søndag 30. juni 2013

Ipad sleeve-inspirasjon

Hva skjer?! Daglig blogging?

Jeg fikk en ipad til bursdagen i år, og selv om den har et sånn bretteetui trenger den bedre beskyttelse når den skal på tur. Jeg tenkte jeg skulle hekle et etui, og har søkt litt på nettet etter inspirasjon. Jeg må si jeg syns de danske damene er mange hakk foran i å lage fine ting, særlig hekling. Når jeg søkte på norsk fant jeg ingenting som inspirerte meg, men i danmark lager de jammen meg mye fint!
En av mine absolutte favorittdansker er Lutter Idyl. Hun har et eget uttrykk og deler veldig generøst på bloggen sin. Disse grytelappene ble veldig populære, og jeg tenker teknikken funker supert til et etui til ipaden, blir litt ekstra polstring med popcornmaskene og så ser det dødskult ut.

Jeg har hatt denne teknikken lagret på Pinterest lenge, hekling ruler! Denne fant jeg på bloggen Columbine.
Enkelt men fint For2krblandet
Noen som kjenner igjen denne teknikken? KraM enaJ
Men hvis jeg skulle sydd hadde det blitt noe sånn som dette. Så fint! Jeg har aldri hørt om Place de Bleu, men det er selvfølgelig en dansk bedrift som ikke bare lager helt nydelige ting men har en fantastisk fin filosofi. Tingene de selger er laget av minoritetskvinner som ikke har fått annen jobb pga språkvansker og lignende. Her får de arbeidstrening og språktrening og selvrealisering og alt som er fint som gjør folk glad. Tommel opp! Sjekk det ut :)

Forresten: hvis det er noen andre av dere som tenker dere skal hekle noe i bomullsgarn så er det salg i hele juli på bomullsgarn fra Drops.  F.eks Muskatt som mange heklere bruker til rangler osv koster nå 16 kroner nøstet istedet for 25. Jeg skal bunkre opp litt på garnlageret ihvertfall :)

Jeg trenger vel et teppe til vel?

Jeg er litt pleddoman, jeg sitter under et teppe året rundt. I sofaen min har jeg pledd i ulike tykkelser for ulikt humør, og det siste tilskuddet er et stort og deilig grått pledd mamma strikket til meg i bursdaggave. Det er i ull men er så lett at det pakker seg rundt meg uten å bli for kompakt. Perfekt for norsk sommer. Og så er det det gule pleddet "twist a twill" . Og så er det det fra Spinnerigården. Det burde vel holde...
Men mens jeg holdt på å sy kantebåndet på sengeteppet satt jeg i sofaen og holdt på, og da merket jeg litt at jeg egentlig trengte et lappeteppe i sofaen. Og at jeg muligens trenger flere sofaer også.

Det ekte problemet er at jeg har fått Pia Wallen på hjernen. Jeg er sikkert litt seint ute, for dette pleddet er jo overalt, men jeg skjønner jo hvorfor - det er så enkelt og så fint. I følge internet lagde hun teppet Crux i 1991, og ullversjonen kostet 250 000 kroner eller noe sånn. Eller, på ekte var det faktisk over fem tusen kroner som er nesten det samme spør du meg. Nå har det kommet en versjon i bomull, som "bare" koster 1700 kroner, og det er veldig fin. MEN! Klare selv, tenkte jeg. Og det har flere tenkt, for eksempel Merethe som er igang med det drøyeste prosjektet. (jeg stjal bildet, håper det er greit - hilsen en av dine største fans)
Det er jo bare for meg å glemme med en gang, men jeg fant dette fantastiske prosjektet via Pinterest:

Herregud, er det mulig å lage noe så fint?! Dere ser kanskje at lappene er ca 0,5 x 0,5 cm? Gå til Bonjour-Celine så skal dere se at jeg nesten ikke overdriver. Dette er jo så fint at jeg drømte om det i natt. Jeg føler at jeg virkelig trenger et sånt teppe. Og - hun som laget det fikk en kommentar fra Pia Wallen i kommentarfeltet om at hun syns det var stas å ha inspirert henne til å lage teppet. Hvor kult er ikke det?!

Men altså, at tepper laget av firkanter kunne bli så vanvittig fine - det ante jeg ikke. Her er et som ikke ligner på de andre, men som er dødsfint det også. Laget av Myrtle & Eunice. Et sånt i sofaen, f.eks med et slitt dynetrekk i flanell på baksiden. Kan vel skjønne at jeg trenger et sånt!

søndag 23. juni 2013

Jeg legger ned eplabutikken...

Dette føles litt merkelig, men nå har jeg bestemt meg for å legge ned butikken min på epla. Som jeg har skrevet om før åpnet jeg den litt på impuls i 2010, og den har endret seg i takt med meg hele veien. I begynnelsen var det rangler jeg hadde heklet ut fra andres mønstre, så var det en lang stund rangler jeg hadde designet selv, og i den siste tiden har det vært dere som har måtte gjøre jobben selv ut ifra mine mønstre og mine rangledeler. Men tro mot ideen om heklede ting til barn har jeg vært hele tiden, og det har vært fint å holde en klar profil, men kanskje det er det som har gjort at jeg har blitt litt lei også.
 Jeg startet butikken som et overskuddsprosjekt, fordi jeg heklet og heklet og heklet og heklet, og det var så kult når dere ble så glade for disse hjemmelagde tingene mine. Men vet dere hva? Etter tre år blir man litt lei når man har heklet over hundre aperangler. Og pakket hundrevis av pakker med øyne. Dette har vært noe jeg har gjort for gøy, og når det ikke er gøy lenger skal jeg stoppe. Jeg har aldri gjort det for pengene, og virkelig tjent peanuts, så der blir ikke overgangen så stor. Nå gleder jeg meg til å ikke føle stresset med å sende mailer og løpe på posten hele tiden. Før var jo alt det stas og fint, men nå merker jeg at jeg ikke klarer å yte den servicen jeg ønsker.

