torsdag 7. april 2011

Lykken er...

...den nye kjøkkenkroken vår!
 
 Fantastisk koselig å ha en slags sofa på kjøkkenet, og fantatatatatisk å ha et sted å gjøre av støvsugeren, tomflasker, glass til gjenvinning, fuglemat, tørkerull, vaskemiddel og alle andre ting som man trenger på et kjøkken men som disse hundre år gamle bygårdene ikke er laget for å romme. Det er til og med plass til en hel voksen person oppi! (Hvis man tar til takke med en litt ukomfortabel stilling nedi der...)

Selv om det for oss tar opptil et år å få hengt opp og ordnet ting vi handler inn, er det litt annerledes for den omreisende snekker og hans lille hjelper. Jeg kom på ideen om at det kunne være lurt å snekre en benk i kroken, sendte ideen på mail til mamma og pappa samme kveld, dagen etter ble materialene handlet inn, kappet til og malt ferdig, og så kom de hit ved første anledning for å smelle det hele sammen. Det gikk faktisk så raskt for seg at jeg ikke rakk å ta bilder av selve prosessen:) Tusen takk dere to!

Putene og trekket har jeg sydd selv med stoff fra stoff og stil. Jeg valgte et skikkelig pusete teddy-stoff til sitteputen, den er superdeilig å sitte på, og mye deiligere enn den harde sofaen vi har i stua :) Jeg har også lært meg å sy konvoluttåpning ved hjelp av Randis veiledning, og føler jeg har fått tidenes åpenbaring. Så hør på dette - jeg har tilogmed overtalt mannen til å kjøpe ny sofa i stua sånn at jeg kan sy mange nye sofaputer!


Benken er kledt med panel og en list slik at det ser ut som resten av veggene på kjøkkenet, og nå ser det ut som den har stått der alltid. Jeg får vel nesten vise hvordan det så ut før...
 Nei nå lyver jeg visst litt, det så heller litt mer sånn ut:
Så fra dette rotehølet, til drømmekroken - nå skjønner dere kanskje hvorfor jeg bare vil være på kjøkkenet for tiden! I dag spiste jeg frokost oppi kroken, og jeg gleder meg til å kubbe der hver dag etter jobb. Etthvert som det blir litt varmere kan jeg bare åpne vinduene og sitte der og sole meg, så nå klarer jeg å forsone meg mye bedre med byantikvarens balkong-kjepper i hjulene. Drit i balkong lissom, jeg vil jo aldri ut herfra!

23 kommentarer:

 1. Sikke da en fantastisk løsning. Ser virkelig godt ud!! Og rigtig fine puder :) Lækkert at få lov at lave nogle flere til en ny sofa. Vi skal også ud at finde en.

  God jagt
  /Anne

  SvarSlett
 2. Så fint! Utrolig koselig krok å sitte i, og så mye lys :)

  SvarSlett
 3. fantastisk! Åh, det er drømmen å sitte ved slike store vindu. Savner oslo innimellom kjenner jeg..

  Og du - han derre snekkern + lille hjelper. Tar de oppdrag andre plasser, eller? Virket utrolig greie å ha ;)

  Fin kveld til deg!
  klem

  SvarSlett
 4. haha, de er stadig på oppdrag, de har barn spredt utover hele landet som stadig vekk trenger noe snekrings og ordnings. Men utover det spørs det litt altså :D
  Nå kan jeg ikke akkurat skryte på meg noe utsikt ut av det vinduet, men fint og lyst er det jo. Vi har gjennomlys i leiligheten vår, og det er så lurt!

  SvarSlett
 5. Så fin kosekrok! Hadde noe lignende på hybelen min da jeg gikk på sykepleien! Er stoffet med de store gule blomstene på og så fra Stoff & Stil? I såfall skal jeg busse dit straks etter barnehagelevering i morra!!

  SvarSlett
 6. uff nei, de gule blomstene er en retrorest. Beklager skuffelsen altså!

  SvarSlett
 7. Så utrolig fint og praktisk det ble! Slike kjøkkenbenker er gull verdt :-)

  SvarSlett
 8. Så fint det ble! Det er utrolig koselig med en sånn benk på kjøkkenet. Å lage en sånn kombinert oppbevaring og sitte benk var det først vi gjorde da vi flyttet inn i ny leilighet, og jammen er vi fornøyde med det! Kanskje jeg får vise den frem på bloggen en dag...

  SvarSlett
 9. Det der ble jo bare helt fantastisk!! For et herlig sted å sitte. Drømmer også om noe lignende, men vet jeg aldri får det her vi bor...

  Skjøner veldig godt du koser deg på kjøkkenet nå!! :-)

  SvarSlett
 10. Så utrolig flott! Denne syns jeg du bør melde på NIB sin "gjør det selv"-utfordring, fristen er kl 21 i kveld! Selv om det er mor og far som har hjulpet til, så er det jo selvlagd! Nydelig!

  SvarSlett
 11. Ååå lykke ja! Jeg har alltid ønsket meg en sånn benk på kjøkkenet! Foreløpig har jeg ikke bodd noen steder hvor det har latt seg gjøre... Men fysøren så digg! Og putekjør er moro :) Selv har jeg havnet helt utpå. Anbefaler virkelig å prøve rundpute også altså :)

  SvarSlett
 12. SÅ herlig!! Sånn vil jeg også ha på mitt kjøkken, men det blir nok ikke før vi flytter...og hvem vet når det blir!

  Genialt å kombinere oppbevaring og kosekrok, og en snekker med hjelper er godt å ha i familien:) Kjenner jeg ble inspirert til å sy puter nå...fine var de, rett og slett!

  SvarSlett
 13. ser jo utrolig deilig ut :) For en fin familie du ar som stiller opp. Helt enig med Kikki, meld deg på NIB`s konkurranse!

  SvarSlett
 14. Så utrolig smart!
  Den lille kroken der er jo bare genial,
  og så koselig da:)

  SvarSlett
 15. En sånn krok som alle ønsker seg! Heldige er dere!:)

  SvarSlett
 16. Herlighet så stilig! En slik krok er virkelig drømmen! Og dyyype vinduskarmer. ÅH :)

  SvarSlett
 17. Å så deilig! Skjønner du er glad!

  SvarSlett
 18. For en lur løsning, det ble knallstilig, og likte veldig godt putene dine også ;)

  Kos deg i kroken ;)

  SvarSlett
 19. forstår godt at du er fornøyd ja!! det er jo verdens beste følelse når man kommer på en lur løsning, og så funker det i virkeligheten og..knall!

  SvarSlett
 20. Veldig, veldig fint! Ser at det kan bli mange fine stunder her :-)

  SvarSlett
 21. Hei på deg!! Så trivelig en krok på kjøkkenet!! Skjønner godt at du koser deg der ja!! :) Jeg har en handy svigerfar i nabohuset som ordner alt mulig snekkeroppdrag for oss! Kjekt med noen som stiller opp når man har noen lure ideer:)
  Og så moro at du har brukt pute-diy`n min! Det er så lettvint med konvoluttåpning!! Dine puter ble kjempefine!! Ha ei super helg! Klem.

  SvarSlett
 22. Så heldig du er som har noen som kan materialisere ideen din om sittebenk.

  SvarSlett
 23. Så fint det ble! Jeg skal også ha en slik benk i det huset vi skal restaurere;)

  SvarSlett