mandag 28. februar 2011

Bokmerkedypdykk - uke 9: lag en bokstavlampe

En gang i uka i hele 2011 lager jeg et innlegg basert på mine gamle bokmerker. For tidligere uker - sjekk her.

Dette er et ganske voldsomt prosjekt, det involverer endel verktøy blant annet, men for de superhandye må dette være gøy å ta fatt på! Jeg skulle gjerne laget meg en sånn, men har en mann som har mer respekt for elektrisitet enn ti brannmenn til sammen, og denne ser jeg for meg ikke kommer gjennom trygghetssensuren... Men til dere andre - lykke til!
Fra gullgruva DesignSponge

søndag 27. februar 2011

Finfin gave!

For en stund siden heklet jeg denne rødhette og ulven-dukken til kusina mi, og jeg ønsket meg et par votter i retur. Men siden denne dama er hakket mer travlere enn meg, med å være i full jobb, være bonde, småbarnsmamma, hundekjører med mer, så har det tatt litt tid, men nå har vottene kommet, og de er dødsfine! De er litt mer gule, og litt mindre brune i virkeligheten, og passer kjempefint sammen med den nye lua mi. Flaks! Tusen takk, Julie:)

lørdag 26. februar 2011

Ferdig vaffellue!

Endelig i mål, jippi! Jeg har lært masse om strikking mens jeg har holdt på, f.eks har jeg lært meg å se forskjell på hvordan rette og vrange masker ser ut, og det gjør alt ganske mye enklere kan jeg love! Til neste gang er jeg mange erfaringer rikere, jeg vil lage den lengre, færre runder mellom rapportene, mindre hullete og i en litt mindre knæsja farge blant annet. Skal jeg fortsette med samme garntype tror jeg også jeg vil gå ned en pinnestrørrelse. Til alle som fulgte min frustrasjon her, så kan jeg fortelle at jeg strikka hele greia på rundpinner helt frem til de to siste rundene, så drit i settepinnene så langt det er mulig!

Jeg la opp 96 masker istedet for 112, og det ble veldig passelig. Jeg brukte pickles mohair og  pickles soft superwash, og det er virkelig soft! Jeg brukte bare litt over et nøste, så nå har jeg en stor rest som jeg lurer på hva jeg skal finne på forno lurt med... Som dere ser så er fargene ganske ulike, men det blir fint når man strikker dem sammen, det brekker gulfargen på en fin måte syns jeg.
Mønsteret anbefaler jeg til alle, det ser dødskomplisert ut, men består bare av helt vanlige rette og vrange masker! NEXT!

torsdag 24. februar 2011

...bytt til settpinner...?! Iiik

Bytt til settpinner?! Dette kom veldig brått på, denne lille detaljen overså jeg visst da jeg leste igjennom mønsteret. Åh guuud, er det noe jeg får hetta av så er det å strikke på mange pinner, det er så mye mas og så mye klirring! I tillegg skjønner jeg ingenting av fellingen, fordi år jeg strikker 2 r, 2 r sm, 2 r, 2 vr - havner plutselig de to vrange maskene til slutt over rette masker i runden under. Hjelp! Skal det se sånn ut, eller gjør jeg feil? I hekling betyr 2 r sm at jeg skal ta to masker i forrige runde og lage til en maske, er det det samme i strikking? Eller skal jeg strikke to sammen to ganger, altså minke med to masker?
Jeg som var så gira - nå gikk jeg rett i kjelleren, fordi jeg har strikket 13 masker i den første fellingsomgangen, og jeg klarer ikke å rekke opp hvis det skulle vise seg å være feil...
Ellers har jeg strammet tråden litt for mye, slik at det blir litt huller når jeg tar den på, og jeg har visst ikke strikket fem runder mellom alle mønsterrapportene, men tar alt det der på sjarmkvota hvis jeg bare klarer å komme i mål!
Nei fysj, nå tar jeg kvelden og håper på at det ligger mange gode strikkeråd og venter på meg når jeg står opp i morgen tidlig! PÅ forhånd takk for hjelpen :D

UPDATE:

