søndag 31. oktober 2010

Heklabolle (som ikke kan spises)

Å gjøre en hekla duk/brikke om til en bolle er ikke akkurat noe nytt, men jeg har aldri helt følt at jeg måtte gjøre dette før nå. Jeg fant denne siden til Creative Jewish Mom gjennom icrochet (som er et supert nettsted). Hun har heklet denne lille greia, og gjort det om til DEN fine bollen.
Hun har heklet duken selv etter denne oppskriften, men slike duker kan man finne bakerst i skapene til bestemor, eller på loppemarkeder eller overalt. Fremgangsmåten på hvordan duken blir til bolle finner du her. 

Her er også en fin bolle, med en litt annen fremskrittsmåte (den bruker sukker som stivelse!) Laget av casapinka.
 Det er visst sånn at man bare kan oppbevare sitroner i disse skålene. Neida.

Min gode venn og kollega og strikkogdrikkoppstartskvinnne Hanne har laget denne, og hun har brukt tapetlim til å lage sin bolle.

Tre boller, tre fremgangsmåter. Vet ennå ikke hva jeg skal gjøre, men skal definitivt lage en en dag jeg får tid. Så gjenstår det om jeg klarer å hekle sånn fin-hekling?

I've seen these doily bowls around for some while now, but I havn't felt the need to make one myself. Until now. They're so beautiful!

6 kommentarer:

 1. Kjempe fine! Jeg fikk tak i et hefte med finhekle-oppskrifter på loppis i dag, hadde vært gøy å prøvd seg på en sånn!
  Du har forresten fått en award av meg:) Bare se her http://lillehottentott.blogspot.com/2010/10/award.html

  Klem Sissel

  SvarSlett
 2. Ah! Takk for fin omtale!! :D Syns forresten den øverste var knallfin! Mulig jeg må frem med limet igjen og "fikse" litt på noen duker jeg har liggende... ETTEr at vi får flytta :D

  SvarSlett
 3. Raus som vanlig med gode tips! Dette er jo genialt, særlig nå som vi går mot jul! Ser for meg at dette kan være en fin juledetalje i heimen!:)

  SvarSlett
 4. Åh, Sissel, det var koselig! Så fine ord, herreGUD så gøy denne bloggeverden er, dere er jo så greie og gode!
  Hanne - lærer du meg å finhækkel?
  Veronica - jeg har hekle (og dataforbud) frem til onsdag, pålagt av min mann fordi jeg har begynt å få vondt i armene. Derfor må jeg jo vise frem et eller annet. Men tenk så fine disse kan være til jul ja!

  SvarSlett
 5. Hehe..snart onsdag! Jippi =) Du klarer garantert å "finhekle". Trenger du hjelp til å forstå oppskrifter er det massevis av tutorials og snille jenter (som meg selv) som kan hjelpe deg! Jeg oppdaget bloggen din gjennom Handmade Vibeke og satte meg ned og leste fra ende til annen her en kveld. Drømte om heklarangler den natta! Digger alt du lager og den flotte bloggen din. Stå på, god bedring og ære være deg for din endeløse kreativitet!

  SvarSlett
 6. du og du så koselig! Fra ende til annen altså? wow. Takk skal du ha!

  SvarSlett