tirsdag 30. november 2010

Jeg er verdens heldigste!

Her ser dere meg - veldig glad!
Jeg fikk nemlig denne fantastiske genseren i posten i går, helt ut av det blå! Det var kusina mi Jenny som syns jeg skulle ha en uglegenser, så hun strikka en til meg. Wow, er det mulig å være så snill eller?! Ikke er det jul ennå og ikke er det bursdag, og ikke har jeg vært spesielt snill heller? Den sitter som et skudd, og den er vanvittig god og varm, men ikke minst er den så ekstremt fin at det nesten ikke går an. OG - knappene på uglene kommer fra gården hvor mamma vokste opp, og hvor jeg har etternavnet mitt fra, så det er omtrent så koselig gave som det går an å få!
Genseren har raglanfelling, som er min favoritt, og det kule er at armene bare smelter inn med genseren på grunn av ugleborden (som forresten går rundt hele genseren på baksiden også).

Jeg skjønner hvor mye garn som har gått med, og hvor lang tid det har tatt å lage denne skjønnheten her - og jeg er i nesegrus beundring og ekstremt takknemlig. Det er vel gleden med å gi gaver oss håndarbeidsfolk i mellom? Da vet man at det VIRKELIG blir satt pris på!

Her er Stivheks-Jenny i sin egen uglegenser:
Oppskriften finner du på ravelry, og det finnes en voksenmodell og en barnemodell. Lurer du på noenting om oppskriften anbefaler jeg at du besøker bloggen til Jenny og co og spør der :)

Igjen -  kjæreste Jenny, tusen milliarder takk!

mandag 29. november 2010

Julekulekrans

Nå har jeg hengt opp julekulekransen min! (det ser egentlig ut som jeg har hengt den opp hos naboen, men begge disse dørene går inn til vår leilighet - noe avisbudet aldri helt har fått med seg)
Jeg kjøpte kuler på salg i forfjor, og lagde den før jul i fjor. Man trenger skikkelig mange kuler, så det er lurt å prøve å finne noen kupp. Nille og endel av møbelbutikkene selger store pakker med kuler i en farge i ulik utførelse, de kan være fine å bruke. Jeg kjøpte også endel på IKEA, blant annet alle de små kulene som passet ypperlig til å fylle inn her og der. Du trenger en halmkrans og limpistol for å lage din egen krans, men det er lett! Ikke bruk isoporkrans, fordi isopor smelter når det kommer i kontakt med limpistol. Det vet jeg alt om, for å si det sånn. Fremgangsmåten er ikke mer hokus pokus enn det jeg akkurat har sagt, men hvis du trenger å vite steg for steg fant jeg en tutorial her.

Inspirasjonen fant jeg på en blogg som ser ut til at ikke finnes lenger, men det var ihvertfall ei dame som hadde brukt alle sine gamle julekuler i sin krans. Jeg syns den var det fineste jeg noengang hadde sett, men samtidig at det var helt vanvittig å bruke så fine kuler på en krans. Men hvorfor ikke, kanskje? Den var litt i denne stilen:
Sykt fin, hæ?! Denne er laget ved en annen fremgangsmåte enn min, et tips til de som ikke har limpistol.
Vil du se flere dødsfine julekulekranser kan jeg tipse om å søke på "bauble wreath" eller "ornament wreath" på google. Tenkte det kunne være greit å tipse om, det er vel ikke akkurat det første engelske ordet man lærer her i livet - bauble wreath!

Hallo, det finnes en person som har en egen julekulekransblog! wow, man må jo bare ELSKE internett!

søndag 28. november 2010

Mer julepynting og lovsang til søstrene grene!

Hjelpe meg, for en mengde kommentarer på give away-innlegget! Det varmer langt inni hjerterota, og varme trenger jeg med tanke på den kulda som er i oslo om dagen. Det var 12,5 grader INNE på kjøkkenet mitt i dag tidlig! Men - det at dere tar dere bryet å skrive så fine ting er helt vanvittig. Å være noens hekleguru, og at folk kjøper en rangle den dagen de tester positivt - er dere klar over hvor vanvittig det er for meg å lese disse tingene? Wow, og tusen millioner takk!

