lørdag 4. januar 2020

Adventskalender

Hei, ja! Bloggen har gjennoppstått for å gi noen tips til dette store førjulsprosjektet mitt. Tidligere ville jeg jo delt denne prosessen over mange innlegg, men det har jeg ikke tid til nå, så her kommer et veldig langt innlegg om adventskalenderen jeg har laget i år. Du kan også sjekke prosessen på instastories, ligger på høydepunkt. Jeg heter Kaptein Biff der også. 

 Ja, jeg burde tatt den med ut og tatt bilde av den i godt dagslys, som en ekte blogger ville gjort. Men det skjedde ikke dessverre, og nå er den pakket ned.

Det startet med at jeg fant et bilde, på pinterest sikkert, av kalenderen til Katie Emrich.
Poenget med dette er jo å lage noe spesielt til barna, som kan brukes år etter år. Når første desember kommer ligger all pynten i hver sin lomme, og hver dag henger de en ting på treet. Når alle knappene på treet er brukt, og alle lommene er tomme, da er det jul. Og så gjentar vi neste år! Det vil si at man ikke trenger å kjøpe sprettballer, hårstrikk, klistremerker, og godteri - ting som fyller opp huset og som bare er ting, og advent handler ikke om 24 dager med gaver (spør du meg).

Det var kjærlighet ved første blikk, og jeg la merke til at hun skrev at hun tenkte å lage den til et mønster året etterpå. Jeg søkte og søkte, men det viste seg at hun hadde laget kalenderen allerede i 2010, og at hun ikke kom til å lage noe mønster. Derimot hadde mange stjålet ideen og laget litt stygge kopier til salgs på etsy (hva er det med folk?!). Jeg lagde en mappe på pinterest med inspirasjon, og tok med tråd og sånn på sommerferien i år, men det ble aldri noe av.


Da jeg i høst på et loppemarked, under et bord, fant en enorm stabel med filt i alle farger tok jeg det som et tegn. Jeg hadde allerede handlet inn litt filt, men dette var filt i enorme mengder, en stappa bærepose og den kostet bare 30 kroner. Dette var midt i oktober og jeg tenkte at det skulle holde hardt på tiden. Jeg tenkte jeg skulle sy to ting i uka. Men jeg tørna helt og satt og sydde non stop og var ferdig på en liten uke...
Til dere som ikke kommer over sånne kupp kan jeg anbefale sånne pakker med filt som selges f.eks på etsy, jeg kan ikke tipse til en selger fordi han jeg kjøpte det av var en svindler og er utestengt derfra (han solgte det som ullfilt men det var åpenbart kunststoff). Ellers har stoff og stil og panduro og andre hobbybutikker filt, men den filten som er i de flakene på 15x15 cm er mye stivere og lettere å jobbe med til akkurat dette.
 Barna fikk lage hver sin julekule som ble en del av kalenderen.
 Jeg klippet delene til mange ting og broderte innimellom og etterhvert. Mange av dem sydde jeg sammen med symaskin, men også endel for hånd. Og lim! Limpistol er veldig fint, pluss sånne klyper man bruker når man syr.


Jeg hadde kanskje tenkt et langt og flott innlegg om denne prosessen men jeg fatter ingenting av blogging lenger, så beklager at bildene kommer litt hulter til bulter. Jeg startet med å bestemme størrelsen på lommene på kalenderen, for det bestemmer hvor stor all pynten kan være. Jeg klippet ut denne størrelsen i papir og brettet til en lomme, for å teste størrelsen på alt jeg lagde.  Det viser seg at størrelsen jeg valgte er litt mindre enn alle andre der ute (men likevel større enn Emrich sine som er bittesmå). På mønster hvos man kunne klippe ut deler måtte jeg som regel kjøre dem i kopimaskinen med krymp på 70 eller 80%. Jeg begynte friskt med å freestyle motiver, men det funket ikke så bra. Derfor kopierte jeg skamløst alt jeg fant på pinterest, bare sjekk ut mappa mi der. Jeg prøvde å holde meg til nokså julerelaterte motiver, men hvis man vil så er det ikke grenser for motiver der ute.

