onsdag 29. september 2010

Kjøkkenoppussing in progress...

Det begynte med at jeg ville ha bedre plass på badet. Det betydde at vaskemaskinen måtte ut derfra, og dette sammenfalt bra med IKEA i år har lansert integrert vaskemaskin. For å få plass til vaskemaskinen på kjøkkenet måte vi fjerne to skap, og da kunne vi like greit få ny oppvaskmaskin som er integrert (og full størrelse takk!). For å ikke miste skapplass ville dette bety at vi måtte flytte skapene der vaskemaskinen skal stå over til motsatt vegg, der det ikke har vært kjøkkeninredning. Det medførte at kjøleskapet måtte flytte, og vi måtte kjøpe et hjørneskap, og ny benkeplate. Men siden vi skal ha vaskemaskinen på kjøkkenet trenger vi en ny kurs i det elektriske anlegget, og det trenger vi forresten også til komfyren som vi kjøpte for et halvt år siden men som vi aldri har fått montert fordi vi aldri har ringt elektriker for å få ny kurs. Siden vi skal ha ny kjøkkenbenk på motsatt side av kjøkkenet innebærer det at vi trenger en ny taklampe, og da trenger vi en ny kontakt. Vi trenger også en ny kontakt til kjøleskapet, siden det nå har flyttet på seg. Og da vi gikk igang så vi at veggene må visst også males. Det har ballet på seg litt, kan du si.

Bildene er av veggen bak benken hvor oppvask- og vaskemaskinen skal stå. Den forrige eieren satte inn et gammelt vindu mellom soverommet og kjøkkenet da de fjernet døra som var der opprinnelig. I starten syns jeg det var litt merkelig, men nå elsker jeg å luske meg inn på kjøkkenet når jeg kommer hjem fra kveldsvakt, og titte inn vinduet for å se om mannen min sover eller ikke:)
Utstillingen i vinduet varierer, men disse salt og pepper-uglene er alltid med. Har nesten aldri sett noe så fint i hele mitt liv! Et kupp fra ebay for mange år siden :) Det virker som modellen har vært nokså vanlig, det ligger stadig slike til salgs der. Søker du f.eks etter vintage salt and pepper shakers owl, så får du nok mange fine treff :)

We're redecorating the kitchen. It's a mess, but it's going to be nice in the end! The previous owners of out appartement inserted this window between the kitchen and the bedroom. We thought it was a bit strange at first, but now we love it! The owls are salt and pepper shakers bought on ebay. Love them!

tirsdag 28. september 2010

Hvordan bruke safety-eyes

Her er en liten bruksanvisning på hvordan man setter inn øyne i lekedyr (to ulike typer safety eyes). Man kan bruke dem til hekla, strikka og sydde leker. Jeg har øyne til salgs, skriv mail til kapteinbiff@gmail.com for å kjøpe. Prisen er 5 kroner per par, pluss porto.

Det viktige er å feste øynene riktig vei, og festet dem skikkelig, slik at de sitter godt fast. Det er også greit å vite at når de først er festet er det ingen angrerett, det er umulig å få dem ut igjen.
Plasser øynene. Bruk tid, og pass på at du blir fornøyd. Som sagt kan du ikke angre!
På baksiden ser det slik ut. Den lille metallbiten skal festes slik den holdes på bildet, altså skal piggene peke OPP, og den rette delen skal peke NED.
Så presser du metalldelen jevnt ned på pinnen. De to piggene vil da lage en sperre mot pinnen, som gjør at den ikke kan tas av igjen. Dytt så langt ned det går, slik at øynene sitter stramt inntil på forsiden. 
På denne typen skal taggene også peke oppover. Disse er ganske harde å feste, og du må bruke skikkelig makt. De passer, selv om det kanskje ikke kjennes slik ut! Dytt ned så hardt du klarer.

Lykke til!

Brrrrr!

Jeg fryser. Alltid. Så derfor var det på høy tid å gjøre den årlige switcharoo, altså bort med sommerkjoler og inn med vinterklær. Jeg syns lissom det er litt gøy jeg, å finne frem klær som jeg helt hadde glemt bort. Jeg så på gradestokken at det var 1,8 grader i dag, så jeg tok på meg dette enorme skjerfet og dro en tur til byen. Det var kanskje litt i overkant, SÅ kaldt er det ikke blitt ennå. Men den brune heklalua var akkurat passelig, og den hvite er nok også litt tidlig å begynne med. Men nå er det lue og skjerf som gjelder frem til april-mai for meg!

