onsdag 20. april 2011

Snart siste sjanse

Jeg reiser snart på ferie, og tenkte du at du skulle hekle noen rangler de neste to ukene er det snart siste sjanse for å bestille mønstre. Jeg sender ut PDF'ene frem til fredag kveld, og deretter tar jeg to ukers pause. Butikken er oppe og går igjen f.o.m 9 mai. Det blir heller ikkeno blogging, men ukens bokmerkedypdykk for de to neste ukene er slått sammen til ett, og ligger ferdigprogrammert til publiserings :)

tirsdag 19. april 2011

ukens bokmerkedypdykk - uke 16 : Påskespesial!

En gang i uka i hele 2011 lager jeg et innlegg basert på mine gamle bokmerker. Tanken bak er at jeg har så utrolig mange gode tips som er for gode til å ikke skulle spres. For tidligere uker - sjekk her.

Denne uken er det tid for påsketips!

Not Martha viser hvordan du kan hule ut egg og fylle dem med godteri.

Man trenger ikke bare å bruke fargede egg til pynt, jeg er vant til hjemmefra å spise gule egg i påska. Da koker vi enten litt løkskall, eller påskeservietter sammen med eggene (de tar ingen smak av løken). Det er litt gøy å prøve seg frem for å se hva som tar farge, men har du lyst på en oppskrift finnes det mange tips der ute. Mange av tipsene tar utgangspunkt i ting du kanskje har hjemme, som f.eks gurkemeie og rødbeter. Andre ting jeg har googla frem at man kan bruke er spinat, epleskall, paprika, te. Men pass på klærne når du holder på, og bruk en kaserolle og en sleiv som ikke tar farge!

 Jeg har lest flere steder om hvordan man kan plante gress i eggeskall, men karse ville vel også funket fint ser jeg for meg? Dette bildet har jeg lånt av rosy posy, som viser hvordan det gjøres. På instructables finner du også tips til å bruke eggene som potter til alle mulige planter. Build, make, craft, bake skriver også om noe av det samme. Okei, nå hadde ikke jeg alle disse som bokmerker, men jeg googla litt i anledning påsken da vettu :)
Du kan også lage eggene om til lys, les mer på Factory Direct Craft Blog.  Eller sette telys oppi egget, slik som Brigg har gjort. Nå får det holde med eggetips, håper du finner noe du syns kunne vært gøy å lage!

mandag 18. april 2011

Mer påskepynt

 Påske er en av mine absoutte høytider. Jeg forbinder det med å sitte i solveggen på hytta, se på snøen som tiner, spise og drikke godt, fett hår, masse bøker, påskekrim - god gammaldags tradisjonell hyttepåske. Men i år blir det jobbepåske og bypåske, og det kan jo være fint det også! Ikke minst når gulrota henger der fremme, om at vi skal tilbringe siste del av påsken og litt mer av våren i NEW YORK CITY. Og så - uka etterpå - sommeren i Miami. Woho!
 
 
 
Så, tusen takk til alle som stemte meg frem til andreplassen i Håndlaga 2011 i barnekategorien. Tusen, TUSEN takk! Det er så stas å bli satt pris på og heiet frem. Konkurransen har introdusert meg for mange nye flinke folk, og det var faktisk ingen av mine favoritter som vant i år, men superfine vinnere ble det i alle kategoriene likevel!

søndag 17. april 2011

Pynta til påske!

Jeg er ikke så begeistret for påskepynt har jeg funnet ut, men jeg samler (visst) på fargede egg, og i år har samlingen økt betrakelig med 3 små og et stort nytt egg. Jeg har stort sett bare pyntet på kjøkkenet, siden det er der vi oppholder oss for tiden. Resten av pynten skal dere få se i morgen kanskje?
Jeg skal jobbe fem dager før det blir påskeferie for meg, men da blir det fader meg ferie også! Jeg har våknet litt fra vinterdvalen, og pusser vinduer, rydder i kjøleskapet, klesskapet og har ekstremt mye tiltak i kroppen. Deilig! Bare å smi mens jernet er varmt, så tudelu!

onsdag 13. april 2011

Diamantringranglemønster!