 
Rådyret til venstre er det eneste mønsteret jeg kjøpte for penger. Eller, teknisk sett ikke, men kommer tilbake til det. Her er det litt forminsket, så den ser litt rar ut, men i ekte størrelse er den kjempefin. Verdt pengene! Det er Nuvelina Handmade som har laget mønsteret. Nøtta til høyre viser det seg i ettertid at det også er hun som har laget, jeg visste ikke det da jeg fant bildet og kopierte det.  Sjekk ut butikken hennes, ekstremt masse fine ting. Det lille ekornet har jeg tegnet av et bilde av et ekorn jeg fant på nettet, men jeg har dessverre ikke lagret bildet. Det var det tredje ekornet jeg prøvde meg på, kanskje du har bedre hell. Mitt hotteste tips er dette her (kjøpemønster), det her (gratismønster. må skaleres heftig i kopimaskinen) eller denne (gratismønster)

 Da jeg så Olaf visste jeg bare at den måtte jeg lage, men herregud så mange bittesmå biter. Forresten, så har jeg ikke sagt at det er veldig nyttig med en veldig skarp liten saks. Jeg kjøpte denne fra fiskars som jeg har vært veldig fornøyd med. Denne av Olaf får man nesten ikke laget uten den stive filten, for det er for lite hold i sånn vanlig norsk filt. Alle delene er limt sammen med limpistol, ingenting er sydd fast, og det er ikke brukt vatt inni.  Jeg brukte dette gratismønsteret.
Isbjørnen var en del av en mønsterpakke jeg kjøpte i panikk på dag to når jeg skjønte jeg ikke fikk det til selv på frihånd. Jeg kommer ikke til å linke til den, for det var så utrolig jalla. Det var endel figurer tegnet på ark med blå kulepenn og scannet inn. Veldig amatørmessig, og flaut for både selger og kjøper egentlig.
Dompapen brukte jeg dette mønsteret (gratis). Her er alle deler limt på.

 Sier vel litt om hvor elendig jeg er som trenger mønster på disse enkle greiene, men lua fant jeg altså her (gratis), sokken var endel av den elendige mønsterpakka, og votten det samme.
 Pingvinen fant jeg et bilde av på pinterest, men dessverre ingen kilde. Jeg tegnet bare av på frihånd. Samme gjorde jeg med ugla, den er inspirert av denne ugla
 Hjertet har et av barna laget, og er veldig veldig fin. Snøflaket er laget med utgansgpunkt i dette mønsteret (gratis), men jeg har klippet ut all bakgrunnen, for det ble finest. Lett å lage på symaskin!
 Soppem husker jeg dessverre ikke hvor jeg har fra, men det kryr av ulike soppmønstre der ute, i alle mulige varianter. Engelen er en kombinasjon av et bilde uten kilde, og et annet bilde som jeg heller ikke får til å funke nå. Pinterest er dessverre blitt veldig full av russere som ikke er så opptatt av opphavsrett...
 Juletreet har jeg laget selv (dette er andre forsøk), ved å herme etter flere ulike trær. Nissen er herfra (gratis), og hjertet er fra den dumme mønsterpakken (men akkurat lik som sånne papirhjerter, du finner det ut).
Pakken og snømannen er fra den dumme mønsterpakken. Ja, jeg vet det er litt teit å klage over den og samtidig bruke den såpass mye. Men sånn ble det pga tiden. Neste år har jeg lyst til å bytte ut noen av disse med noen finere. Lyset har jeg laget med inspirasjon fra flere filtlys på pinterest.
Barnets pynt til venstre (god smak!), de to til høyre er gratismønster fra Bugs and fishes.
Og da var det 24 stykker! Som sagt tenker jeg kanskje å bytte ut noen av motivene til neste år. Jeg sparer fortsatt i mappa mi på pinterest, som du kan finne her.
 Da jeg var ferdig med all pynten la jeg dem utover på et stykke filt og fikk en inntrykk av hvor stort treet skulle være. Jeg tegnet på skjev frihånd, og klippet litt bedre ut enn på tegningen, og sydde det sammen på symaskinen.  Jeg klippet lommene og sydde dem enkelt på med maskin. Alle tallene bestemte jeg meg for å kjøpe for å spare tid, det er filt og jeg broderte dem på. Jeg sydde treet på noe hvitt stoff jeg hadde liggende. Baksiden er et gammelt laken med hull. Jeg hadde ikke nok stoff til å lage skråbånd, men jeg lagde vanlige bånd og kantet (for hånd!) med samme stoff som bakgrunnstoffet. Jeg har laget et oppheng med trekanter bak, som minner om dette

Før jeg pakket den bort for i år kom jeg på at jeg burde brodere året den ble laget :)

