tirsdag 30. oktober 2012

Kroner til salgs

 
 Jeg fikk visst et lite oppheng på å hekle kroner, så nå har jeg laget to gullkroner og ei sølvkrone til salgs. Prisen er 250 kroner per stykk + porto, og de ligger i eplabutikken min. Ettersom mønsteret er fra 1962 regner jeg med og håper at det er greit å lage noen for salg. Det er jo litt begrenset hvor mange kroner jeg trenger selv... Til de av dere som vil hekle selv så fant jeg denne fine linken med tips til ulike måter å stive av kroner og annet hekletøy som skal være stivt.

lørdag 27. oktober 2012

Nå blir det fest!


Min lille venn på 3 år er opptatt av fest (!), så da er det klart at årets julegave må være partyutstyr. Håper hun ikke følger med på bloggen min...
Det er vel ingen vits i å finne opp kruttet på nytt,  jeg tenkte at noen hadde garantert laget et mønster på en heklet kjegle før meg. Og jada, Tara/Mamachee fra bloggen Easy makes me happy, dere vet - hun som lagde mønsteret til det søte lille hekla hjertet. Jeg har ikke laget papp inni mine hatter, fordi de er heklet i tykt garn med liten nål. Men mulig jeg må stive dem opp litt likevel.

Og dere - husk salget i eplabutikken min! 50% på alle mønstre ut måneden.

mandag 22. oktober 2012

Hekla prinsessekrone

Som jeg har sagt før, når det er noe jeg skulle ha gjort blir jeg veldig effektiv i det å finne på noe annet. Det er jo fortsatt den hersens god-morgen -genseren fra Pickles jeg har på pinnene, og da jeg fant denne utrolige fine brudekrona (!) på pinterest måtte jeg bare prøve å lage den. Jeg har jo i tillegg som mål å få ferdig den genseren også som mål å lage flere av tingene jeg finner på pinterest, så jeg føler dette er innafor...  Mønsteret er fra 1962, den tiden hvor folk tydeligvis gikk med heklede kroner til brudekjolen. Så søte og koko de var på den tiden.
Jeg kjøpte det eneste gullgarnet de hadde i garnbutikken og heklet på pinne nr 2,5. Mønsteret er enkelt for de som har heklet lignende ting før, og det gjorde jo heldigvis jeg før jul i forfjor. Jeg brukte ca en kveld på hele krona. Diameteren ble 21 cm, men det kan man jo velge ettersom hvor mange masker man legger opp.
Jeg stivet den opp med sukkerlake. Det er enkelt, bare å smelte like deler vann og sukker. Jeg la min rundt et desilitermål for å få den rette kronefasongen, men det var ikke helt optimalt på "piggene" på toppen. Det tar et par dager før det tørker, så dette er ikke noe å begynne med kvelden før noen har bursdag...

onsdag 17. oktober 2012

Hekla hjerte

Jeg har lært en av kollegaene mine å hekle, hun har vært superflink og apen Sidney er snart ferdig og skal bli med familien på tur i to måneder til australia. Heldiggriser alle sammen! Barna syns apen måtte ha et hjerte, og jeg heklet et i full fart i går kveld. Ettersom jeg heklet hjertet i bomull og apen er heklet i tynn babymerino er det gedigent til den lille kroppen, men akkurat det tror jeg er helt riktig! Mønsteret er det flinke Mamachee som har laget, og det fant jeg gratis her.

 
For mer heklede hjerter - sjekk denne dødsfine hekla girlanderen og dette superfine heklede teppet med hjertemønster. Hjerteklem fra meg!

tirsdag 16. oktober 2012

Et slags bokmerkedypdykk

Jeg har jo sluttet med de ukentlige dykkene ned i det utømmelige arkivet av fine ting og gode ideer, men nå syns jeg at jeg har så mange fine ting at jeg nesten må dele videre. Tipsene har jeg som vanlig funnet på Pinterest, og jeg starter med å vise frem det som er minst sannsynlig at jeg noensinne kommer til å lage selv - nemlig fine ting som er laget med strikkepinner. (Jeg liker best å pinne ting hvor jeg kan lage tingen selv, så alle disse linker til mønstre).
Gullfiskvanter fra AliciaW
Babyteppe fra Purl. Herregud for noen fine farger!
 Karolina Eckerdal har laget Stjärna.
Fröken C har laget denne superfine genseren fra Pickles mønster.

søndag 14. oktober 2012

STORE, runde tall!

I kveld rundet jeg 1000, ja TUUUUSEN salg i eplabutikken min! Tusen, titusen takk til alle kundene mine! Denne uken har bloggen min også rundet 300 000 sidevisninger, tenk - tre hundre tusen! Så tusen takk til alle bloggleserne også! Ordene strekker ikke til akkurat, så derfor har jeg laget utropstegn etter hver setning i denne blogposten, og DET sier litt til å være meg!
Jeg feirer med å selge alle mønsterne mine til halv pris ut måneden! Løp og kjøp og hekl barselgaver og julegaver og rangler til gavekassa! Husk å slenge med materialpakker ;) !!!!!!!!!!!

onsdag 10. oktober 2012

Stoltesen!


Nå er boka her, og jeg syns den er så fin! Du får kjøpt den blant annet her.

fredag 5. oktober 2012

Kreativ prokrastinering


Jeg blir aldri så kreativ som når jeg holder på med et prosjekt jeg syns er kjedelig. Kjenner jeg meg selv rett blir ikke den genseren jeg holder på med ferdig før det blir varmt ute igjen uansett, så selv om den ligger fremme for å irritere meg, så hjelper det ikke til noe annet enn at jeg finner på unnskyldninger til å lage noe annet - og viktigere, lissom. Derfor har jeg kjøpt inn garn og pinner til å strikke denne halsen fra Purl som jeg har blogget om før. Lykke til til meg...
Men så har purl plutselig kommet med en ny hals, kan det være nødvendig?!  Den fikk jeg jo også lyst til å lage.
Jeg har jo også kjøpt dette mønsteret som har ligget i årevis i ønskelisten på ravelry. Bokstaver er sikkert ut for lenge siden, men driter litt i det, da. Det er bigunki på Etsy som har laget mønsteret.
Dessuten er det mange gravide venner rundt om som trenger babygaver. Jeg fikk lyst til å hekle denne (i litt andre farger, kremt) som jeg fant link til på farmorfabrikken (klikk på bildet for å komme til mønsteret).



Og jeg har lyst til å sy en sånn som jeg fant på Pinterest.
Og dessuten må jeg jo lage disse kjøleskapsmagnetene (fra pinterest såklart)
Blir travelt dette. Og snart er det jo jul også. God helg!