tirsdag 31. januar 2012

Jeg har sydd min første isbjørn:)

På tross av dårlig fotolys og at gaven ikke er overrekt ennå tar jeg sjansen på å vise frem den lille isbjørnen, for er den ikke søt? Den er sydd etter et mønster fra Hillary Lang, boka heter det samme som bloggen hennes Wee Wonderfuls, og den koster faktisk bare 150 kroner på Capris. Det er mange fine mønstre i boka, men jeg kjøpte den utelukkende på grunn av denne isbjørnen.
Jeg merker jeg har blitt flinkere til å sy, jeg er mer nøye når jeg klipper og mer nøye med sømmonn, og da får man rett og slett delene til å passe bedre og dyrene blir finere (hvem skulle trodd det!). I tillegg klarte jeg å montere armene og beina bedre enn sist jeg lagde et dyr med bevegelige deler, så nå er det null problem for Bjørn å veksle mellom å sitte og å stå. Litt hjulbeint er han men det er bare søtt :)
Stoffet jeg har brukt er en rest jeg hadde liggende fra jeg lagde denne skyputa.

lørdag 28. januar 2012

Jeg er i gang igjen ( dog med et lite hinder i veien)

I går kjente jeg at NÅ! er det på tide å vekke den kreative hjernehalvdelen opp fra de døde. Jeg fant frem et mønster i en bok jeg kjøpte da vi var i USA, og klippet flittig ut både mønster og deler. Litt rusten blir man tydeligvis etter en liten håndarbeidspause, jeg sitter f.eks med fire liker deler til armer, alle klippet på retta, men det ordner seg jo lett. Man kan kanskje si at jeg valgte å begynne å feil ende, at jeg burde ryddet på pulten og gravd frem symaskinen før jeg gikk i gang med noen nye prosjekter, men det skulle være fort gjort, eller? Jeg pleier å være flink til å rote i bredden, men jeg tror kanskje det er første gang jeg har så mye rot i flere lag i høyden. Bare å brette opp armene!

fredag 27. januar 2012

Gatekunst

Jeg elsker dette påfunnet laget av gatekunstner Pavel Puhov som jeg kom over via en av mitt favorittnettsteder This is colossal. Blir så glad av folk som tenker så annerledes - en helt vanlig gatelykt blir en brillestang. Fanastisk. God helg!

mandag 23. januar 2012

Knitting Dreams

En av mine aboslutte favoritter på etsy er Knitting Dreams. Hun lager de mest fantastiske bittesmå bamsene man kan tenke seg, hvordan går det an å ikke få dånedimpen av disse? Ikke spesielt dyre heller, og hun har solgt over 1800 stykker. Gale dame!

onsdag 18. januar 2012

Jeg er her!

Året har startet litt travelt. Pulten min er full av rot fra forrige sommer, og jeg får visst aldri overskudd til å rydde den. Dermed blir det ikkeno søm, og hekling er jeg litt lei av om dagen. Men et sted jeg faktisk har ryddet er i bildene på mobilen, og da slo det meg at det motivet som går igjen ofte er... beina mine. Jeg tar andre typer bilder og andre typer utsnitt med mobilen enn jeg gjør med de andre kameraene vi har. Sånn sett syns jeg de utfyller hverandre veldig fint. I morra er det årets første strikk og drikk, da får jeg kanskje et kreativt puff - og en supergod unnskyldning til å spise godteri midt i uka :)