SÆRLIG at jeg klarte å legge meg før jeg hadde fått til dette her, nå har mamsen vært strikkehjelp over telefon, og det viste jeg at jeg hadde begynt på runden to masker for tidlig, så alt forskjøv seg. Nå er alt i skjønneste orden, og jeg håper resten går som en drøm slik at jeg kan vise frem lua i løpet av helga! Jeg strikker på rundpinner i bambus, men må helt klart opparbeide med et lager med bambus settpinner også. Jeg har tidligere prøvd heklenåler i bambus, men syns det funka dårlig, men strikkepinner  i tre er gull, for den klirringa er så sykt irriterende med strikking. Magic loop virket helt gresk for meg, men skal prøve å lese det en gang seinere. Takk for rask hjelp, folkens! (Hvis dere har lyst på en god latter anbefaler jeg å prøve google translate og lese dette innlegget på engelsk. Hysterisk!)

onsdag 23. februar 2011

Herlig hverdagsfridag

 Jeg er nokså introvert, og nokså lat. Det gidder jeg ikke å late som jeg ikke er, eller skamme meg over. Det tok litt tid å omfavne det, fordi jeg syns folk rynker litt på nesa når man ikke vil ut på ski, gå på kafe, vaske hus, vaske klær og gjøre alle mulige (gørrkjedelige) gjøremål når man har fri. I går hadde jeg en etterlengtet fridag helt etter min smak. Jeg bakte, strikket, og fikk catchet opp med timesvis med opptak på GET-boksen av ting jeg følger med på. Jeg trenger virkelig noen sånne dager, hvor jeg går udusja rundt i joggisen og drikker cola dagen lang. DA lader jeg batteriene mine!
Her er mitt tredje forsøk på vaffellua, fordi som dere kanskje vet så må jeg rekke opp alt hvis noe blir feil. Men nå er jeg inne i en god flow, kjenner jeg. Jeg har allerede kommet dobbelt så langt som da jeg tok bildet i går. Jeg er litt usikker på fargen, og om jeg strikker for løst, men jeg tar det som en øvelse i strikking - for det trenger jeg helt klart. Det er bare å trene videre!

tirsdag 22. februar 2011

Rev er den nye ugle

Jeg har hatt ugledilla i sikkert ti år, og for et eller to år siden ble resten av verden med på kjøret. Og jeg har sagt det før, men når noe blir for populært blir jeg litt vrang, og lei. Det er en stund siden vi satte inntaksstopp for ugler her i gården, men noen har fremdeles livets rett. MEN - jeg tror rever er det nye store, ihvertfall for meg.
For en stund siden funderte jeg på hvilket klistremerke jeg skulle kjøpe til laptopen min, og valget falt på et alternativ jeg ikke viste dere, nemlig dette:
Dødsfin, hæ? Rolig og dempet, men dødsfin og noe jeg ikke går så fort lei av, tror jeg. Jeg bestilte den på society6, helt klart den beste siden for laptop skins fant jeg ut. Siden jeg bestilte har det kommet MANGE nye dødsfine design, så mulig jeg håper jeg går litt lei av den reven allikevel... Og hvis du finner noe du liker så kan du kjøpe motivet som trykk, koster ikke særlig mye heller. Society6 er en samleside for kunstrere, litt som etsy bare for grafisk kunst. Nice. Men aporopos etsy og rever, her noen favorittrever:
På førsteplass er denne skjønningen, som finnes i to ulike størrelser her.
Denne kan du enten kjøpe ferdiglagd, ellers kan du kjøpe mønsteret her
Gamle lesere husker sikkert denne, den første reven jeg lagde. Den kan du lese om her, og der står det også hvor du får kjøpt mønsteret.
Og noen av dere husker kanskje denne, som Vibeke vant i premie, det kan du lese om her.
Og her er rever fra mitt eget mønster, som du får kjøpt på epla.

Jeg har MANGE revefavoritter på etsy altså, sjekk ut disse hvis du liker rever:
fox print, fox print 2, stufflings (okei, her er det et fint uglemønster også), fox plush (elsker bamser med briller!), fox print 3,

mandag 21. februar 2011

Bokmerkedypdykk - uke 8 : sy din egen kjole av en gammel singlet og litt stoff

En gang i uka i hele 2011 lager jeg et innlegg basert på mine gamle bokmerker. For tidligere uker - sjekk her.