Jeg har en greie for ting som er strikka med ekstremt tykt garn, jeg syns det er så fint. Derfor lagde jeg disse to plaggene i fjor, i Garnstudios oppskrifter med garnet Polaris (som er ca som dobbel tråd Eskimo). Med skjerfet tok jeg utgangspunkt i denne oppskriften (jeg strikka det som et helt vanlig skjerf med andre ord, uten den skrå kanten og ballen på enden). Og lueoppskriften finner jeg plutselig ikke, men du kan jo bruke denne oppskriften som er nesten lik (min har en kant nede med perlestrikk, og så er resten vanlig). Nå ser jeg at det er kommet noen nye oppskrifter med dette garnet, så jeg må nok igang med strikkingen igjen merker jeg! Må lage denne lua.

For å si litt mer om hvor frosne vi er så er det faktisk sånn at vi gleder oss sånn til å bytte til vinterdyner at dynene har navn... De heter William begge to, og er HELT fantastiske. 220 cm lange, og nesten 220 cm tykke. Nesten, da. Vi hadde gledet oss så fælt til å treffe William igjen i går, og det var så komisk når mannen kom tuslende ut fra soverommet, helt fortvilet : "Hva har skjedd med William?! Han er flat som en pannekake!" Men det gikk seg til heldigvis. William var bare litt flat etter et halvt år i boden. Nå ligger han å fluffer seg opp inne på soverommet :)

It's getting cold outside. I've stacked away the summer clothes, to make room for the really warm clothes. I knit the scarf and the hat last year, and was so happy to see them both again this year :)

mandag 27. september 2010

Et fantastisk program!


Bildet er lånt fra weheartit


Rangledeler til salgs!

Jeg ser at flere av dere kommer til siden min gjennom å søke etter safety eyes på google. Jeg skjønner at det er vanskelig å få tak i deler til å lage rangler, og at det ikke er så aktuelt å kjøpe inn i svære kvanta slik jeg gjør. Og panduro og andre butikker i norge er skikkelig dyre på hobbymaterialer! Mange av dere har også kanskje slitt litt med å få den gule kindereggboksen inn i apehodet, og det er fordi den er litt for stor for akkurat dette prosjektet. De beholderene jeg har er mye mindre, og passer veldig fint inni. Jeg bruker disse til alle ranglene mine.

Fordi alle ranglebestillingene gikk litt i ball for meg har jeg valgt å legge rangledelene ut på epla. Trykk her for å se annonsen.

Inspirasjon fra sjøen

Jeg har faktisk laget veldig få dyr fra havet, og når jeg ser alt dette fine skjønner jeg ikke helt hvorfor...
1: Ocra

søndag 26. september 2010

Så flinke dere er! Del 2

Jeg får stadig nye bilder av aperangler dere hekler fra oppskriften min, og det er så utrolig gøy!
 

lørdag 25. september 2010

Fluesoppinspirasjon

Fluesopper har vært in en stund (men nå er det kanskje ut igjen, eller? Klarer ikke helt å følge med på tempoet med hva som er inne og ute...). Jeg har ihvertfall laget disse to typene fluesopprangler som jeg har hatt liggende ute i eplabutikken tidligere. Den øverst til høyre (den store) er laget ut fra denne oppskriften, mens til den lille har jeg brukt denne oppskriften. Jeg liker det litt stilistiske uttrykket akkurat til babyrangler, men har du lyst til å hekle noen sopper fant jeg noen vanvittige oppskrifter i dag:
1: Mycenia Mushroom, oppskriften er laget av ch1306 (guri for et enkelt og spennende navn!)
2: Toadstool, oppskriften er fortsatt laget av ch1306
3: Min favoritt som jeg nesten dauer av:  Fly agaric av ch1306
4: Mushroom volume 1, laget av jpolka (sjekk siden hennes for fantastiske oppskrifter på sjødyr! Tror nesten jeg må lage en egen post om de sjødyrene seinere, jeg.

Folk der ute er helt vanvittig gode til å lage hekleoppskrifter, sant?!


I've been making these mushroom rattles for a while, and today I found some new patterns that I found so inspirational that I just had to share... They're all found on etsy. People out there are such great pattern makers!

fredag 24. september 2010

Terapiballer

For lenge siden la jeg ut bilder av noen baller, og sa at dette prosjektet skulle jeg gjøre ferdig seinere. På grunn av en overivrig brannmur og et hisspig spamfilter har kommunikasjonen mellom meg og denne kunden gått litt trått, og jeg hadde egentlig avskrevet hele prosjektet før jeg plutselig forsto at han fortsatt var interessert. Vi snakker om psykologen som ønsket seg noen baller som var gode å holde i, i fine fager, som skulle brukes i terapi. Nå er ballene endelig ferdig, og jeg syns de ble ganske fine selv. De er fyllt med erter (og kan derfor ikke vaskes), men er kjempegode å holde på med. Jeg skjønner godt at dette kan være fint verktøy i terapi. De går også fint an til å bruke som sjongleringsballer og til ...pynt? Men viktigst av alt håper jeg de kan være til hjelp for barn og unge som har gjennomgått store traumer, for det er nemlig det disse skal brukes til. Jeg føler meg ydmyk som får lov til å bidra!
A therapist asked me to make these balls a while back. I've used thick cotton yarn, and filled them with peas (that's why the shape looks a bit funny). They're to be used in therapy treating kids, and I feel humble to be a part of that!