Så - til dere som bor i Oslo har jeg den gledelige nyheten av å fortelle at Søstrene Grene har åpnet igjen! De ligger nå i Kongensgate, der Åhlens lå før. Jeg var der den dagen de åpnet, og jeg kjøpte mange fine ting. Herregud, det må jo være verdens beste butikk, alt der er jo nesten gratis! F.eks disse filtsoppene, som bare koster 12 kroner og 88 øre! Butikkene finnes i Ski, Sanvika, Skien, Stavanger og Trondheim også :)
Og den lilla snoren er fra Nille, har mye fint de også! 20 kroner :)
Denne nissen kjøpte jeg på Søstrene Grene i fjor, men jeg så han sto der i år også. 
Og en pakke med disse små nøttene kostet 25 kroner og 97 øre (elsker prisene deres!). Det var ganske mange i en pakke, i sølv og hvitt. Og det var ikkenoe plastikktull heller, en av mine knuste på vei hjem. De små kulene kjøpte jeg der i fjor, men lurer på om jeg så dem i år også. De har masse store julekuler også, men jeg klarte å stå imot presset. Er det en ting jeg egentlig ikke trenger mer av så er det julekuler, det skal dere få se mer om en annen dag...

lørdag 27. november 2010

Give away!

Da jeg starta butikk på epla må jeg innrømme at det skjedde nokså brått og ugjennomtenkt, jeg hadde egentlig ingen plan eller visjoner, men jeg hadde lyst til å lage en ranglebutikk og se hva som skjedde. Og hva  skjedde? Jo det ble en suksess må jeg nesten si, og i går rundet jeg salg nr 100 i eplabutikken min! Og hadde det ikke vært for at det var gøy å drive butikk hadde jeg aldri laget blogg, og gurimalla så gøy det er med både butikk og blogg! 
Jeg syns det er på tide med en aldri så liten give away. Premien denne gangen er ikke en av mine egne kreasjoner, men denne reven som jeg har heklet etter en oppskrift laget av Amy Gaines.
 Det gøye med denne lille karen er at han kan stå av seg selv fordi halen er så stor og tung :)
Så over til reglene:

Jeg velger å gjøre det slik jeg gjorde det sist, det vil si at du får et lodd ved å kommentere innlegget. Du trenger ikke å ha egen blogg for å delta, men hvis du er anononym må du selv passe på å følge med når vinneren trekkes. Folk fra alle verdens land er velkomne til å delta, og vinneren trekkes 4. desember.

Lykke til!

fredag 26. november 2010

Pyntinga er i gang!

Jeg har kjøpt endel ny jule og adventspynt i år, og det er jo like gøy hvert år! Jeg syns det må være mest lilla pynt når absolutt skal gå igang med pyntinga så himla tidlig, men litt rødt innimellom kan det også være. Jeg syns lilla og rødt passer kjempefint sammen, jeg! Nå brenner jeg kongerøkelse, spiser juleskum, og hører på Solveig Slettahjells juleplate. Den er fin altså!
Både soppene og bokstavene kommer fra kremmerhuset. Spisestua kommer fra finn.no, og den fantastiske ugla er det Cathrine Ledner som har tatt bilde av. Vi fikk det i bryllupspresang og ELSKER det!
Nå er det så vanvittig mye inspirasjon å finne på nettet at jeg nesten sprekker, og jeg har lyst til å blogge ti ganger om dagen, men lover holde meg til maks et innlegg :) Jeg for min del skal jobbe i helgen, men det blir vel litt tid til blogging og julekos også!

torsdag 25. november 2010

En liten sniktitt på en fremtidig premie...

Noen av dere husker kanskje reven jeg hekla for en stund siden? Jeg har blitt så glad i den karen at jeg ikke klarer å gi den bort, og den er nå fast innslag i sofaen, sammen med de tre andre bamsene. Noen syns kanskje det er nok bamser nå, mens noen andre syns det er akkurat passelig :) I dag har jeg fått ferdig en ny og mindre rev, fra en annen oppskrift. Disse to gutta får ikke så god tid til å bli kjent, for den lille reven kan bli din! Jeg er nemlig to salg fra å ha solgt 100 rangler på epla, og det må såklart feires med en liten give away. Premien blir den lille rare reven... Mer om det når jeg har nådd det magiske tallet! Og en liten overraskelse følger også med til den som klarer å kjøpe rangle nr. 100!

