onsdag 28. september 2011

Ikke plass til flere bøker


Nå har vi fire meter høye bokhyller på kontoret, og det er rett og slett ikke plass til flere bøker, eller andre ting som garn, stoff, maling, lim, spill, permer med bruksanvisninger og så videre for den saks skyld. Det er ordentlig synd, fordi jeg elsker å lese bøker, og jeg syns bøker i interiøret er dekorativt også. Men inntil vi får en leilighet der det er litt mer enn fire meter under taket (hah, saklig at det noengang skjer), så har jeg gått til plan B. Jeg har fått en kindle. En kindle er et digitalt lesebrett, som funker akkurat som en digital bok. Den har noe som har digitalt blekk, som gjør at den funker mer som en bok enn som en skjerm, og funker fint i sol (viktig!). Den er lett, det er plass til 3500 bøker, batteriet varer i 2 måneder (!) hvis du leser en halvtime hver dag, den er lett og liten. Hvorfor får du ikke iPad istedet, spør noen. Jeg syns iPad er stilig, men den har ikke digitalt blekk, den har kort batteritid, den er for stor, og den er mye mer enn et lesebrett. Jeg ønsket meg en bok, og bare en bok. Altså ingen tilgang til internett og ting som tar bort fokuset. Jeg merker at jeg sliter mer og mer med å bare gjøre en ting om gangen, og nå jobber jeg hardt med å snu den trenden. Man kan altså se på tv uten å sjekke mailen og spille angry birds samtidig, eller gå på do uten å sjekke facebook og den type ting. Derfor trenger jeg ikke nok en ting som jeg må dille med. En litt kjedelig duppeditt altså! Målet er å lese mer enn før, og det har jeg skjønt mange med lesebrett sier de gjør. Flotte greier! Men en annen fin ting med kindle er at den selvfølgelig trenger et etui, og det er det jeg driver med om dagen. Gøy gøy gøy! Her er en liten sniktitt, og jeg venter på noen småtterideler for å få den ferdig. Kan nesten ikke vente!

6 kommentarer:

 1. Hørtes veldig spennende ut! Ikke går det hull på lommeboken heller ser jeg, for det var slettes ikke en dårlig pris:-) Denne går herved på ønskelista.

  Heelt enig i det du sier angående fokusstjelere. Det er så alt for lett å gjøre for mange ting på én gang...

  Spent på etuiet!
  Ha en fin kveld:-)

  SvarSlett
 2. Hmmm.. det der har jeg ikke hørt om før!! Så genialt!! =) Den bokhylla så nesten ut som min, bare at min er enda mer rotete og kaotisk!! Kjenner meg igjen mao. Kanskje kindle er noe for meg og.. :) Ha en nydelig kveld og lykke til med prosjekt-etui! KlemM

  SvarSlett
 3. Ja sant det er lurt! Men glemte å si en viktig ting: det finnes få eller ingen norske e-bøker som har et format som kan leses på kindelen. Det vil si at du enten må hacke den(masse fremgangsmåter på nett) eller lese bøker på engelsk.

  SvarSlett
 4. Jeg er blitt veldig mye mer glad i min Kindle enn jeg trodde jeg skulle bli, og jeg trodde jeg skulle bli ganske så fornøyd. Det har faktisk blitt sånn at jeg synes det er litt pes med bøker som har fysiske sider hvor jeg må bla om og sørge for at boka holder seg åpen og greier.

  SvarSlett
 5. Jeg aner hva du holder på med når det gjelder det etuiet....så KULT! Genial idé, spent på om den blir like tøff som jeg nå ser for meg...og det blir den garantert - du er jo et unikum av gode ideer som FAKTISK blir bra! ;0)

  SvarSlett
 6. Åh, hva jeg skulle gjort for å hatt et bibliotek! Kjekt me kindle, jeg forstår valget ditt. Foreløpig har jeg ikke så mye tid til å lese, men prøve å bruke biblioteket en del, eller kjøpe billige paperbacks som jeg, etter å ha lest, gir videre.

  SvarSlett