Jeg skal ikke si det er for alltid, men akkurat nå tror jeg ikke butikken kommer til å åpne igjen. Jeg har hekling litt opp i halsen, og håper lysten kommer tilbake til å gjøre ting jeg vil, som ingen har bestilt eller venter på. Men fortvil ikke! Mønsterne mine vil fortsatt være tilgjengelig for nedlasting på ravelry, og eplabutikken holder åpen i to uker til så dere rekker å handle det dere skal og jeg får tømt lageret med rangledeler.

TUSEN takk til alle som har handlet hos meg, det har blitt over 1300 salg og jeg er vanvittig takknemlig! Bloggen min fortsetter selvfølgelig som før. Litt labert har det vært det siste året, men livet har kommet litt i veien og det er jeg så utrolig glad for. Jeg håper som sagt at heklelysten kommer tilbake så jeg kan dele nye ideer med dere. Inntil videre er det symaskinen som får kjørt seg, tusen takk til dere som føler meg og oppmuntrer, både her og på Instagram. Skulle ha fått gitt dere en klem alle mann!

lørdag 22. juni 2013

Jeg klarte å sy et sengeteppe!


Jeg skrøt jo på meg at det skulle ta uendelig med tid å ferdigstille dette teppet, men da hadde jeg et slags håp om å bli frisk fra en forkjølelse jeg drev med, men istedet fikk jeg bihulebetennelse og fikk masse uplanlagt og uønsket tid hjemme. Jeg orket å sy litt hver dag, og nå er jeg ferdig! Det hele har foregått etter innfallsmetoden, kan man trygt si.  Jeg hadde litt stoff liggende, og har kjøpt litt nytt. Noe fra stoff og stil, og noe fra Saab tekstil på Grønland (de har veldig masse fin ensfarget bomull til omtrent samme pris som stoff og stil). Baksiden er gråmelert ullfilt fra stoff og stil. 

Jeg skjærte firkanter i 30 x 30 cm etter en mal jeg kjøpte på biltema, og dette var helt gull, for skjærelinjalen min er bare 15 cm bred, så det var deilig å slippe all målingen. Jeg hadde ikke noe plan for antall lapper i hver farge, og en opptelling etter jeg er ferdig viser at det er 11 mørkegrå lapper, 13 lysegrå, 11 og en halv mellomgrå, 8 hvite og 6 guele. Disse er igjen selvfølgelig delt i trekanter, så totalt er det 100 lapper.
Jeg begynte å plassere dem utover og sy sammen før jeg tok frem bakstykket, og her viste det seg at jeg hadde handlet inn et stykke som var 1,40 i bredden, og den hadde jeg kjøpt 2,5 meter av. Da var det skikkelig flaks at med sømmonn er teppet mitt AKKURAT 2,5 meter, og med 5 rader firkanter blir det AKKURAT 1,40 bredt.  Greia er jo at det er ikke et sengeteppe, men et teppe til ha over beina på vinteren istedet for ullteppe. Litt realistisk må man være, det er aldri sjans for at jeg skal begynne å re opp senga.

Jeg har sydd forsiden og baksiden sammen med en søm noen millimeter på siden av midten, og en søm noen milimeter på andre siden, så altså to sømmer på alle sømmer på kryss og tvers, men ingen sømmer på de som går på skrå som egentlig var planen. Da var skuldrene lei etter å ha kjempet nok med symaskinen. For det blir jo ganske stort og tungt når man holder på. 
 Til slutt lagde jeg en lang remse av det lysegrå stoffet på 5 cm bredde, og sydde det på med maskin på forsiden og for hånd på baksiden. Litt trist er det jo å pakke det bort i påvente av vinteren, men det ble jo litt stoff til overs, så det blir mer trekanter fremover.

mandag 10. juni 2013

Enda flere sofaputer


Hvor mange sofaputer trenger man kan man jo spørre seg om, og hvor mange kan man prakke på andre? Når jeg får litt oppheng på noe setter jeg igang en slags masseproduksjon, som å lage 4 hvaler i dongeristoff eller femti tusen små punger som dere som har fulgt med en stund kanskje husker. Eller tyve par strikkede tøfler. Så i år har alle fått hjemmesydde puter til bursdagen, INKLUDERT niesa mi til seksårsdagen. Det er vel helt boarderline barnemishandling, men hun liker sånt og ble stolt og glad sies det. 

Disse grafiske putene er så lette å lage, og kan varieres på utallige måter. Jeg har lært meg å bli enda mer nøyaktig, og det er jo fint å øve seg på har jeg skjønt. Det er visst noe man må kunne som voksen. Hvis du har lyst til å sy sånne selv kan du sjekke denne tutorialen hos Fingernem, og har du ikke lyst til å sy selv lager hun dem for salg til latterlige 150 kroner. Det er aaaaaltfor billig!
 
Jeg syns jeg skriver noe om Instagram i hvert eneste innlegg, litt som om jeg skulle jobbet der eller noe, men igjen altså - dere som følger meg dere har vel kanskje fått med dere at jeg syr sengeteppe i samme teknikk. Det viser jeg frem her om ti-femten år når det er ferdig.