tirsdag 26. oktober 2010

En liten hilsen fra ranglefabrikken

Her ligger morgendagens post klar til å sendes ut. Du tenker kanskje at jeg har spart opp i dagesvis? Åneida, jeg sendte 7 pakker på mandag også!

I går, når jeg satt blåfrossen på hendene foran pcen på det iskalde kontoret og bannet - spurte mannen min meg : begynte du ikke med de greiene her fordi det skulle være gøy? Ops, jo det gjorde jeg visst. Men nå om dagen føler jeg at jeg bare sitter og pakker inn og pakker inn, og aldri rekker å hekle noe til å putte oppi pakkene. Det er såklart et luksusproblem, og en helt teit ting å klage over, men jeg hadde ikke tenkt over disse tingene når jeg startet butikk, all mailingen, pakkingen, tolldeklareringen, frimerkehandlingen... Så i dag har jeg gjort første steg i retning av mindre kontorarbeid - jeg slutter med privat oppgjør i eplabutikken min. Paypal koster litt, men det er det verdt. Jeg syns det er så tungvint å skulle sjekke nettbanken hele tiden om folk har betalt.  Det høres kanskje teit ut, hvor mye tid kan gå med på det lissom, men det er nå engang sånn at kan jeg slippe å gjøre det, så gjør jeg det. Det er mye bedre for meg å kunne pakke og sende varene avgårde med en gang, enn å vente i dagesvis på betalingen. Det er så fort gjort at det blir noe surr, og det er jeg livredd for. Så nå er det bare paypal som gjelder, og paypal er en fantastisk oppfinnelse dere, som er kommet for å bli! Man trenger ikke å "melde seg inn" heller.

Neste steg på veien mot mindre kontorarbeid og mer heklearbeid er å selge ranglekapslene på epla istedet for her på bloggen. Da vil oversikten over varelageret gå automatisk, prisene regne seg ut av seg selv, og betalingen gå via paypal. Nå er jeg inn og ut av nettbanken hele tiden for å se om dere har betalt eller ikke, og det er litt vanskelig for meg å holde orden i rekkene... Jeg kommer til å lage noen ferdige materialpakker etter forslag fra Siw på epla, og jeg sier ifra når de havner i eplabutikken.

Det føles bra å ha gjort noen grep på veien mot en bedre hverdag som minibedrift :D Kaptein Biff vokser seg stadig større, og jeg klarer visst ikke helt å henge med i svingene. Plutselig er det tomt for visittkort, tomt for silkepapir og tomt for konvolutter... Men nå er det hekling som gjelder! Jeg har laget en ny rangletype i dag (så litt rekker jeg jo å hekle tydligvis...), og den skal jeg prøve å ta bilde av i dagslyset i morgen. Er alltid spennende å se hva dere syns, dere er så snille med alle godord og kjempegode tilbakemeldinger. Tusen takk til alle som legger igjen kommentarer :)

5 kommentarer:

 1. Hej Elise

  Tak for din kommentar. Jeg har svaret dig her:

  http://westmose.blogspot.com/2010/10/afslring.html#comments

  Se desuden også Louise´s blog fra i dag:
  http://krea-suset.blogspot.com/2010/10/en-uventet-gave.html

  Kh. Mette

  SvarSlett
 2. Heija!
  Må bare si du lager de fineste heklaranglene som finnes! Det er mange som kan hekle, men utførelsen din og fargesammensettingen er superfin:) Har tenkt å prøve meg på en ape selv, og hadde tenkt å spørre om jeg kunne kjøpe et par rangler/øyer av deg, men jeg ser jeg må vente til de kommer i Epla-butikken din.
  Og det skjønner jeg veldig godt. Jeg har bare bloggbutikken min, og det er en grunn til at den ikke oppdateres hver uke, er ikke særlig glad i sjekking av nettbank / pakking / turer på posten jeg heller;)
  Ha en finfin tirsdagskveld! Klem B:)

  SvarSlett
 3. Da jeg gikk på sykepleien hadde jeg og mine studiekamerater et veldig fokus på Å KOSE OSS. Jeg skal love deg at vi ble gode på det, vi KOSTE OSS daglig, på alle mulige måter!! Det merker jeg at det er blitt litt mindre fokus på i hverdagen min nå!
  Gjør ting sånn som det passer deg best, for hvor trist hadde det ikke vært om du sluttet Å KOOOOOSE DEG med hekling og minibedrift på epla!! Du er flink! Stå på!

  Klem Sissel

  SvarSlett
 4. Jeg skjønner deg SÅ godt, og synes du gjør noen veldig lure valg på vei mot mer hygge. For det er jo det det skal være :) Selv har jeg tenkt til å leve av dette et par måneder, så fjerning av privat oppgjør må nok vente litt for mitt vedkommende... Kos deg videre med heklingen! Du er utrolig flink :)

  SvarSlett
 5. Hei Borghild, send meg bare en mail så ordner jeg deg rangledeler før jeg legger de ut på epla. Helt nazi har jeg ikke blitt ennå ;)

  Takk Sissel og Vibeke, godt med feedback!

  SvarSlett