tirsdag 19. april 2011

ukens bokmerkedypdykk - uke 16 : Påskespesial!

En gang i uka i hele 2011 lager jeg et innlegg basert på mine gamle bokmerker. Tanken bak er at jeg har så utrolig mange gode tips som er for gode til å ikke skulle spres. For tidligere uker - sjekk her.

Denne uken er det tid for påsketips!

Not Martha viser hvordan du kan hule ut egg og fylle dem med godteri.

Man trenger ikke bare å bruke fargede egg til pynt, jeg er vant til hjemmefra å spise gule egg i påska. Da koker vi enten litt løkskall, eller påskeservietter sammen med eggene (de tar ingen smak av løken). Det er litt gøy å prøve seg frem for å se hva som tar farge, men har du lyst på en oppskrift finnes det mange tips der ute. Mange av tipsene tar utgangspunkt i ting du kanskje har hjemme, som f.eks gurkemeie og rødbeter. Andre ting jeg har googla frem at man kan bruke er spinat, epleskall, paprika, te. Men pass på klærne når du holder på, og bruk en kaserolle og en sleiv som ikke tar farge!

 Jeg har lest flere steder om hvordan man kan plante gress i eggeskall, men karse ville vel også funket fint ser jeg for meg? Dette bildet har jeg lånt av rosy posy, som viser hvordan det gjøres. På instructables finner du også tips til å bruke eggene som potter til alle mulige planter. Build, make, craft, bake skriver også om noe av det samme. Okei, nå hadde ikke jeg alle disse som bokmerker, men jeg googla litt i anledning påsken da vettu :)
Du kan også lage eggene om til lys, les mer på Factory Direct Craft Blog.  Eller sette telys oppi egget, slik som Brigg har gjort. Nå får det holde med eggetips, håper du finner noe du syns kunne vært gøy å lage!

1 kommentar:

  1. Så mange fine tips... Godteri inni egget var jo bare helt topp!
    Så fint du har pyntet til påske forresten. Likte så godt alle eggene i vinduskarmen :)
    Ha en fin tirsdag!
    Klem

    SvarSlett