Fin julepynt

Jeg vet dette er fjorårets nytt, men jeg tenkte å tipse likevel ettersom det kanskje ikke er alle som fikk med seg denne farsotten i fjor. Mibo studios lager noen helt FANTASTISKE papirfigurer som du bretter selv.
Du betaler ca 35 kroner, så sender de deg figurene i PDF, så printer du ut, klipper og limer. For en fin ide! I morgen skal jeg hente julepynten min i boden, og jeg er spent på hvordan disse figurene ser ut etter et år i en eske... Men heisann, hvis de er stygge kan jeg jo bare lage nye! Man kan såklart lage så mange man vil. Jeg syns de er akkurat passe tradisjonelle og passe utradisjonelle samtidig.

De finnes i flere varianter, jeg har dem også som påskepynt, og så noen kjempesøte ugler, bare se her:
Nå har mannen min reist bort for noen dager, og jeg er dermed kvitt festbremsen når det gjelder juleforberedelser.... Sorry,  men sånn er det bare, noen ting må man være uenige om.  På søndag er det første søndag i advent, og siden jeg skal jobbe i helga må jeg nok tjuvstarte litt. Nå er det gløgg, julemusikk, peppernøtter og kongerøkelse for alle pengene!

onsdag 24. november 2010

Begynnelsen...

I forrige innlegg skrev jeg om ugla i dette innlegget, og nå tenkte jeg å si litt om den lille raringen i midten, som var starten på mitt hekleeventyr. Jeg lærte meg å hekle på ungdomsskolen, og så slutta jeg med det ganske brått, før jeg plutselig kom på i 2008 at jeg ville begynne igjen. Jeg husker ikke helt hva som trigga det, men jeg tipper jeg hadde oppdaget amigurimis på etsy. Jeg fikk boka Happy Hooker av Debbie Stoller til bursdagen, og holdt nesten på å dø når jeg så dette bildet:
De heter "bedfellows" og er designet av Camilla Engman (hun lager sååå mye fint (for det meste illustrasjoner), sjekk siden hennes). Jeg syns fasongen og ikke minst  fargen var vanvittig fin, jeg ville aldri kommet på disse kombinasjonene selv. Det fine var også at selv om boken er amerikansk er jo Camilla svensk, og hun hadde brukt garn fra Drops, så da kunne jeg få tak i riktig garn. For en nybegynner er det vanskelig å skjønne hvilket garn som kan byttes ut med noe annet. Jeg kjøpte akkurat de samme fargene som på bildet og gikk igang med stort mot. Jeg lærte meg å hekle på nytt gjennom å lese hekleskolen i begynnelsen av boka, så derfor er jeg nå best til å lese amerikanske oppskrifter. MEN, jeg visste ikke at denne oppskriften er laget i slip stitch, verdens verste heklesting. Det burde stått med store blokkbokstaver at denne ikke er for nybegynnere. Jeg tror ikke jeg overdriver hvis jeg sier jeg brukte 50 timer på å få den ferdig, og det var etter utallige forsøk på snuten, som jeg bare måtte gi opp til slutt. Jeg har aldri laget noe med disse stingene etterpå, de fleste amigurmier er heldigvis laget av gode gamle fastmasken.
Så her sitter karen min, en blanding av en kanin og en bamse. Med all den tiden og frustrasjonen må den bare stå fremme, men han er søt også da, på sitt nybegynnervis. Og jeg syns fortsatt at fargekombinasjonen er fantastisk. Hatten av til Camilla Engman, altså.
Nå har jeg egentlig sluttet å kjøpe heklebøker, fordi det ofte er bare et par oppskrifter jeg liker i en hel bok. Istedet kjøper jeg enkeloppskrifter som jeg finner på Ravelry eller Etsy. Jeg vet ikke helt om jeg ville anbefalt Happy Hooker- boka heller, men hvis det er sånn at du til tross for mine advarsler føler at du bare må hekle en bamse som ligner på dette tror jeg at jeg vil anbefale boken Virkligheten istedet, hvor det er en oppskrift på en lignende bamse laget på denne måten.  Jeg har ikke boka selv, men jeg tror den er skikkelig fin.

