinbiff@gmail.com hvis du er interessert. Du må forvente litt leveringstid, ettersom jeg er på ferie og ikke er hjemme igjen før over nyttår.

Til mamma har jeg sydd denne, med hennes underskrift.
Og på innsiden ser den slik ut:


8 kommentarer:

 1. For en utrolig kul idè! Og så fine de var! Jeg blir virkelig stadig vekk imponert over hvor kreativ og dyktig du er. Jeg er så glad for at du har blogg så du kan dele alle de flott tingene du lager:)

  SvarSlett
 2. åj, det var veldig koselig sagt! Jeg tenker jo det hele tiden om folk, men er så dårlig til å si det, så da benytter jeg sjansen nå til å si DITTO!

  SvarSlett
 3. Kjempefine!!! Du er så flink!:)
  Fin kveld!

  Klem,
  Duse Pasteller

  SvarSlett
 4. Aller først! Jeg synes nesten 250 kr var veldig rimelig for et slikt trekk. Det er vanskelig dette med å prissette håndverk - for timesprisen blir jo egentlig latterlig. For oss som vet hva det innebærer, tror jeg at vi er villige til å betale for håndverk. - Nå er det noe som avbryter meg her - men jeg skal fortsette videre på en kommentar seinere. Klem så lenge.

  SvarSlett
 5. Disse er så utrolig flotte!! Jeg har jo latt meg inspirere av deg fra tidligere innlegg, og gått til anskaffelse av bok med disse mønstrene. Nå skal det broderes gitt! Og en ting til, er enig i kommentaren over meg her...250 kr er veeeeldig billig!!:)

  SvarSlett
 6. Back. Egentlig hadde jeg tenkt å sette meg ned og skrive en liten mail - for innlegget ditt 23. desember grep meg. Jeg skal gjøre det når jeg får litt ro rundt meg.

  En annen ting jeg vil si er at jeg leser innleggene dine flere ganger. Jeg liker de veldig godt - og det er noe med måten du kommuniserer med leseren på. Jeg får gode vibber.

  Jeg er en habil håndarbeidsdame, men dette tålmodighetsarbeidet med alle disse hekle-smådelene synes jeg er imponerende. Jeg likte revene dine spesielt godt - og apene er supersjarmerende. Man blir litt sånn glad inni seg av å se på de.

  De beste hilsner - til jeg kommer innom neste gang. Eller sender en mail. Klem

  SvarSlett
 7. Jeg er veldig enig i at det er vanskelig å prise håndarbeid. For meg startet salget som et slags overskuddsprosjekt, jeg hadde lyst til å hekle, men hadde ikke flere å gi hekladyr til. Nå har jeg solgt mye over hundre rangler, og pengene jeg har fått inn står ikke i stil med tiden jeg har brukt, men dette er ikke tid jeg ville eller skulle ha brukt til noe annet, og derfor er jeg fornøyd. For ikke å glemme alt man får igjen som ikke kan måles i penger. Jeg tror at folk som vet hva håndarbeid er, hva det koster i innkjøp av materialer og tiden det tar, vil betale mer enn folk flest. Men å få folk til å betale en ok timespris for de produktene mine er dessverre umulig. En liten rangle til 500 kroner er vel kanskje litt i overkant selv for den spesielt interesserte. Jeg vet debatten har gått i at man da må la være å produsere den type ting for salg, hvis det ikke kan lønne seg, og det er sikkert sant for de som skal leve av dette. Det skal ikke jeg, og derfor kan jeg drive slik jeg gjør. Jeg går ihvertfall ikke i minus :)

  Ellers, takk for det Nina. Jeg har fått flere tilbakemeldinger som har vært gode, så jeg tror jeg gjorde det riktige, selv om det sikker var for kraftig kost for mange midt oppi julekosen.

  SvarSlett
 8. Hei!
  Disse var kjempefine!!!

  Jeg leste innlegget ditt om føflekkreft nå. Jeg vil bare si jeg er glad for at det går bra med deg...det må ha vært et stort sjokk.
  Det er nok veldig lurt å skrive et slikt innlegg som oppfordrer alle til å sjekke føflekkene sine. Det skal jeg gjøre neste gang jeg er hos legen i hvertfall..

  Klem fra Stine

  SvarSlett