onsdag 17. november 2010

og ENDA et par tøfler

Det er ikke få innlegg jeg har laget om disse tøflene, og nå har jeg altså laget et nytt par i gave (sist gang var de rosa). Jeg brukte Gjesdals Vestlandsgarn denne gangen også , og de ble supervarme å ha på! Man strikker sålen i trippel tråd, og resten i dobbel tråd, så når de tover blir de supertykke og deilige. Oppskriften får du som vanlig kjøpt her. Dette må være mitt hotteste julegavetips, de er laget på ca to kvelder for dere som strikker raskt, og du trenger i underkant av tre nøster.
Det fascinerer meg så hvor ulikt disse tøflene tover. En runde på bare 40 grader var akkurat passelig for dette paret, mens på de rosa måtte jeg ha to runder. Med andre ord - begynn forsiktig! Jeg brukte samme knappene som på de rosa tøflene, og dermed må jeg vel kunne si at dette var et av mine mange gode etsykjøp. De er av ekte tre, og er vintage, og det er jo litt fint å tenke på. Nå er det bare en enslig knapp igjen...
Et tips til dere som skal lage tøflene : I oppskriften følger det med mønster på bare det ene beinet, og det andre må du finne ut av selv. For å få til dette skal du i følge oppskriften  strikke alle de rette maskene som vrang, og da får du motsatt fot. Det er mulig dette er vanlig i strikkeverdenen, men jeg syns det var supervanskelig, så jeg valgte å strikke hver rad baklengs istedet. Da får du det andre beinet. Lykke til!

8 kommentarer:

 1. Heisann!
  Kjempefine tøfler, sånne skulle jeg hatt.Her er det nemlig veldig gulvkaldt om dagen.
  Den sofaen din er rålekker, og lampa også!Du må blogge mer om heimen din du, har på følelsen av at det er lekkert der:)
  Ha en finfin kveld!

  SvarSlett
 2. Enig med savannedyret! Også så lyst du har det! På andre siden av gata her er det en høy bygård, så lyset slipper sjelden ordentlig inn hos oss! Når jeg ser sånne bilder som ditt kjenner jeg at jeg savner mere lys!! Jaja, ikke altfor lenge til vi flytter ut av Oslo! Er ikke så mange høye bygårder i småbyer på østlandet;)

  SvarSlett
 3. Den strikkeoppskriften hørtes ikke så "vanlig" ut - vrangt på motsatt fot? hm... det blir jo faktisk motsatt... - men ... kanskje vanlig på fransk? Det fiffige jeg har oppdaget er at strikkeverden er forskjellig på ulike språk. Jeg trodde det skulle være en smal sak å oversette fra amerikanske og engelske oppskrifter... men nei da: de har hver sin "logikk". Resultatet - maskene - blir jo seende likt ut, men det forklares/beskrives ulikt fra språk til språk... Og slett ikke slik som på "norsk" (svensk og dansk er likt som norsk).
  Men det er strikkeverden.
  Hvordan er det i hekleverden? Hvis du oversetter en engelsk oppskrift til norsk - er logikken lik? Jeg begynner å bli ganske god på de engelske strikkeoppskriftene... Jobber med saken på de amerikanske...

  SvarSlett
 4. Jeg har tenkt sånn på disse tøflene siden ditt forrige innlegg! Synes de er superfine, så nå tror jeg jammen jeg skal gå for dem :)

  SvarSlett
 5. Fine tøfler, og fine fine lampa ;-)

  SvarSlett
 6. Blogge mer om heimen min kan jeg gjør vettu! Nå skal det sies Sissel at vi har det ikke SÅ lyst, jeg har overeksponert bildene endel for å få det så lyst. Men gården på andre siden av gata er bare to etasjer, så vi får inn ganske masse lys til å bo i førsteetasje midt i byen.

  Til Heidi Kristin, oppskriften er på engelsk selv om jeg skjønner godt hvorfor du tenkte den var fransk. Når det gjelder å hekle på engelsk så er jo jeg kanskje litt rar sånn, jeg har lært meg å hekle på engelsk, og skriver også mine egne oppskrifter på engelsk. Det vil si , amerikansk engelsk, britisk engelsk har helt andre uttrykk i hekling. F.eks er double crochet på amerikansk det samme som treble på britisk, så det er potensiale for full forvirring.

  Lampa er fin vet dere, har kjøpt den på finn. Sofaen også!

  SvarSlett
 7. Ganske fasinerende å lære seg oppskrifter på andre språk også da? Vi lærer jo i grunnen å "se" teknikker på nye måter? Litt vanskelig og veldig artig når man lærer noe nytt:-)

  SvarSlett