torsdag 2. september 2010

Oppskrift/tutorial på hekla aperangle / Monkey rattle crochet pattern/tutorial

Her lå tidligere en gratis oppskrift på en heklet aperangle, men fordi mange ikke klarte å respektere copyright/lov om åndsverk om at denne ikke kunne lages for salg, har jeg måtte fjerne mønsteret som gratisversjon. For mer utfyllende begrunnelse om dette må du gjerne lese her. 

Men hvis du er er ærlig og rederlig person skal du få kjøpe mønsteret! Det finnes tre måter å gjøre det på:

1) via ravelry, hvis du er medlem der. Da får du mønsteret i det sekundet du trykker på betal-knappen. 
2) via Etsy. Da betaler du også med paypal, og jeg sender mønsteret som PDF.
3) Eller via Eplabutikken min.I'm sorry, but I've made the choice to remove the monkey rattle pattern because people havn't been following the copyright restrictions.

30/6-2011 Newsflash! The monkey rattle can now be purchased on ravelry and etsy (go to the liks to buy). But before you do, you need to know that the monkeys you make are for personal use only. Pretty please respect me and my wishes.

38 kommentarer:

 1. Whooohoooo! Sånne skal jeg prøve meg på! Tuuuusen takk for oppskrift! :D
  Nå blir det spennende å se om jeg klarer detta, da... Jeg hadde faktisk tenkt å bestille sånne aperangler :) Og pingvinrangler! :D

  SvarSlett
 2. Wow! Så utrolig generøst av deg!! Jeg skal iallefall prøve meg på denne!:)

  SvarSlett
 3. Så utrolig raust av deg å legge ut oppskriften - og med bilder og det hele! Du kunne jo også solgt oppskriften på epla? Med mine heklekunnskaper skal jeg definitivt ikke prøve meg på denne, tror rett og slett ikke resultatet ville stått i forhold til arbeidsinnsatsen ;)

  SvarSlett
 4. Jeg har vært inne på tanken om å selge den, men det ville jo aldri blitt noen summer at det, så jeg tenkte det var koselig å gi den bort. Tipper folk flest ikke orker å prøve seg på den likevel uansett? Send bilder når dere er ferdige da, og for all del si ifra hvis dere finner feil!

  SvarSlett
 5. Super fin og detaljeret tutorial. Kan godt forstå du ikke orker at masseproducere - det er som regel sjovere at finde på:-)

  SvarSlett
 6. Så fint. Tak fordi du deler:) Den er virkelig sød, så jeg håber jeg får tid til at hækle en til en lille baby, jeg kender.
  KH Puk

  SvarSlett
 7. Wow! Tusen takk, Elise. Det er både trist og kjekt. Trist, for at du "gir den opp" fordi det krever for mykje å mette behovet/etterspørselen, og STAS fordi då kan jo eg få lage min egen! :-)

  Ønsker deg mykje lykke og sjelefred med andre hobbyprosjekt ---du e dyktig, og eg syns mykje bra om bloggen og produkta du lagar. Det sprer glede.

  Helsing Lise, ho som kjøpte den store apebamsen :-)

  SvarSlett
 8. Tusen, tusen takk!!
  Klem Igi

  SvarSlett
 9. Uff, mulig jeg uttrykte meg litt uklart. Jeg gir den ikke opp, faktisk lagde jeg to stykk i går som kommer i butikken i dag, men jeg orker ikke å lage aper hver dag, som jeg måtte ha gjort for å dekke etterspørselen. Det er mulig jeg lager oppskriften på den store apen etterhvert også, fordi den kommer aldri mer til salgs, så der gjorde du et kupp Lise! Tusen takk for skrytet!

  SvarSlett
 10. Så kult, takk for oppskrift og instruksjon! Jeg hadde tenkt å kjøpe en aperangle av deg til minien i magen, men det er jo kjekt å lage selv så dette skal jeg prøve meg på. Skjønner godt at du ikke orker masseprodusere, men uansett generøst av deg å dele mønsteret!

