onsdag 8. september 2010

Strikk og drikk

I går var høstens første "strikk og drikk"-møte, selv om det strengt tatt sto årets første juleverksted på innkallelsen. Tror den lappen skremte noen, for oppmøtet var dårligere enn vanlig gitt. Men jeg som erfaren julegavelager vet jo at man må begynne tidlig for å ikke få stress i desember! Det ble egentlig ikke så mye gavelaging i går heller, vi heklet litt og skravla masse, det pleier ofte å være motsatt, men i går holdt folk på med prosjekter som muliggjorde hekling og snakking samtidig. Bortsett fra meg da, som begynte på et nytt prosjekt som jeg nesten ikke kom noen vei med fordi skravla tok overhånd... Jeg tok ingen bilder i går, men her er etterpå, med kaffe og kaker og...rot.
Apropos kaker, det er en kake som er helt vilt populær på jobben min. Jeg smakte den på jobb første gang, og hun som lagde den hadde funnet oppskriften på en blogg som jeg ikke finner tilbake til dessverre. Jeg lagde den selv etter det, og så spredde jeg oppskriften til alle på jobben. Den er så superenkel å lage, og har et fyll som ikke går an å beskrive med ord. Den er saftig og tåler frysing kjempegodt. Hvis det mot formodning blir noe til overs, da.

Overskriften er litt dårlig fordi her har Biffen vært tydeligvis, men den heter ihvertfall Philadelphiabollekake, og lages i langpanne (håper dere klarer å lese resten?). Deigen blir skikkelig klissete, og du stryker den ut i langpanna med enten fingrene eller slikkepott. Først lar du den heve i bakebollen, og deretter lar du den heve i ca 15 minutter i langpanna. Så lager du hull med fingrene, ca 48 hull, og putter fyllet nedi. Fyllet er en slags smørkrem, så du rører altså dette sammen (så smøret i fyllet skal altså røres, ikke smeltes). Pensle med egg eller melk, og strø på perlesukker. Og egg kan du gjerne ta i deigen, da blir kaka gul og fin, men jeg har satt klammer rundt det siden mannen min ikke tåler egg.
Her snakker vi om gjærbakst som ikke trengs elting, trilling, eller kjevling, hvor GENIALT er ikke det?!


Og slik blir den seende ut. Deigen hever liksom opp rundt fyllet, og så skjærer du den opp slik at hver bit får en runding med fyll i midten. God baking!

8 kommentarer:

 1. For en koselig stue du har. Med gamle møbler fra 50 tallet formoder jeg. Dere har sikkert hatt en fin kveld, med mye skravling, hekling og god mat. Slik liker jeg. Kaka så god ut, den skal jeg prøve. Man må begynne nå skal man bli ferdig med hjemmelagde julegaver.
  Ha en fin kveld, hilsen Mymlen

  SvarSlett
 2. Liker stua!! Utrolig fint du har det :)

  SvarSlett
 3. Kaka så kjempegod ut, og jeg bare ELSKER lampa i kroken ved siden av sofaen;)

  SvarSlett
 4. Guri! Skulle jo ha rydda litt etter oss!! Superkosli som vanlig! Gleder meg til neste gang :)
  Er forresten mye pedaltråkking fra deg til meg!!

  SvarSlett
 5. Tusen takk fro oppskriften! Kaka står i ovnen nå og lukter herrrrlig! :)

  SvarSlett
 6. Takk for stueskryt. Er fornøyd selv, men neste gang ønsker jeg meg en god og fin sofa, ikke bare en fin en... Si ifra om kaka smaker like godt som den lukter da!

  SvarSlett
 7. Hei!
  Så fin blogg du har!
  Nå har jeg skrevet ned oppskriften på denne kaken og gler meg til å overaska de søte små med ny kake i ettermiddag.
  Veldig koselig med 'strikk og drikk'. Det fikk jeg lyst til å invitere til også.
  Ha en riktig fin helg.
  Klem fra Sølvi

  SvarSlett
 8. takk for oppskrift :)
  jeg svingte meg i gang på kjøkkenet i går, og fikk laget kake til helga. Den ble kjempegod, og får nok bein å gå på.
  fin blogg elise.
  god helg fra sissel K

  SvarSlett