Og med disse to bildene på slutten her som jeg ikke finner ut hvordan jeg skal klare å snu, tror jeg at jeg kan si takk for meg, sees sikkert om fem år? Håper det var nyttig, og jeg kan virkelig anbefale å lage filtkalender, gøy for mor, gøy for barna og fint for miljøet. Eneste jeg har kjøpt inn til dette prosjektet var en pose brukt filt og en ny saks!47 kommentarer:

 1. Kalenderen ble superfin! Det er så gøy å følge deg på insta�� Kult med innlegg igjen! Håper det ikke blir fem år til neste gang��

  SvarSlett
 2. Den er SÅ fin, virkelig god ide.
  Dejligt at du er retur på bloggen 😀👏

  SvarSlett
 3. MIN HISTORIE HER ER EKTE OG EKTE. Jeg er her for å vitne om Great Mother som brakte mannen min tilbake til meg da han slo opp med meg på grunn av en annen kvinne som han møtte på hans arbeidssted. Jeg prøvde å få hjelp fra mange steder og kilder for å bringe mannen min tilbake, men ingenting fungerte, men da jeg kontaktet Dr. Ilekhojie, fikk han meg til å smile igjen ved å bringe mannen min tilbake til meg med sine spesielle krefter. Hvis du opplever noen problemer i ekteskapet ditt, forholdet ditt, og du har lignende problemer som dette, ta kontakt med denne store mannen nå. Han vil ikke skuffe deg. Her er e-posten hans: info@gethelps.online og gethelp05@gmail.com WhatsApp +2348147400259
  nettsted: https://gethelps.online

  SvarSlett
 4. Livet mitt har vært så positivt siden jeg møtte deg. Jeg tenkte nesten at det ikke var noe håp om å gjenforenes med min kone. Men jeg leste disse gode anmeldelsene om arbeidet ditt, og kjøpte en ekstra spell. Jeg la all min tro på deg og fulgte dine instruksjoner til brevet. Vi er lykkeligere nå enn noen gang. Alt ser perfekt og så naturlig ut! Det er det jeg elsker med trylleformularen din. Takk for din hjelp Dr. Ilekhojie for din tid, for deg som bryr deg og ditt vakre hjerte. Hvis du trenger lignende hjelp, vennligst kontakt Dr Ilekhojie WhatsApp Dr Ilekhojie på +2348147400259 eller e-post gethelp05@gmail.com

  SvarSlett

 5. If you're American, soccer probably isn't your cuppa tea.
  ไพ่สลาฟ

  First of all, at all times I used the soccer teams themselves as a starting point.
  ไพ่สลาฟ

  SvarSlett
 6. The Article designs are very nice and this is a very unique content than any other designing blogs in my point of view. Keep updating more in future.
  Check Out SEO Consultant in Mumbai.

  SvarSlett
 7. Hi there,
  I am pleasantly surprised I found your site, I really found you by mistake while I was browsing Google for bifocal sunglasses (lol). Anyways I am here now and would just like to say thanks a lot for a tremendous post and an all round exciting blog (I also love the theme/design). I don’t have time to go through it all at the minute but I have saved the page and have added in your RSS feeds. When I have time I will be back to read more.

  Please do keep up the stellar posts.

  SvarSlett
 8. Not that I am complaining 무료야설 , but slow loading instances times will sometimes affect your placement in google and could damage your high-quality score if advertising and marketing with AdWords. Well I am adding this RSS to my e-mail and can look out for a lot more of your respective fascinating content.

  SvarSlett
 9. Almost certainly enjoy it people who contribute forums or possibly anything, web site template. สล็อตออนไลน์

  SvarSlett
 10. Today I was surfing on the internet & found this article I read it & it is really amazing articles on the internet on this topic thanks for sharing such an amazing article. we are also provide you with a wide range of Digital Marketing Services also best seo expert in india

  SvarSlett
 11. คาสิโนออนไลน์ระดับพรีเมี่ยม ที่มีสาวสวยมาแจกไพ่ ระบบฝาก-ถอน Auto 10 วินาที ไม่ต้องรอคอย คอนเซปนี้ชื่อว่า Sexy บาคาร่า หรือที่เรียกว่าเย้ายวน พวกเราย้ำบริการให้ผู้เล่นได้เจอกับการแปลกใหม่จากเดิมที่ PGSLOT

  SvarSlett
 12. Thank you so much for sharing all this wonderful info It is so appreciated. I am very glad that I have read your Blog. Visit us SEO Company in Noida for a full range of SEO and Digital Marketing services.