  SvarSlett
 11. Tusen tusen takk for at du deler oppskriften din med oss - veldig generøst av deg! Elsker virkelig aperanglene dine, og nå skal jeg prøve å lage en selv.

  SvarSlett
 12. Tak for opskriften:) den skal jeg helt sikkert prøve!

  SvarSlett
 13. Hvilket garn og hvilken størrelse bruker du på heklenålen?
  Denne må jeg prøve meg på :-)

  SvarSlett
 14. Jeg bruker gjestal bomull sport. Det er kjempefint bomullsgarn. De selger det på spar kjøp og bogerud, og noen steder på Nille har jeg sett. Bruker heklenål nr 3. Lykke til!

  SvarSlett
 15. Tak for opskriften, den er prøvet, og fremvist på bloggen med linklove.. :)
  http://meilhede.blogspot.com/2010/09/aberangle-la-kaptein-biff.html

  SvarSlett
 16. That's really cute! Thanks for this tutorial, maybe I'll try it one day.
  Bye!
  Annemarie

  SvarSlett
 17. Har selv vært inne på tanken om å legge ut mønster/tutorials ettersom jeg har fått så mye glede av gratis ting på nettet. Flott oppskrift, tror jeg skal prøve å lage en til tantebarnet mitt på 2 mnd :-)

  SvarSlett
 18. Hvis du føler du kan gjøre det uten at du taper på det( du som har dette som bisniss mener jeg) så anbefaler jeg det på det sterkeste. Har fått såå mange fine tilbakemeldinger, og det å se noen andre lage ting fra din egen oppskrift er rimelig spesielt altså. Så jeg er ihvertfall kjempeglad for at jeg bestmte meg for å gi tilbake. Hadde ikke vært mange kronene å tjene på å selge dette mønsteret her.

  SvarSlett
 19. Mange tak for opskriften:-) Jeg har lavet et indlæg og linket til dig:-)

  SvarSlett
 20. Å, tusen takk for denne!
  *smaaask*

  Elsker hekleriene (og skriveriene!) dine!

  SvarSlett
 21. Da har man også forsøkt seg på en slik en:) sjekk ut http://idaelisek.blogspot.com/2010/11/tittei-hvor-er-apetatten.html


  Tusen takk for oppskifta:)

  SvarSlett
 22. Dette skal jeg definitivt prøve meg på! Så snilt av deg å dele;-))

  SvarSlett
 23. Da har jeg lagd min første aperangle :) Blogginnlegg her: http://www.sandlund.net/?p=2501

  Anbefaler forresten alle andre som vil prøve seg å få tak i rangleinnmat, f.eks. fra Kaptein Biff ;) Den passet nemlig perfekt, og det var opplagt at et kinderegg ville vært alt for stort og vanskelig å jobbe med.

  SvarSlett
 24. Tusind tak for det fine Tutorial. Jeg har brugt hovedet af aberanglen til at lave en abe noeglering, og jeg syntes selv den er blevet rigtig soed: http://lisessyslerier.blogspot.com/2010/12/ulv-abe.html

  jeg er en forholdsvis ny laeser, men jeg laeser alle dine indlaeg med glaede, saa tak for det - og rigtig glaedelig jul:-)

  SvarSlett
 25. Thank you for the instructions - I like to crochet the rattle for my godson this evening ... what kind of rattle do you insert into the head?
  Thanks for your answer ...
  Merry Christmas
  Annette

  SvarSlett
 26. i use empty vending machine capsules, but you can use a large jingle bell if you can't find capsules that are small enough. good luck!

  SvarSlett
 27. Åh nej vad synd att du tagit bort mönstret! :( Jag har virkat två apor som jag gett till kompisar som fått barn, och nu har jag en halvfärdig 3:e apa här. Skulle gå in här och kika hur det var man gjorde resten. Nåja får hitta på ngt.
  Ville bara säga att de där aporna är helt fantastiskt söta och mina kompisar som fått varsin apa blivit så glada.