Endelig et hekleinnlegg (tenker dere sikkert)! Det har seg dessverre sånn at jeg har hekling litt oppi halsen om dagen, men jeg har kjempet meg gjennom nok hekling til å få laget mønsteret til denne diamanten. Dere som har fulgt med vet at jeg har strevd litt med akkurat denne rakkeren her, og mønsteret gjenspeiler dette på en måte. Det krever nemlig at du må gjøre egne vurderinger når det gjelder et av stegene, og det er fordi jeg ikke har klart å finne noe god måte å forklare det på ellers. Akkurat denne ranglen passer derfor kanskje ikke for nybegynnere, men har du heklet litt fra før får du dette lett til. Mønsteret ligger til salgs i eplabutikken min, sammen med materialpakke - som vanlig!

tirsdag 12. april 2011

Puddingpulver og vaskepulver

Fordi vaskemaskinen vår ikke lenger står på badet, er det heller ikke hensiktsmessig ha vaskepulveret på badet. Jeg mener, å gå ti skritt inn på badet fra kjøkkenet og tilbake igjen for å hente vaskepulver? Nei takk! Istedet har jeg sett på dette som en kjempefin unnskyldning til å kjøpe inn litt fine bokser i farger som passer fint inn og som gjør at vaskepulveret kan stå fremme. Jeg er egentlig litt allergisk mot masse greier på kjøkkenbenken, men det er mulig disse kan stå i vinduet også. Jeg kikker alltid etter fine bokser, men kjøper sjelden noen av den grunnen  - at de bare blir til masse rot. Men nå har de jo en funksjon, og det blir bra! Den gule boksen fikk vi i bryllupspresang, og denne nye Puddingpulver-boksen kjøpte jeg på epla.no i helgen. I går fikk jeg en melding fra selger, hun bodde jo i Oslo og lurte på om hun kunne stikke innom med boksen istedet for å sende den i posten. Koselig!
Jeg må bare dele et tips jeg fant på finn.no, om en auksjon som er et sted  som heter Eina ved Toten på lørdag (16.04). Det er et dødsbo, hvor alt innbo fra et helt hus selges, og masse ting fra en gammel butikk. Sjekk bare ut freiaskapet, kjøpmannsdisken, vogna, den fantastiske greia til å ha gavepapir i(!) og alt inne i butikken. Hadde jeg hadde hatt en bil, og et hus å fylle opp hadde jeg lagt meg i sovepose i kø utenfor den auksjonen!
I anledning gule objekter -  et bilde jeg tok av den hodeløse Kaptein Biff for noen dager siden. Sånne bilder må jo bare deles på en regnværsdag!

mandag 11. april 2011

Ukens bokmerkedypdykk - uke 15 : brett papirblomster

En gang i uka i hele 2011 lager jeg et innlegg basert på mine gamle bokmerker. Tanken bak er at jeg har så utrolig mange gode tips som er for gode til å ikke skulle spres. For tidligere uker - sjekk her.

Nå har jeg hatt mange innlegg om papir og blomster i det siste, men det er vel årstiden som gjør at jeg syns det passer! Denne uka er det noen dødsfine brosjer du kan brette med papir, som jeg ser for meg f.eks er kjempefine på pakker og kort. Nå er ikke jeg så inne i scrapbooking, men jeg føler likevel jeg trenger en sånn maskin som trykker ut sirkler. Jeg sitter alltid med et glass og tusjer rundt, men jeg ser for meg at alt går som en lek med en sånn maskin?
Ukens tips (med tutorial) kommer fra bloggen Whimsical world of Laura Bird

søndag 10. april 2011

Loppemarked og spraymaling

 Som resten av bloglandia var jeg også på loppemarked i går. Nå har jeg sett gjennom alle kuppene dere har gjort, og jeg blir helt sur, jeg. Fader altså, jeg finner aldri noe på loppemarked! Jeg  var på Sagene skole, og jeg kom 20 minutter før de åpna (trodde de åpna 10, men det var visst 12). Køen vokste seg stor og lang mens klokka gikk, og da portene åpnet ble folk helt gale. Jeg har aldri vært på loppemarked idet porten åpner, herregud altså! Man skulle tro det hadde vært krig i 10 år og folk endelig skulle få tak i  potteskjulere fra 80-tallet og glass med skår som de hadde savnet sårt hver dag i 10 år. Dytting og skubbing og desperasjon i blikket, nei - jeg tok meg en vaffel og kjøpte med meg denne sure påskehanen på veien ut (som matchet min sinnstemning, med andre ord).
Jeg tror jeg er mer bruktbutikktypen, fremfor loppemarked. Men noen må vel være det også? Årets første sykkeltur ble det ihvertfall, og det er jo alltid hyggelig! Sykla innom Jernia på hjemveien og kjøpte med meg litt spraymaling til denne hanen. Som den kjerringa mot strømmen som jeg er har jeg har vært litt fientdlig innstilt til å spraymale alt mulig, men syns det funka på akkurat denne her. Den ser ihvertfall mindre sur ut, og jeg er heller ikke sur lenger. Hallo hvem kan være sur på den dagen hvor man kan sitte ute og spise uten å fryse, og i tillegg spise årets første is!
 Med tanke på at jeg jobber hele påskeuka og reiser bort på påskeaften
må det vel være lov å pynte til påske snart, eller?