Jeg kommer sikkert til å si dette mange ganger i løpet av året - men jeg tissa nesten i buksa av begeistring da jeg fant denne linken. Denne type kjole er min favoritt, jeg har flere og de er superfine og behagelige å ha på. Men at man kan lage dem selv så lett som ingenting hadde jeg aldri tenkt på. Snakker vi om tidenes venninnegave eller hva? Jeg skal ihvertfall lage flere til meg selv! Veldig fin tutorial finner du på Talk2thetrees

fredag 18. februar 2011

Ikke alt går som man hadde tenkt...

For hver figur jeg lager ligger det minst en eller to eller ti mislykkede varianter bak. Det blir særlig ofte sånn hvis jeg har veldig store forventninger til det jeg skal lage, sånn som f.eks den krokodilla jeg var så dum å nevne her... For sorry folkens, en krokodillerangle viser seg å være umulig å lage - ihvertfall sånn det ser ut nå. Jeg pleier å spare på de mislykkede variantene en stund, slik at jeg kan se på dem og prøve å utbedre versjonen. Frosken lagde jeg et utkast til for leeenge siden, mens disse tre andre er denne ukas produksjon av mislykketheter. Sånn er livet som mønsterlager, hallo så mye gøyere det er å lage ting etter et mønster som noen andre har kommet på! Her har dere Katten, Bjørnen, Krokodilla og frosken:
God helg!

torsdag 17. februar 2011

Pandarangle - mønster til salgs i eplabutikken

Jeg har alltid vært glad i pandaer, men de er skikkelig vanskelig å ta bilde av. Det sorte i ringen rundt øyet går i ett med safety eyesene, og de ser så dystre ut. MEN - nå syns jeg at jeg har fått til å lage en skikkelig go'ing! Har du handlet inn garn til å lage pingvinranglen må jo dette være midt i blinken, her trenger du bare sort og hvitt, og et par safety eyes 9 mm. Den er også like lett å lage som de forrige ranglene mine, og det går unna! Håndtaket kan selvfølgelig lages i andre farger, hvis du syns det blir litt for fargeløst. Jeg ser for meg at en syrlig grønnfarge vil være kjempefint. Til de som har heklet noe fra mine mønstre vet jeg har slitt litt med å lage gode uttrykk på norsk, ettersom jeg selv bare hekler på engelsk. Men nå har jeg funnet en løsning som jeg syns er bedre, så nå skal alt være på norsk. Fornøyd med det!
Mønsteret og materialpakker får du kjøpt i eplabutikken, og tillegg får du kjøpt to pandarangler hvis du ikke vil hekle selv.

onsdag 16. februar 2011

Ny kameraveske

Jeg har heklet en ny veske til kameraet mitt, den gamle var kjedelig og jeg hadde lyst på noe nytt! Jeg kjøpte mønsteret her, men brukte bare det som inspirasjon, ettersom vesken i mønsteret var mye større enn det jeg ønsket. Istedet for 15 luftmasker på etuiet brukte jeg 10, som et tips til andre som vil prøve.
Og så har jeg sydd i min første glidelås, noensinne! Det var ikke lett, og ble ikke fint, fordi hekling strekker seg og glidelåsen ble litt bulkete. Men den virker, som er det viktigste.

tirsdag 15. februar 2011

Blyantrangle (gratis mønster)

En heklet blyant med viskelær-rangle må vel være en perfekt gave til forfatterforeldre, foreldre som jobber på blyantfabrikk, foreldre som er innkjøpsansvarlig for blyanter på bokhandleren, for lærere og andre med blyantinteresser, eller for sånne som meg, som syns det er gøy med en ting som ser ut som en vanlig ting men som ikke er en vanlig ting...
Denne er enkel og rask, og fin for nybegynnere. Den måler ca 8 cm, og er dermed fin å holde rundt for de aller minste. Og som vanlig : lag gjerne denne i gave, men du har ikke lov å selge verken selve rangla eller mønsteret. Vær så snill - respekter dette :)

Du trenger:
-litt beige garn
-bittelitt grått garn
-litt lyserødt garn
-litt mer gult garn
(Jeg har brukt grått garn fra Milk Honey, beige garn fra Gjesdal (bomull sport), gult garn fra Milk Honey og lyserødt garn fra Catania).
-stuffing
-et par små bjeller (det er altså ikke plass til vanlig rangleinnmat i denne) 
-heklenål størrelse 3 (eller det kommer litt an på garntykkelsen)
-stoppenål

