mandag 29. november 2010

Julekulekrans

Nå har jeg hengt opp julekulekransen min! (det ser egentlig ut som jeg har hengt den opp hos naboen, men begge disse dørene går inn til vår leilighet - noe avisbudet aldri helt har fått med seg)
Jeg kjøpte kuler på salg i forfjor, og lagde den før jul i fjor. Man trenger skikkelig mange kuler, så det er lurt å prøve å finne noen kupp. Nille og endel av møbelbutikkene selger store pakker med kuler i en farge i ulik utførelse, de kan være fine å bruke. Jeg kjøpte også endel på IKEA, blant annet alle de små kulene som passet ypperlig til å fylle inn her og der. Du trenger en halmkrans og limpistol for å lage din egen krans, men det er lett! Ikke bruk isoporkrans, fordi isopor smelter når det kommer i kontakt med limpistol. Det vet jeg alt om, for å si det sånn. Fremgangsmåten er ikke mer hokus pokus enn det jeg akkurat har sagt, men hvis du trenger å vite steg for steg fant jeg en tutorial her.

Inspirasjonen fant jeg på en blogg som ser ut til at ikke finnes lenger, men det var ihvertfall ei dame som hadde brukt alle sine gamle julekuler i sin krans. Jeg syns den var det fineste jeg noengang hadde sett, men samtidig at det var helt vanvittig å bruke så fine kuler på en krans. Men hvorfor ikke, kanskje? Den var litt i denne stilen:
Sykt fin, hæ?! Denne er laget ved en annen fremgangsmåte enn min, et tips til de som ikke har limpistol.
Vil du se flere dødsfine julekulekranser kan jeg tipse om å søke på "bauble wreath" eller "ornament wreath" på google. Tenkte det kunne være greit å tipse om, det er vel ikke akkurat det første engelske ordet man lærer her i livet - bauble wreath!

Hallo, det finnes en person som har en egen julekulekransblog! wow, man må jo bare ELSKE internett!

9 kommentarer:

 1. Du verden som jeg har lett etter denne kransen med røde kuler. Jeg har lagret bildet, men ikke fra hvor jeg fant det. Min sønn sa ja takk da jeg sendte bildet til ham. Det blir flott resirkulering av alle de røde kulene vi ikke bruker på treet lengre. Jeg har kjøpt krans, men fant ikke så stor halmkrans. Hvor stor diameter har din krans?

  Hilsen Åshild

  SvarSlett
 2. this is so beautiful i love it, greeting Irma
  the Netherlands

  SvarSlett
 3. Nydelig! Fikk lyst til å sette i gang selv nå med det samme!! Men det er jo tydelig at man må samle seg opp litt kuler først - og jeg har IKKE tenkt å bruke de gamle, nydelige kulene som vi har arvet etter min manns bestemor...

  SvarSlett
 4. Nice! Syns i grunnene den har passe lekker glam-faktor:-)

  SvarSlett
 5. Det ser ut som diameteren er ca 30 cm. Det er ganske stort, men må nesten være noe i den duren, fordi kulene i midten spiser opp mye av hullet i midten. Jeg kjøpte min på panduro, men kanskje de har på plantasjen og andre blomsterhandlere?

  Takk ellers dere andre! Den er passelig glamaktig, det er lissom KABOM- GOD JUL!

  SvarSlett
 6. Nøj, den er flot!! Sådan en tror jeg også jeg må forsøge mig med :-)

  SvarSlett
 7. Så herlig julekulekrans! Jeg digger den! Og internett er absolutt en fantastisk tumleplass. :)

  SvarSlett
 8. Nå er neste års julekulekrans ferdig. Ja, så ferdig den kan bli før jeg får tak i noen småkuler som skal festes innimellom.

  Jeg gleder med til sønnen skal henge den opp - sånn om drøyt 10 mnd.

  SvarSlett