lørdag 9. april 2011

Nye rangledeler i eplabutikken

Jeg har fylt noen rangledeler, og selger fem ferdigfylte for 50 kroner (+ porto)

Og så har jeg bestilt inn noen kapsler med farget lokk, de er ikke runde, men mer formet som en nøtt. Fine å bruke til mange ting! Prisen er den samme som for de vanlige kapslene, 50 kroner for 10 kapsler (+ porto)

Alt finner du i eplabutikken min.

fredag 8. april 2011

Lille koko hottentott

I dag fikk jeg en hentelapp fra posten, og det var en pakke fra Sissel / Lille hottentott, en av mine absolutte favorittblogger. For noen dager siden skrev hun om god karma, og pay it forward. Hun snakket om at hun hadde gjort hemmelig venn av seg, og så kom det en beskrivelse som var veldig fin, og som traff meg litt i magen. Så feide jeg det under teppet, helt frem til i dag, da jeg fikk denne fantastiske overraskelsespakken som denne fantastiske personen har laget til lille meg, som hun aldri har møtt engang! Bare for å ønske meg god påske! Wow, jeg blir helt rørt og spinnvill samtidig jeg! Og det var lissom ikke bare èn ting oppi den pakka, for å si det sånn!
 Nå sitter jeg og knasker på godteriet fra påskeegget og smiler fra øre til øre, mens jeg pønsker på paybacken! Sissel, du er koko - men tusen trilliarder takk! Du er den beste vennen jeg har av de jeg aldri har møtt!

torsdag 7. april 2011

Lykken er...

...den nye kjøkkenkroken vår!
 
 Fantastisk koselig å ha en slags sofa på kjøkkenet, og fantatatatatisk å ha et sted å gjøre av støvsugeren, tomflasker, glass til gjenvinning, fuglemat, tørkerull, vaskemiddel og alle andre ting som man trenger på et kjøkken men som disse hundre år gamle bygårdene ikke er laget for å romme. Det er til og med plass til en hel voksen person oppi! (Hvis man tar til takke med en litt ukomfortabel stilling nedi der...)

Selv om det for oss tar opptil et år å få hengt opp og ordnet ting vi handler inn, er det litt annerledes for den omreisende snekker og hans lille hjelper. Jeg kom på ideen om at det kunne være lurt å snekre en benk i kroken, sendte ideen på mail til mamma og pappa samme kveld, dagen etter ble materialene handlet inn, kappet til og malt ferdig, og så kom de hit ved første anledning for å smelle det hele sammen. Det gikk faktisk så raskt for seg at jeg ikke rakk å ta bilder av selve prosessen:) Tusen takk dere to!

Putene og trekket har jeg sydd selv med stoff fra stoff og stil. Jeg valgte et skikkelig pusete teddy-stoff til sitteputen, den er superdeilig å sitte på, og mye deiligere enn den harde sofaen vi har i stua :) Jeg har også lært meg å sy konvoluttåpning ved hjelp av Randis veiledning, og føler jeg har fått tidenes åpenbaring. Så hør på dette - jeg har tilogmed overtalt mannen til å kjøpe ny sofa i stua sånn at jeg kan sy mange nye sofaputer!


Benken er kledt med panel og en list slik at det ser ut som resten av veggene på kjøkkenet, og nå ser det ut som den har stått der alltid. Jeg får vel nesten vise hvordan det så ut før...
 Nei nå lyver jeg visst litt, det så heller litt mer sånn ut:
Så fra dette rotehølet, til drømmekroken - nå skjønner dere kanskje hvorfor jeg bare vil være på kjøkkenet for tiden! I dag spiste jeg frokost oppi kroken, og jeg gleder meg til å kubbe der hver dag etter jobb. Etthvert som det blir litt varmere kan jeg bare åpne vinduene og sitte der og sole meg, så nå klarer jeg å forsone meg mye bedre med byantikvarens balkong-kjepper i hjulene. Drit i balkong lissom, jeg vil jo aldri ut herfra!