Forkortelser
lm = luftmaske
fm= fastmaske
øk= lag to masker i samme maske
mink = hekle to masker sammen til en

     Med grått garn:
1) 2 lm, 6 fm i første lm (6)
2) 1 fm i hver maske (6)
3) *2 fm, øk* x 2 (8)
4) 1 fm i hver maske (8)
5)* 3 fm, øk* x 2 (10)
      Bytt til beige garn
6) 1 fm i hver maske (10)
7) * 4fm, øk* x 2 (12)
8) 1 fm i hver maske (12)
9) *5 fm, øk* x 2 (14)
10) 1 fm i hver maske (14)
11) *6 fm, øk* x 2 (16)
12) *7 fm, øk* x 2 (18)
     Bytt til gult garn
13) i denne runden skal du kun hekle i bakre del av masken : 1 fm i hver maske (18)
14-34) 1 fm i hver maske (18)
     Bytt til grått garn
35)  i denne runden skal du kun hekle i bakre del av masken : 1 fm i hver maske (18)
     Bytt til lyserødt garn
36) i denne runden skal du kun hekle i bakre del av masken : 1 fm i hver maske (18)
37-41 1 fm i hver maske (18)
42) i denne runden skal du kun hekle i bakre del av masken : *1 fm, mink*  (12)
      Fyll i fyll og putt i bjeller
43) mink rundt hele, sy sammen.

Voila!
For deg som ikke kan eller vil, vil men ikke kan, ikke har tid osv - til å lage en selv - ligger det to blyantrangler i eplabutikken, til den nette sum av 130 kroner stykke:)

mandag 14. februar 2011

Bokmerkedypdykk - uke 7: lag ditt eget garn av gamle t-skjorter

En gang i uka i hele 2011 lager jeg et innlegg basert på mine gamle bokmerker. For tidligere uker - sjekk her.
Her er ukas tips:
Dette er en ting som sikkert er så opplagt hvordan man lager, men så er det fint med en bruksanvisning likevel. Man kan jo lage såå mye fint av t-skjortegarn, fine puffer, puter, tepper, grytekluter og hekla boller og esker, og masse mer. Nå som loppemarkedsesongen er like rundt hjørnet er det sikkert mulig å få tak i noen fæle t-skjorter fra svunne tider, den gangen hvor det var okei at t-skjorta var like brei som høy - og det kommer jo godt med nå - fordi det blir mer garn ut av det! Jeg har ikke testa ut metoden selv, men det havner på den stadig voksende listen over ting som skal gjøres og lages :) Sjekk craftpassion.com

søndag 13. februar 2011

Gata mi

I dag er det jammen meg fint ute, fint men kaldt. Jeg har vært ute en liten tur, og skal bruke resten av dagen på å se ut på det fine været (og på tv, men det høres lissom ikke like flott ut). Når jeg svinger inn i gata mi blir jeg alltid så glad. Den er så lang som dette, begynner der jeg står, og slutter der borte ved muren, det er gata ingen drosjesåfører har hørt om fordi den er så liten, den slutter i nummer 8 der jeg bor:) Håper dere alle er like glad i plassen dere bor som jeg!

lørdag 12. februar 2011

Blomstervarianter

Nå har jeg fått testa ut det nye gule garnet mitt, og jeg elsker fargen, den er så dyp og kraftig, og det syns jeg ofte er vanskelig å finne i bomullgarn. Jeg har laget en lyseblå blomsterrangle, og også brukt det nye, litt mer dempa grønne garnet mitt, til stilk. Selv om det er Gjesdal Bomull Sport som er min soleklare bomullsgarnsfavoritt, er det fint å kunne blande i litt andre typer, her er den lyseblå Gjesdal, den gule Catania og den grønne husker jeg ikke hva heter, men det er noe med milk. Alt kjøpt på Bogerud, min favorittgarnbutikk. En skjult skatt innen garnbransjen som ligger på Gunerius i Oslo.
Og her er den gamle varianten, hvor alt garnet er fra Gjesdal (bortsett fra at jeg tok bilde av feil gult garnnøste).
Den nye lyseblå rangla legges i eplabutikken, og den gamle varianten er solgt for en stund siden. Jeg hadde litt tanker om å hekle og strikke litt i helgen, men utstrakt spilling av Rock Band med kollegaene i går gjør at jeg får prøve å la hendene mine hvile litt... Jeg hadde aldri prøvd spillet før, og nå vurderer jeg nesten å si opp jobben min og bli trommis i Rock Band på fulltid!