  SvarSlett
 13. Congratulations on your article, it was very helpful and successful. 993394eff317bf6eac110f0f4e748a19
  website kurma
  website kurma
  numara onay

  SvarSlett
 14. Thank you for your explanation, very good content. 4d8df45b67210629e557e82aab2462c5
  altın dedektörü

  SvarSlett
 15. Thanks for your article. 59e210f8969852ed1daa87a1f3002ec1
  evde iş imkanı

  SvarSlett
 16. De er mange trollformlere på nettet, men DR WALE er forskjellig fra dem. DR WALE vil være ditt siste busssted. DR WALE er den rette personen for å hjelpe deg med å løse alle problemene dine. Med hjelp av ham vil all din tristhet forsvinne og han vil bringe din lykke tilbake. Da jeg møtte DR WALE, forklarer jeg ham alle problemene jeg hadde med mannen min som dro for å bli hos en annen kvinne. Han lot meg og barna stå uten noe. Etter all forklaringen min fortalte DR WALE meg at jeg måtte betale for ARTIKLER som jeg gjorde. Han fortalte meg at trolldommen vil ta dager før jeg virker, som jeg venter. FOR min overraskelse etter noen dager fikk jeg et anrop, stemmen var mannen min som gråt på telefonen og fortalte meg at han ikke visste hva som kom over ham. ba meg om tilgivelse og fortalte meg at han er på vei hjem igjen. Akkurat nå lever vi alle lykkelige sammen igjen. Alt takket være DR WALE for er flott arbeid. Du kan også kontakte DR WALE på WhatsApp/Viber: +2347054019402 ELLER E-post: drwalespellhome@gmail.com

  SvarSlett
 17. Jeg vil takke en veldig snill og mektig synsk som brakte tilbake min ekskone som forlot meg hun fortalte meg at hun ville være alene og forlot meg og barna jeg var knust hver dag jeg fortsetter å tenke hvordan jeg ville leve uten henne en dag jeg var på nett da jeg fant gode vitnesbyrd om Dr. WALE, så kontaktet jeg ham. Han ba meg ikke bekymre meg, hun vil være tilbake innen noen uker etter at han hadde trollbundet kjærligheten. Jeg hadde denne vakre følelsen inni meg at alt vil bli bra igjen når Dr. WALE svarer på meg og ga meg instruksjonen hans, Til min største overraskelse neste uke var hun tilbake til meg og familien hun fortalte meg at hun var trist fordi hun ikke kunne bli gravid siden vi har prøvd, men Dr WALE har også løst at nå er hun gravid i fire uker. Jeg er så spent at jeg anbefaler ham at han er kraftig og kan hjelpe deg også med forskjellige problemer. kontakt via WhatsApp/Viber: +2347054019402 eller e-post: drwalespellhome@gmail.com

  SvarSlett
 18. Noen ganger skjer det dritt i ekteskapene våre, men det vil ikke alltid vare når vi kjemper for å få dem fikset, jeg hadde problemer med ekteskapet mitt juli 2021 det var en forferdelig opplevelse at jeg nesten mistet ekteskapet, mannen min trodde jeg var utro fordi jeg alltid motta telefoner fra jobben jeg prøvde å få ham til å forstå at de bare er kollegene mine han trodde aldri på meg han søkte om skilsmisse og papirene var ute, det var som en drøm for meg, men det var en realitet jeg trengte å stoppe ham fordi jeg elsker ham, det var et vakkert ekteskap og jeg kunne ikke engang forestille meg å forlate ekteskapet mitt, jeg måtte søke hjelp fra DR WALE jeg forklarte situasjonen min for ham og selvfølgelig hjalp han meg, han forberedte en kjærlighetsform for meg og forsikret meg om sikkerhet, Mannen min stoppe skilsmissen og elske meg igjen, Det er derfor jeg er her for å fortelle folk om DR WALE og hvordan han har hjulpet meg. Hvis du går gjennom problemer med ekteskap og forhold, er det bare å nå ham WhatsApp/Viber: ELLER E-post: drwalespellhome@gmail.com