onsdag 6. april 2011

Den omreisende snekker og hans lille hjelper er på vei sørover igjen. Det er veldig fint med litt hjelp, og veldig koselig med besøk. Pimping av kjøkkenet har vært agendaen denne gangen, og igjen, det de egentlig kom for å gjøre får jeg ikke vist frem før jeg har sydd ferdig noe som hører til. Men litt andre greier har vi jo fått gjort, blant annet hengt opp flere hyller.
 Nå er det litt mer dill, og altså litt mer koselig enn før, da det bare var kjøkkeninnredning og ikkeno annet. Sånn som her.
Eller enda lenger før, da det ikke var noe her i det hele tatt:
Vi valgte jo å gi avkall på litt gulvplass for å få mer skapplass, og ikkeminst mer benkeplass. Kjøkkenet var rødt fra før, og vi bare gjorde det større. Jeg har sagt før at jeg aldri ville valgt rødt kjøkken, fordi det begrenser alt annet i rommet. Men nå er jeg glad for at det er rødt, nettopp fordi jeg aldri hadde valgt det selv. Dette er nok eneste gang jeg bor et sted med rødt kjøkken, det er best å finne seg til rette! Og det føler jeg at jeg har gjort nå, med den etterlengtede krydderhyllen og alle tingene mine. Lenge leve materialismen og gleden over å kunne stille ut alt rasket jeg har samlet på i løpet av årene :D

Jeg har ikke heklet siden før helgen, jeg er tom for garn, og stresser ikke med å handle inn. Nå skal jeg bare være på kjøkkenet i lang tid fremover, så beklager til dere som venter på diamantranglemønsteret - men det kommer - etterhvert!

tirsdag 5. april 2011

Den omreisende snekker og hans lille hjelper

AKA mamma og pappa er nok en gang i Oslo for å hjelpe til med praktiske gjøremål. Hva de egentlig kom for å gjøre skal dere få se etterhvert, men litt småoppgaver får vi også unnagjort, som å få hengt opp denne krydderhylla som jeg ENDELIG har jeg fått tak i. Nå henger den der og gjør meg lykkelig.

mandag 4. april 2011

Ukens bokmerkedypdykk - uke 14 : sy forkle av putetrekk

En gang i uka i hele 2011 lager jeg et innlegg basert på mine gamle bokmerker. Tanken bak er at jeg har så utrolig mange gode tips som er for gode til å ikke skulle spres. For tidligere uker - sjekk her.

Til tross for at jeg ikke eier et eneste forkle har jeg ekstremt mange forkle-bokmerker liggende, her er noen av mine favoritter. Ofte er det nok kanskje stoffene som fascinerer meg, men fremgangsmåtene er jo også fine å få med seg. Denne uken blir det ikke altså ikke ett tips, men mange tips om samme tema. Alle tar utgansgpunkt i gjenbruk - i hovedsak av putetrekk! Linker er under bildene.
Fra crafster, laget av Raina

Fra Apron of Grace (laget av gamle lommetørkler, wow!)

Sånne hel-forkler er kanskje litt mer praktisk, men sånne rundt livet er jo så fine! Hvis du kunne tenke deg å sy et hel-forkle (eller hva det nå heter), kan jeg tipse om dette:


Det er som det står på fremsiden - vendbart, og jeg liker snittet. Jeg har kjøpt dette mønsteret selv for lenge siden, men har aldri fått fingeren ut til å gå igang. Fås kjøpt på Sew Liberated

lørdag 2. april 2011

Løkkeskrift med nabbiperler

Det går an, faktisk.
Så må jeg smile litt overbærende av meg selv. For hvilke voksne er det som egentlig perler et skilt til garderobeskapet på jobben? Jo, det er meg, det. Men det er koselig, da. Blir glad av det!

fredag 1. april 2011

Diamantkoden...

Okei, så knakk jeg diamantkoden, og nå er jobben å skrive ned koden. Jeg hekler alltid en prøve, uten å skrive ned noenting, og så prøver jeg å gjøre det samme på nytt - mens jeg skriver ned. Deretter hekler jeg gjennom det jeg har skrevet ned for å se om det funker.  Å lage et mønster som funker for meg, er nemlig noe helt annet enn et mønster som er mulig for andre å forstå. Jeg pleier å slumpe endel, jeg er ikke så nøye på om rundene går opp og sånn, men sånn kan det ikke være hvis et mønster skal selges. Jeg er nærmere nå enn jeg var i går, etter å ha heklet fire diamanter. I mellomtiden fylles eplabutikken opp av diamantrangler :D