torsdag 10. februar 2011

Så flinke dere er - Ape ala Kaptein Biff

Jeg lagde mange innlegg med serien "så flinke dere er" hvor jeg viste frem folks aperangler, og nå er turen kommet til alle de søte apebamsene som kreeres rundt om i verden (okei, i skandinavia da!).Det er så gøy å se hvor ulike de blir, og hvor mye personlighet disse dyrene får! Tusen takk til alle som har kjøpt mønsteret!
 Annika fra Benglan har laget en ape til hvert av sine barn, såå søte! Og for en jobb!
Camilla fra Karamella lagde denne i julegave, og leser du denne bloggposten ser du hva annet hun heklet til jul, WOW sier jeg bare!
En av mine favorittbloggere Sissel fra Lille Hottentott har blitt en rev med heklenåla!

Marie fra KreativeSmilehull har også laget en lettere hengslengt gutteape, fin fyr!

Jeg blir fortsatt like rørt av bilder og linker dere sender meg, av ting laget av min oppskrift eller ting som er inspirert av noe jeg har laget. I går fikk jeg tilogmed en mail på tyrkisk, som jeg selvfølgelig ikke skjønner bæret av, og det gjør ikke google translate heller, men jeg skjønte essensen, og det var jo veldig koselig! Jeg har vondt i armene (igjen), og prøver å ta det litt med ro med både heklenåla og strikkepinnene. Prøver, sier jeg! Heldigvis pleier det å gå fort over. Jeg pønsker fortsatt på den lille muldvarpen, men hadde ikke tenkt på at han har avlange/ovale øyne. Jeg syns bamser uten safety eyes blir så livløse, og er det noe den muldvarpen har så er det glimt i øyet! Noen som har noen gode forslag til hvordan løse det problemet?

onsdag 9. februar 2011

Kykkeli kyyyy....

Jeg har i lang tid pønsket på en heklet hanerangle. Men problemet med å gruble så lenge på en ting er at den sjelden blir slik i virkeligheten som bildet i hodet, og i mitt tilfelle ble jeg dødsskuffa da denne hanen ble ferdig. Jeg hadde sett for meg en litt festlig hane, men istedet fikk jeg denne suringen, som ikke virker noe grei eller morsom i det hele tatt. Den minner litt om meg i tolvtiden hvis jeg ikke har fått spise frukt klokka ni... Og hvem har lyst på en hane med lavt blodsukker lissom? Det er mulig dere ser den annerledes, men for meg ble ikke dette som jeg hadde ønsket. Jeg syns det er så vanskelig å få til ting uten munn, akkurat det samme følte jeg for grisen jeg lagde. Nå kjenner jeg at jeg er skikkelig skeptisk til å prøve meg på en krokodille, kjipt hvis det samme skjer igjen. Nå skal det sies at man ofte trenger maaange forsøk for å få til en fin figur, men ofte kjenner man at prototypen aldri blir noe mer. Slik som nå. Jeg legger den allikevel i eplabutikken i løpet av ettermiddagen, i tilfelle noen føler for å redde denne stakkars hakkekylling-hanen!

tirsdag 8. februar 2011

1-års eplajubileum!