onsdag 22. september 2010

Min første hekla rev

På forrige "strikk og drikk" begynte jeg å hekle en rev, men gikk raskt tom for garn, og dermed ble et par armer og en snute liggende i en pose. Den type prosjekter har dårlig odds hos meg. Blir jeg ikke ferdig med en gang blir jeg som regel aldri ferdig. Men i går fikk jeg tak i noe garn som var ca lik farge, og i dag ble reven ferdig:)

Jeg vet nokså mye om hva som rører seg ute i amigurumiverdenen, og det skal litt til for å pirre nysgjerrigheten min nå. Men dette revemønsteret syns jeg var så fint, og så er det heklet på en måte jeg aldri har gjort før. Hodet, kroppen og beina er heklet i et stykke, og dere vet vel hva det betyr? Ingen montering!
Er han ikke søt med den lille vesten sin?

Her er to andre fine oppskrifter hvis du fikk lyst til å hekle en rev:

A big welcome to my non-norwegian readers! I've decided to translate a short version of my posts, due to the increasing numbers of foreign readers:) 
This fox was about to become an UFO, as I ran out of yarn. But I pulled my self together, and finished it today, and I'm pretty pleased with how it turned out. I bought the pattern on Etsy from Pica Pau.

tirsdag 21. september 2010

Jeg har hekla noe rart...

For en stund siden fikk jeg et oppdrag av kusina mi (Hei Julie!). Oppdraget gikk ut på å hekle en rar dukke som kunne vrenges og brukes på begge sider. Jeg hadde aldri hørt om konseptet før, men kjøpte oppskriften her på Ravelry og gikk igang. Jeg tror aldri jeg har vært så sint på et prosjekt noensinne. Herregud for noe forbanna prekkelarbeid, som trønderne ville sagt. Når alle delene var ferdig så det slik ut:
Ikke mindre enn 14 bittesmå deler altså, og monteringen tok omtrent like lang tid som selve heklingen.

Men når den var ferdig var jeg helt frelst. Den er så søt og rar. Og tankene mine går til den dama som har konstruert dette mønsteret. Jeg bøyer meg i støvet.

lørdag 18. september 2010

Jeg gikk på en smell...

Ekebergmarkedet var fantastisk. Sol, fin temperatur, fin familie, fine ting, fine kupp. Ugla kosta bare 20 kroner, og kjøpet kunne forsvares med at det er en bokstøtte, og det trengte vi. Litt, ihvertfall. Og den lille fuglen går inn i samlingen, men nå er det vel snart nok. En fantastisk fin helg har det vært ellers også :)

Håper dere koser dere like mye som meg alle mann!

torsdag 16. september 2010

Ekebergmarkedet comming up!

Helt siden jeg flytta til Oslo har jeg drømt om å dra på Ekebergmarkedet, men det har alltid kommet noe i veien. Jobbehelg, på reise, bryllup... Men i våres var jeg der, og jeg holdt på å dø. Jeg ringte mamma sporenstreks og sa at DU MÅ KOMME HIT! Synd at hun bor i kr.sand, men flaks at markedet arrangeres to ganger i året. Det er igjen duket for marked, det er på lørdag, og det åpner klokken 06 for de som er helt koko. Og mamma? Hun kommer i morgen kveld, sammen med pappa og stikksagen, med store ambisjoner om å ordne opp litt i heimen i tillegg til å dra på marked.

(Ekebergmarkedet er opprinnelig et marked for salg av deler til veteranbilder, men er nå ca 50/50 fordelt på gutteting og jenteting - altså biler/antikviteter - og altså det PERFEKTE markedet å ta med seg motvillige mannfolk som mener man ikke trenger flere ting (ugler).
I våres kjøpte jeg denne lille uglesparegrisen. Vær klog - spar, står det, men den er helt tom foreløpig.