  SvarSlett
 19. Noen ganger skjer det dritt i ekteskapene våre, men det vil ikke alltid vare når vi kjemper for å få dem fikset, jeg hadde problemer med ekteskapet mitt juli 2021 det var en forferdelig opplevelse at jeg nesten mistet ekteskapet, mannen min trodde jeg var utro fordi jeg alltid motta telefoner fra jobben jeg prøvde å få ham til å forstå at de bare er kollegene mine han trodde aldri på meg han søkte om skilsmisse og papirene var ute, det var som en drøm for meg, men det var en realitet jeg trengte å stoppe ham fordi jeg elsker ham, det var et vakkert ekteskap og jeg kunne ikke engang forestille meg å forlate ekteskapet mitt, jeg måtte søke hjelp fra DR WALE jeg forklarte situasjonen min for ham og selvfølgelig hjalp han meg, han forberedte en kjærlighetsform for meg og forsikret meg om sikkerhet, Mannen min stoppe skilsmissen og elske meg igjen, Det er derfor jeg er her for å fortelle folk om DR WALE og hvordan han har hjulpet meg. Hvis du går gjennom problemer med ekteskap og forhold, er det bare å nå ham WhatsApp/Viber: +2347054019402 ELLER E-post: drwalespellhome@gmail.com

  SvarSlett
 20. Mannen min pakket ut av huset for å bo sammen med en annen dame han møtte på nettet, og han sendte meg skilsmissepapirer. Jeg ønsket ikke skilsmisse på grunn av kjærligheten jeg har til mannen min, jeg vil ikke at familien min skal gå i stykker. Jeg mistenkte at kvinnen brukte en trolldom for å binde mannen min slik at han ikke kan komme tilbake til familien sin. Jeg lette etter tips om hvordan jeg kan vinne mannen min tilbake, og jeg kommer over en kommentar som sier at DR WALE hjalp henne med å få mannen tilbake etter flere måneders samlivsbrudd, og jeg tok WhatsApp-nummeret til DR WALE som var til stede på kommentaren og WhatsApp +2347054019402 ham om problemet mitt, og han svarte meg og hjelpe meg med å gjenopprette mannen min innen en uke, og akkurat nå er mannen min tilbake hos meg, og han er enda mer kjærlig og omsorgsfull. Du kan også kontakte DR WALE for å få hjelp på WhatsApp/Viber: +2347054019402 eller e-post: drwalespellhome@gmail.com DR WALE er den rette personen å kontakte om forholdet ditt eller ekteskapsproblemer, og han vil hjelpe deg med å få tilbake eksen din, og jeg er veldig glad for å vitne om hans gode arbeid

  SvarSlett
 21. Hei seere på nettet, jeg er her for å dele mitt vitnesbyrd om hvordan jeg ble hjulpet til å få min kone tilbake. Jeg var en juks og min kone tok meg flere ganger. Jeg prøvde å fikse meg selv og hver gang endte jeg opp med å jukse om og om igjen. Jeg skjønte vel ikke hva hun betydde for meg før hun hadde forlatt meg alene. Jeg begynte å finne en måte å få henne tilbake på, men ingenting ser ut til å fungere perfekt før jeg kom over en artikkel om DR WALE som hjalp mange mennesker globalt med å få tilbake forholdet. Jeg tok kontakt med ham på WhatsApp-nummeret hans via +2347054019402, og han forsikret meg om at min kone vil komme tilbake til meg innen noen uker med hans kraftige magi, og jeg betalte noen euro for materialene som trengs for arbeidet. Overraskende nok kom min kone hjem etter noen uker og sa at hun fortsatt elsker meg, og jeg sverget å aldri være utro mot henne lenger. Alt takket være DR WALE. WhatsApp/Viber: +2347054019402 eller drwalespellhome@gmail.com

  SvarSlett
 22. Mannen min forlot meg og sønnen min og kom aldri tilbake før Dr Sunny grep inn. Historien min er ikke annerledes enn andre som har tatt seg tid til å dele den med verden. Jeg hadde ekteskapelige problemer med mannen min, noe som gjorde at han forlot meg og reiste til en annen by. På et tidspunkt var jeg deprimert og fikk hjelp fra ingensteds før jeg kom i kontakt med Dr.Sunny som hjalp meg. Han gjenopprettet kjærligheten og forbindelsen mellom meg og partneren min, og etter 48 timer fikk jeg ham tilbake som lovet. Som alle andre som snakker om ham, er jeg her for å si gode ting om ham og takke ham for at han brakte glede tilbake til livet mitt. Det vil ikke mislykkes hvis du prøver å hjelpe ham også. Bare WhatsApp ham: +2348082943805 eller du kan sende ham e-post på: drsunnydsolution1@gmail.com

  SvarSlett