8. februar i fjor åpnet jeg eplabutikken min, så i dag er det jammen meg jubileum! Tanken om å selge ranglene "mine" hadde surret i bakhodet en stund, og da jeg fant epla.no åpnet jeg butikken min bare noen dager etterpå, uten å vite noe særlig om hva det gikk ut på. Til å være så veluoverveid er jeg veldig fornøyd, med navnet på butikken og det hele :D Jeg heklet seks rangler slik at følte jeg hadde et variert utvalg, og dette er det jeg kunne tilby for et år siden:

 Første salget fikk jeg etter en uke (hvis vi ser bort fra den som venninna mi kjøpte), så kom det et salg til i februar, og neste var midt i mars. Jeg var strålende fornøyd! I august var jeg i Kamille, og etter det ble det helt vilt i butikken. Jeg solgte 39 rangler den måneden! Nå har jeg endt opp på 110 rangler (på epla), og 232 salg totalt. Butikken har utviklet seg, men jeg føler fortsatt jeg er tro mot ideen min, det har vært viktig for meg. Jeg føler jeg har vært med på å spre hekleglede og spre håndlagde barneleker over det ganske land (og utland!), og det er så fint å tenke på! Jeg har også hjulpet folk så de slipper å spise så himla mange kinderegg ved å tilby rangledeler, og nå har jeg virkelig slått på stortromma - jeg har bestilt 500 ranglekapsler, så jeg håper virkelig at etterspørselen fortsetter!

Jeg har sagt det før, men hadde det ikke vært for epla hadde jeg aldri begynt å blogge, og mens jeg i starten blogget for å markedsføre butikken har det nå snudd litt, og hadde jeg måtte velge mellom eplabutikken eller bloggen hadde jeg uten tvil fortsatt å blogge fremfor å drive butikk. Det er fordi bloggen min er mer allsidig, mens eplabutikken min er en bitteliten nisjegreie. Bloggen pusher meg til å være kreativ og jeg får så masse inspirasjon av dere alle!

Et år har gått fort, men samtdig har det skjedd så mye det siste året. Nå er jeg spent på hva som skjer i året som kommer. Jeg tror fokuset blir mer på mønsterutvikling fremfor å lage rangler, det har jeg jo allerede begynt med. Jeg syns det er gøy at ingen av ranglene fra 1 år siden var laget fra mine egne mønstre, mens hvert eneste produkt i butikken i dag er "mitt". Jeg trodde helt ærlig at det ikke var noe penger i å selge mønster, men i januar solgte jeg faktisk 65 mønstre, så litt penger blir det jo. Pengene går til ferietur i april, wohoo! Takk til dere alle:)

Hadde det ikke vært for dere som leser bloggen min, kommer med positive kommentarer, handler mønstre og ustyr hadde jeg aldri hatt dette, som nå er en kjempefin jobby. For det er jo en slags jobb og en hobby dette her! Tusen milliarder takk til dere alle sammen! Gleder meg fortsettelsen!

mandag 7. februar 2011

Bokmerkedypdykk - uke 6 : sy en barnekjole av en gammel skjorte.

En gang i uka i hele 2011 lager jeg et innlegg basert på mine gamle bokmerker. For tidligere uker - sjekk her.
Her er ukas tips:

Selv om jeg ikke har barn selv, eller ikke er særlig flink til å sy - sparer jeg på syoppskrifter som passer til barn og sying, i tilfelle det skulle bli aktuelt en dag. Kjekt å ha. Og denne er så smart! Her snakker vi tutorial for dummies, dette skulle til og med jeg klart, med den superfine oppskriften. 
 Fra den fantastiske bloggen MADE

søndag 6. februar 2011

Snart i mål!

Nå er heldigvis denne lille apen endelig ferdig, og det samme er den lille softis-rangla, for babyen ble født på mandag og jeg gleder meg vilt til å treffe den lille jenta som skal få disse gavene :) Vil du også hekle en Ape ala Kaptein Biff kan du kjøpe mønsteret her.
Mamman til denne babyen er som meg -veldig glad i rangler som ser ut som vanlige ting, f.eks en is eller en kyllingklubbe. Denne softisen er nokså lett å lage, mønsteret er gratis og kan finnes her. Det er mulig jeg lager en kyllingklubbe til henne også, mønsteret til denne kan du kjøpe her.