Og dette er vel en gylden anledning til å vise frem denne perlen av en tegneserie som henger på tavla mi:

onsdag 15. september 2010

Enda et par tøfler

Dette er ikke akkurat det første blogginnlegget jeg lager om French Press Knits Felted Slippers, og det er sikkert fordi jeg ELSKER disse tøflene. Og sikkert fordi jeg er litt stolt, fordi de krever faktisk at man klarer å strikke rett og vrang, og at jeg da får til noe som ser ut som noe er en bragd i seg selv. Jeg har laget et par til meg selv som er utslitt under storetåa, og endel som gaver. Disse skal jeg også gi bort i 31-årspresang.
Det eneste kjedelige med disse er at det innebærer endel montering. Her er alle de 8 delene ferdig strikket.
Så pleier jeg å stryke delene for å gjøre monteringen lettere, og her ser dere størrelsen. Gigantiske!
Sålen strikkes med trippel tråd, så det går som en lek!
Etter monteringen får tøflene dette pussige utseendet...
Etter en runde på 40 grader så de slik ut. De var fortsatt litt for store (og stygge), så jeg kjørte en runde til på samme program. Jeg vasker kun tøflene og to tennisballer samtidig (altså ikke noe håndklær og sånn som det står i oppskriften at man skal).
Jeg ble fortsatt ikke helt fornøyd, men nå er de passelige i størrelsen og tåler ikke en runde til. Nå er det bare igjen å sy på flappen på oversiden, og så er tøflene klare. 
Tøflene får helt forskjellig utseende ettersom hvilke knapper man velger. Jeg føler disse burde kanskje hatt noen knapper med litt mer bling, men det hadde jeg ikke dessverre. Disse er vintage, kjøpt på etsy.

Nå gjenstår det bare å lage mønster på undersiden med puffy paint, og så steke et par minutter i ovnen på 100 grader, og da er tøflene nokså sklisikre. Hot julegavetips fra meg!

OPPDATERING:
Jeg kom på at jeg strikket de første tøflene mine i PT2 ( de grønne tøflene jeg har vist på bloggen tidligere, blant annet her). I garnbutikken virket det som om det var det eneste garnet i verden som gikk an å tove ting med. Men det ble ikke bra, og siden har jeg derfor brukt noe skikkelig billig garn fra Bogerud som koster ca 20 kroner nøstet. Jeg har laget noen i noe som heter Viking sport (tror jeg), og disse rosa er laget i Vestlandsgarn fra Gjesdal.  Man bruker i underkant av tre nøster til et par tøfler.

tirsdag 14. september 2010

Hekle jakke?

Det som er synd med hekling, er at det er nesten umulig å lage klesplagg av det (som ser normale ut). Da må man strikke, og det er jo ikke noe for meg. Derfor ble jeg rimelig gira når jeg fant en hekla jakke som jeg syns var kjempefin, og den ser veldig lett ut å lage. Hele greia er laget i fastmasker. Jeg var på en skikkelig blogtur, så jeg kom til denne siden via via via, men siste leddene i rekken jeg husker er Icrochet og deretter Life on laffer.
Bildet har jeg lånt fra Interweave, det er også der oppskriften kjøpes (koster 5,50 dollars)
Jeg kommer til å droppe sløyfen, og den blir da seende ca sånn ut.
Hvis dere sjekker ut oppskriften på Ravelry, ser dere at det er 75 stk som har laget jakka, og det er mange fine! Jeg ser at mange har laget armene i vanlig lengde, og det kommer jeg også til å gjøre. Jeg har litt problemer med å forholde meg til klær i ull som ikke passer til ullsesongen. Og så vil jeg ha den bittegranne lengre også. Alle disse endringene er jo sikkert en oppskrift på katastrofe, men jeg prøver ihvertfall!

Så er det store spørsmålet hvilket garn jeg kan lage denne i. Ser ut som mange har brukt vanlig worsted weight-garn i ull ( er det det vi kaller sportsgarn på norsk?). Men jeg har jo dette fantastiske garnet fra pickles liggende, tror dere kanskje at det kunne passe, eller blir det for tykt? Er det faktisk mulig at jeg for første gang i mitt liv må hekle den fryktede prøvelappen?

Så flinke dere er!

Nå begynner jeg å få noen mailer med bilder av rangler dere har heklet fra oppskriften min, og jeg må si at det er en litt merkelig følelse, at dere vil bruke tid på å lage den lille apen, men utrolig gøy såklart! Og det er så kult å se hvor utrolig forskjellige de blir alle sammen:)

Førstemann ut var Dorte fra Lumes tidsfordriv
Deretter fikk jeg en mail fra Tine fra Meilhedes univers
Og så fikk jeg en mail fra kusina mi som jeg ikke ante leste bloggen min engang:
 Og gjennom snoking (som jeg som kjent er ganske god til) fant jeg denne på denne bloggen: Fortsett å sende inn bilder! KapteinBiff@gmail.com