tirsdag 23. november 2010

Ugla mi

Dere har kanskje lagt merke til denne gladgjengen på toppen av sofaen min? De står der året rundt, og er ikke dandert for bloggingens skyld som man kanskje skulle tro. Ofte flytter de plass, og de er så fine å se på! Man trenger ikke å ha barn for å ha sofaen full av kosebamser! Den lille ugla syns jeg er så genial for ideen er så enkel, og samtidig er den mulig å lage i tusenvis av varianter alt ettersom hvilken farge man velger på øynene. Jeg har laget flere varianter, men liker denne aller best. Den har håndmalte øyne og ser så snill ut:)

Det er rosieok som har laget oppskriften, og du får kjøpt den i hennes etsybutikk. Hun har også laget kjempemange andre fine oppskrifter, som også er veldig lette og superdetaljerte og fine, som er veldig bra for nybegynnerne der ute.
Trenger du øyne kan jeg anbefale Enami Eyes, på etsy (såklart). Jeg  har brukt 16 mm på denne ugla.

mandag 22. november 2010

Prokrastineringsmesteren

Når jeg kommer på en ting jeg skulle ha laget gjelder det å smi mens entusiasmen er på topp. Jeg blir nemlig like lett gira som jeg blir lei. Samlebåndsproduksjonen tok slutt før helga da jeg gikk tom for stoff, og hvis det ikke hadde vært for at jeg trenger disse gavene hadde jeg sikkert aldri blitt ferdig. Nå har jeg snart prokrastinert bort hele fridagen min for å unngå å lage disse gavene, men nå skal jeg snart gå igang... Jeg tok meg tilogmed en tur til Grønland for å se om jeg kunne finne noe annet stoff sånn at jeg kanskje kunne sy noe annet istedet, men jeg fant bare masse bånd. Sånne bånd har en slags magnetisk kraft på meg, og særlig når de på tilbud. 5 kroner meteren kan jeg like!
Sånn, da har jeg klart å skvise ut et blogginnlegg for å hale ut tiden også, men NÅ går jeg igang. Eller?

fredag 19. november 2010

Endelig helg!

Nå er det så fullt av pasienter på sykehuset at vi snart må stable i høyden, og det føles superdeilig å kunne reise bort litt til trøndelag for å være sammen med familie. I går kveld satt jeg og lagde julegaver og pakket inn mens jeg hørte på Bugge Wesseltofts "it's snowing on my piano" - en av mine mange favorittplater i førjulstiden. Åh, førjulskos altså!
Husker dere den tapen jeg kjøpte på Granit som jeg mente jeg sikkert kunne bruke til noe fint? Jeg fikk rett! Nå er alle gavene klare til å tas med nordover.
Jeg kjøpte en "sample pack" med bakers twine fra The Twinery på etsy (såklart), 13 meter av hver farge. Jeg betalte 15 dollar, og det syns jeg ikke det var noe å si på. Kan brukes til så mangt :)
God helg!

torsdag 18. november 2010

Tips til veggpryd

Noen husker kanskje dere skimtet den lille sauen her på dette bildet.

Den er så utrolig pen, og jeg syns den passer så fint i den lille hvite ramma si. Nærme ser den slik ut:
Til jul ønsker jeg meg et bilde av denne gåsa, ler meg ihjel av dette uttrykket:
Den talentfulle fotografen Sharon Montrose har tatt bildene, og hvis du gå til the animal printshop finner du bilde av MANGE dyr, giraffer, kuer, ugler, esler, kaniner, katter, hunder, aper og mange flere. Og det fine er prisen, de minste trykkene koster 25 dollar (det er størrelsen på den dere ser på veggen i gangen vår). Det må vel være et godt julegavetips hvis du kjenner noen som liker dyr? Eller hva med en liten julegave til deg selv kanskje? Her er to favoritter til (bildene har jeg stjålet fra nettsiden).