Nå har jeg bare igjen å sy en liten bamse, og så er alle "pliktoppgavene" ferdig. Garnet fra pickles har kommet, og jeg fikk strikket tre omganger i går før armene mine holdt på å falle av. Jeg lærer tydeligvis aldri... Tar en strikkefri dag og stikker ut i sola en tur! God søndag!

fredag 4. februar 2011

Guttegreier

Jeg syns ofte det er vanskelig å lage ting til gutter, fordi jeg ikke syns lyseblå og mørkeblå er så veldig spennende. Venninna mi skal bli tante, og hun ønsket å gi en drillstavrangle. Mamman til babyen er ikke så glad i blått, men vi endte opp med blått likevel, men i kombinasjon med mye grått og hvitt. Jeg for min del er veldig glad i grått sammen med gult, og kjøpte et nytt gult garn i går som jeg gleder meg til å teste ut.
 Jeg har også fått ferdig aperanglen til kollegaen min som snart blir (en megamegastolt) grandtante. Hun ønsket seg tradisjonelle blå farger, så hun har fått tre alternativer å velge mellom. Jeg heier på gutterangler i mer turkisaktige farger sammen med gult eller grønt, men folk er jo forskjellig - og godt er det!
Tusen takk for alle de søte kommentarene de siste dagene. Jeg syns det er så fint å ha gla-bloggen tilbake igjen etter en periode med mye klaging og negativitet. Jeg ser kopi-inspirasjon-debatten raser i danmark, og selv om jeg selv trengte å lufte ut på min egen blogg, vet jeg ikke om jeg ville gjort det igjen. Jeg har funnet ut at de som kopierer og selger ting ofte eller aldri gjør det uten å vite at de gjør noe galt, og svarene jeg får fra disse personene gjør at jeg blir sintere enn hvis jeg bare lar det være. Men sånn er det, man lærer hver dag! God helg!

torsdag 3. februar 2011

Mange baller i lufta...

 Jeg har gått i flere-prosjekter-på-en-gang-fella. Jeg VET jo at jeg er nødt til å gjøre ferdig et prosjekt før jeg gjør ferdig det neste, ellers blir ingenting ferdig. Nå er jeg heldigvis ferdig med de blå tøflene, og den lille angry bird-fuglen. Jeg har igjen å hekle en aperangle til en kollega, og en Ape ala kaptein biff til ei venninne som er gravid på overtid (er nesten ferdig med den men gikk tom for garn), og jeg tenkte å sy en liten ting til henne, og hun har også ønsket seg en rangle. Så er det en drillstavrangle for ei venninne, og DERETTER er det ingen flere pliktoppdrag. Herlig. Oh well, jeg mener å huske jeg har endel fri i turnusen om to uker... Men jeg skal ikke klage, det er stas å ha mye å gjøre! Målet er å ihvertfall bli ferdig med Apen, aperangla og drillstaven før jeg går på kveldsvakt i dag...

Jeg har også store planer om å lage flere rangledyr, blant annet er det en gullfiskrangle som surrer i hodet mitt, en krokodille og den lille muldvarpen. MEN, jeg er litt ranglelei om dagen og prøver å gjøre litt lystbetonte ting. Jeg har for eksempel bestilt garn til å lage pickles vaffellue. Jeg er jo så dårlig til å strikke, men jeg håper jeg får til dette. Jeg har jo skjønt at denne lua skal være nokså lett, til tross for at den ser dødsavansert ut. Jeg har bestilt garn i disse fargene ( badeand i soft superwash og vårløv i silk mohair) :
Jeg mener, 68 kroner for et nøste med mohairgarn, det BØR bli fint, og jeg BØR få det til!

Neste post på programmet er disse vottene, de heter Friendship mittens, og er hekla! Vottene på dette bildet er det Allison bak bloggen Field Wonderful som har laget, og jeg har fått låne bildet :)

Er veldig spent på om jeg får det til, det ser unektelig ganske vanskelig ut? Mønsteret er gratis, og kan finnes her:

onsdag 2. februar 2011

Sinna fugl

Det er ikke få timer jeg har sløst vekk på spillet Angry Birds på telefonen min, og det er ikke få timer jeg har brukt å diskutere de ulike brettene med broren min og nevøen min som snart fyller 8. Nå har jeg heklet denne sinna fuglen i bursdagspresang til åtteåringen, og håper den faller i smak. Det er lissom umulig å spå, om man er teit eller ikke. Den var ihvertfall superenkel å lage, og jeg fylte den med erter i bunnen slik at den står stødig. Det finnes masse mønstre der ute med fugler fra spillet, jeg syns disse er finest - her er den gule fuglen og her er den grønne og den røde i en pakke. Jeg fant min i gratisversjon på Ravelry.