fredag 29. oktober 2010

Litt mer om statistikk...

I går skrøt jeg litt av meg selv med statistikkene mine, og det har plutselig gått opp for meg at dere kanskje tror jeg henter statistikkene mine fra blogger. Men det er sånn at jeg oppdaget den statistikkdelen av blogger først i dag, og den er jo kjempedårlig og upresis! Jeg bruker google analytics, som er et eget program som følger med på bloggen for meg. Jeg får hentet ut sååå mye mer informasjon derfra enn statistikken på blogger, og mye mer presis og utfyllende.

Statistikken i blogger sier såvidt jeg forstår noe om sidevisninger, mens analytics har mer fokus på besøkende. Så når jeg sier at jeg har hatt 10500 besøk, er dette ikke det samme som sidevisninger. Hvis vi skal snakke om sidevisninger så har jeg hatt 19821! Men jeg syns det er gøyere å se hvor mange personer som har vært innom meg, og å følge litt mer på det. Men hver sin smak, sikkert.

Et eksempel på forskjellen er kartoverlegget. I blogger ser det slik ut, det er bare et bilde som du ikke kan gjøre noe med. Du får ikke zoomet inn på hvert enkelt land, og du får bare opp en liste med ti land tydeligvis.:


Mens i google analytics ser det slik ut, det er et kart som man kan zoome inn i flere plan, enten hele verden, verdensdelene, land, og tilogmed i noen land - stater (f.eks i usa):
Jeg kan velge å kikke på hvert land, og se i detaljer, f.eks her i Tyrkia:

Nå er jo ikke akkurat dette den viktigste informasjonen man trenger, men det var bare et eksempel på en av tingene som funker mye bedre i analytics. Og det er jo GULL for oss snokere :D Så jeg vet ganske mye om dere, hvor dere bor og sånn, men mer enn det får man ikke vite. Man har f.eks ikke tilgang til IP-adresser.

Jeg sjekker statistikkene mine daglig. Merker jeg at jeg plutselig har mange besøk fra en blogg jeg ikke pleier å ha mange søk, undersøker jeg denne - og ofte er det da en link til meg der. Det er slik jeg har funnet de fleste bildene av aperanglene dere har laget :)

Nå over til hjelp til dere som syns dette høres spennende ut:
For å bruke programmet (det er ikke et program du trenger å laste ned altså) bruker du googlekontoen din. Programmet finnes på norsk også. For at programmet skal kunne hente info fra bloggen din må du fikse noe i html-koden på bloggen din. Det er sikkert flere måter å gjøre dette på, men her er to ulike:
1) Slapp av, pust rolig, og ikke rull ned rullegardina fordi du hører disse ordene! Det er faktisk veldig lett, og det er masse hjelp å få der ute. Her er f.eks er veldig lett forklaring.
2 (enklest) : Du kan bruke en gadget. Gå til utforming - innstillinger - grunnleggende - velg gadgeten som heter "konfigurer HTML/ javascript". Der velger du en overskrift, skriv hva du vil (hos meg står det takk for besøket velkommen igjen!). I den store boksen skriver du inn koden du har fått tildelt i analyticsprogrammet.

Ellers er det selvfølgelig masse hjelp å få ved å trykke på help inne i programmet. Står du fast kan du spørre meg, så kanskje jeg kan hjelpe også. Vær forberedt på å vente noen dager før den klarer å samle statistikk.

Si ifra hvis du lurer på noe, og lykke til  med snokinga!


I use google analytics to track my blog instead of the statistics part of blogger. It's so much more detailed and more precise. It's really easy to use once you get the hang of it :)

5 kommentarer:

 1. :-D Jeg måtte le av bekskrivelsen: slapp av, pust rolig, og ikke rull ned rullgardina... det er nemlig akkurat det som skjer når jeg hører/lester ord som HTML-koder, (eller økonomitermer...) Min hjerne har en rullgardin som jeg kjenner dras ned!

  Så får jeg se, da om jeg orker å dra rullgardina opp igjen

  SvarSlett
 2. Takk for veldig godt tips! Jeg er heller ikk fornøyd med statistikken som følger med bloggsida min. Skal sjekke ut google analytics:-)

  SvarSlett
 3. Jeg har brukt statcounter.com og er veldig fornøyd med den - men tror jeg må ta en kikk på Analytics også, interessant!

  SvarSlett
 4. Takk da tror jeg at jeg skal se om jeg får det til. Har prøvd tidligere uten å lykkes.....

  SvarSlett
 5. Takk og takk! Jeg jobba meg gjennom den mest tungvinne måten å gjøre det på før jeg så den letteste nr 2 løsninga. Spent på om jeg fikk det til...

  SvarSlett