mandag 27. februar 2012

En voksenversjon av denne, takk!

Det er godt jeg ikke driver en strikkeblogg, for det er nemlig strikking jeg driver med om dagen og det går relativt     s a k t e    , ikke bare selve strikkingen men også den utstrakte prokrastineringen jeg bedriver for å unngå å strikke. I tilleg dukket denne strikkejakka opp på etsy, er den ikke dødsfin? Så fin at jeg får rare innfall om at denne klarer jeg å strikke i voksenversjon bare ved å se på bildet, og at jeg egentlig burde gjøre akkurat det før jeg gjør ferdig det andre jeg driver med. Men så godt kjenner jeg meg selv, at der må jeg bare stå imot. Men det ville vært lett, det merker jeg. Litt lett ihvertfall. Mønsteret er laget av en som heter SweetKM og koster 5 dollars.

tirsdag 21. februar 2012

Noen som kan hjelpe Gunn?

Da jeg startet opp butikk på epla og blogg var Gunn (Maganda) en av de som hjalp meg masse. Tusen takk, Gunn! Nå er det sånn at hun i lang tid har ønsket seg en apebamse, men ettersom jeg har utviklet apeallergi kan jeg ikke hjelpe henne å lage en. Derfor har jeg gjort et engangsunntak for regelen om å selge mine produkter, så da spør jeg - Kan noen flinke heklere der ute tenke seg å hekle en ape til/for Gunn? Hun har nevnt at hun ønsker å gjøre en byttehandel, og her snakker vi muligheten til å gjøre et kupp! Sjekk ut eplabutikken :)  Jeg har selv en sminkepung som Gunn har laget som jeg er superfornøyd med. Skriv enten en kommentar til meg, send meg en mail på kapteinbiff@gmail.com eller legg igjen en kommentar på bloggen til Gunn.

torsdag 16. februar 2012

Diamanter av krympeplast

Jeg har endel smykker, men er ikke så smykkete av meg, etter ti år uten et armbånd eller smykke har jeg akkurat begynt å bruke øredobber innimellom igjen. Jeg har også forstått at jeg ikke er som andre jenter flest - jeg ville ikke hatt diamantøredobber eller diamantring om jeg hadde fått det kastet etter meg, men disse dødskule diamantene som kom i posten i går fra MadeOfImagination er jo veldig pene! Jeg er fascinert over ting som imiterer noe annet, og jeg liker de geometriske formene. Men så liker jeg også veldig godt at de er laget av min nye dille - krympeplast. Krympeplast er en hobbyting som i utgangspunktet ble laget for barn har google fortalt meg. Det er et tynt ark man kan tegne på, så putter man det i ovnen og når det er ferdig med å være i ovnen har det du har laget blitt 1/3 mindre og 9 ganger tykkere. Det finnes masse fine øredrobber og brosjer og sånn i krympeplast, men sjekk også ut denne tutorialen for å lage ringer i krympeplast, og denne fantastiske ideen - knapper i krympeplast. Dritkult å kunne lage knapper som passer perfekt til det man har strikket eller sydd. Tror jeg må skaffe meg litt krympeplast gitt!

tirsdag 14. februar 2012

Baggasjemerke

For meg kommer oppdagelsen om at bisebånd ikke passer til absolutt alt som et enormt sjokk, og jeg er litt trist. Via Pinterest (selvfølgelig) fant jeg denne dama som lager kjempefine baggasjemerker i skinn formet som bokstaver. Sånne vil jeg også lage, tenkte jeg, så da prøvde jeg på det. Fikk det ikke til. Mulig det blir bedre med bisebånd, tenkte jeg da. Å neida. Prøvde å sy både for hånd og med symaskinen, og like stygt ble det åkke som. Nå har jeg fotografert den ene E'en min på avstand, og så kan den gå rett i søpla. Jeg koketterer ikke nå altså, til og med mannen min klarte ikke å lyve å si at den var fin. Jeg trodde kanskje skinn skulle bli min nye venn, men det virker ikke sånn. Men sånn er det bare noen ganger, og det er jo greit det også. Oh well, tilbake til strikkepinnene...

lørdag 11. februar 2012

Revebrosje

Noen andre som meg som så denne brosja på forsiden på Etsy i går? SMELT! Nå er jo dessverre ikke jeg akkurat så brosjete av meg, men det kan jo hende noen av dere er. Løp og kjøp! FineDollyLolly heter hun som har laget den. Jeg er stum av beundring.

onsdag 8. februar 2012

Genser - garn - genser?

Fra dette...
Til dette!
Jepp, jeg rekket opp den første og eneste genseren jeg noensinne har laget, i håp om å klare å lage en ny. Jeg har jo aldri brukt denne genseren, og det var faktisk veldig befriende å gå igang. Jeg fikk helt sjokk etterhvert som jeg rekket, jesus maria så mye garn, og enda har jeg en hel arm igjen å rekke opp. Det må jo være nok til å strikke fem gensere, og beviset på at man ikke skal hekle klesplagg. Det er ikke akkurat noen bittesmå nøster heller, bare se!
Jeg tenkte å legge lista lavest mulig, og denne kjempefine God morgen-genseren fra pickles må vel være mulig å få til selv for meg? Med lange armer? Ja?

lørdag 4. februar 2012

Makronpunger

Jeg vet ikke helt hva jeg skulle skulle hatt oppi den lille makronpungen, men jeg vet at jeg fikk VELDIG lyst til å prøve å lage en eller to eller ti likevel! Superfin tutorial på Craft Passion.