  SvarSlett
 28. send meg en mail med hva du mangler på apen din, Benglan :)

  SvarSlett
 29. Hei! Forstår godt at du tar vekk mønsteret når folk ikkje kan "oppføre" seg!! Men lurte på ein ting, nemlig om du selger mønster på dei??? kunne ikkje finne aperanglemønsteret på epla, har snart 3 barnebarn på under året og kunne godt tenke meg å lage slike!! Ha ein fin dag:))

  SvarSlett
 30. Hei Elin, jeg har apemønsteret litt opp i halsen om dagen og orker ikke å tenke så mye på det, men kanskje en dag kommer det for salg! Imellomtiden kan du alltids kontakte meg på mail så kan vi se hva vi får til.

  SvarSlett
 31. lovely to read about the hole process.. and recognizable!

  SvarSlett
 32. ... and do you know which word verification I had to typ after giving last comment?

  UNITE

  great, isn't it?

  SvarSlett
 33. Øv hvor er det ærgeligt, at andre folk kan finde på at tage æren for din kreativitet! Jeg er lige blevet færdig med min abe, og fortæller om den på min blog.
  Venligst Stine

  SvarSlett
 34. Tja, man må jo acceptere dit valg.
  Men jeg er altså nysgerrig på; Hvordan kan du være sikker på, at blot fordi du sælger mønstret nu, at folk ikke stadig vil gøre præcis det samme??

  Forskellen er bare, at du så nu får penge ud af det.

  Dette er ikke ment som negativitet - bare nysgerrighed. For du kan jo ikke forhindre, at folk stadig vil sælge ranglerne. For jeg går ikke ud fra, at du vil lægge sag an mod folk. Og du kan jo heller ikke vide, om der står én på et marked et eller andet sted, der har lavet en rangle ud fra dit mønster, og sælger rangler.

  Som jeg ser det, så er det mere eller mindre umuligt at komme til livs. Hvis folk har en dårlig moral, så forhindrer det dem desværre ikke i at opføre sig som de gør - uanset om de har betalt for mønstret eller fået det gratis.

  Så vil virkeligt gerne høre, hvad du vil gøre for at forhindre det.

  KH Lene

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg mener bestemt at det er en forskjell på om det koster penger eller ikke. 30 kroner ser jeg omtrent på en symbolsk sum, det er ingenting å bli rik av men likevel et signal om at dette er "mitt". Ved at folk kjøper mønsteret får vi et slags forhold til hverandre, jeg vet hvem de er som kjøper og de vet hvem jeg er som selger.

   Jeg tror folk glemmer at det sitter ekte mennesker bak alle mulige blogger på internett, og med det tror jeg også at folk ikke er så opptatt av om de finner noe fint de vil lage og selge videre. Ved å kjøpe mønsteret blir det tydelig at det sitter en person bak, og da tror jeg at terskelen for å kopiere blir tydeigere.

   I tillegg er standpunktet mitt mot kopiering etterhvert vblitt nokså godt kjent, og jeg opplever til stadighet at folk tar kontakt for å fortelle meg når de tror noen lager noe fra mønsteret mitt.

   I hovedsak handler det ikke om pengene jeg taper, men om å beskytte noe som er "Mitt". Jeg har ikke lyst til at noen andre skal forbinde mitt navn med noe noen andre har laget.

   Fra de 30 kronene jeg tar fra mønsteret går det bort ca halvparten i begyrer, og så er det jo tiden jeg bruker på å sende ut mailer. Jeg blir som sagt ikke rik av dette.

   Jeg syns det er en sånn typisk kvinneting, at vi ikke skal tørre å være stolte av det vi lager, og det er synd at det ikke skal gå an å leve av håmdarbeid fordi vi ikke klarer å ta riktig pris og fordi folk ikke er vilolig til å betale riktig pris for håndarbeid.

   Slett