onsdag 17. november 2010

og ENDA et par tøfler

Det er ikke få innlegg jeg har laget om disse tøflene, og nå har jeg altså laget et nytt par i gave (sist gang var de rosa). Jeg brukte Gjesdals Vestlandsgarn denne gangen også , og de ble supervarme å ha på! Man strikker sålen i trippel tråd, og resten i dobbel tråd, så når de tover blir de supertykke og deilige. Oppskriften får du som vanlig kjøpt her. Dette må være mitt hotteste julegavetips, de er laget på ca to kvelder for dere som strikker raskt, og du trenger i underkant av tre nøster.
Det fascinerer meg så hvor ulikt disse tøflene tover. En runde på bare 40 grader var akkurat passelig for dette paret, mens på de rosa måtte jeg ha to runder. Med andre ord - begynn forsiktig! Jeg brukte samme knappene som på de rosa tøflene, og dermed må jeg vel kunne si at dette var et av mine mange gode etsykjøp. De er av ekte tre, og er vintage, og det er jo litt fint å tenke på. Nå er det bare en enslig knapp igjen...
Et tips til dere som skal lage tøflene : I oppskriften følger det med mønster på bare det ene beinet, og det andre må du finne ut av selv. For å få til dette skal du i følge oppskriften  strikke alle de rette maskene som vrang, og da får du motsatt fot. Det er mulig dette er vanlig i strikkeverdenen, men jeg syns det var supervanskelig, så jeg valgte å strikke hver rad baklengs istedet. Da får du det andre beinet. Lykke til!

tirsdag 16. november 2010

Til meg som pusler med lampeskjermer



I sommer fant jeg en skikkelig rørende godbit i misjonsbutikken i Kristiansand. En pose stapp full av gull, bokstavelig talt, og med en beskjed til en eventuell kjøper. Nå pusler jo ikke jeg så mye med lampeskjermer, men jeg håper den gamle damen som donerte lampeskjermsutstyret sitt ville godkjent meg likevel.
Det kan virke som klageinnlegget over å ikke å ha kommet igang med julegavene i går hjalp, for nesten umiddelbart etter jeg hadde trykket på "publiser innlegg" kom jeg på hva jeg skulle lage i julegaver til fem av venninnene mine. Det foregår ting og tang i livet mitt om dagen som gjør at jeg må være litt ego istedet for induviduell, og derfor kjørte jeg igang en slags samlebåndsproduksjon av gaver i går kveld. Neida, dere får ikke lampeskjermer, og jeg kjenner dere og dere kjenner meg, så dere får en ting som er veldig Elise-aktig på den ene siden, og nøytral-aktig på den andre :D En slags vendbar gave altså, mer skal jeg ikke si. Og til dere som ikke får gaven - dere får vente til etter jul med å se hva jeg har laget, men inspirasjonen har jeg funnet i bloglandia, gode jenter!

Og når jeg stryker det jeg har laget, kommer det sånn god gammel damelukt mens stoffet ennå er varmt. Koselig!


mandag 15. november 2010

Julegaveplanlegging

Jeg har en liten bok hvor jeg skriver opp alt jeg gir, får og ønsker meg til jul og bursdager. Det er nemlig sånn at jeg kommer på glimrende ideer, for å så se i boka mi at den ideen har jeg kommet på før. Jeg hadde daua uten denne boka, jeg har ikke sjangs til å huske hva jeg gav bort i fjor. Jeg elsker å gi gaver, men jeg skulle ønske at jeg var flinkere til å gi gave når som helst, og at alle ikke skulle gis på likt. Jeg pleier å lage ca halvparten av gavene, og jeg har som mål å være ferdig før desember, eller ihvertfall tidlig i desember. Men i år føler jeg meg litt grepet av panikk. På listen over mine 22 gavemottagere er det bare en gave som er i boks, og den kom dit i dag. 21 gaver igjen å pønske ut og få i hus. Yikes! Ettersom de fleste mottakerne av gavene ikke bor i Oslo, må jeg være i mål seinest 16. desember, da er postens frist for garantert utlevering av pakker før jul. I fjor var vi på postkontoret 16. desember for å sende takkekortene fra bryllupet, og det frister ikke til gjentagelse.

Jeg må fnise litt av pappas ønskeliste, jeg skjønner ikke en TING av hva det er han ønsker seg : lavenergipærer med skumringsrele, håndoverfres cotch, fresestål til håndoverfres. Er dette noe tull pappa, eller finnes dette på ordentlig?!

Hvor mange handler dere gaver til, og er dere i gang?

søndag 14. november 2010

Jeg egner meg ikke til finhekling...

Noen av dere husker kanskje innlegget jeg laget om tre ulike måter å lage heklede duker om til heklaboller. I helgen har jeg prøvd meg på oppskriften jeg linket til i innlegget, og selv om jeg forstår den, og jeg ser at det er enkelt, er ikke virkeligheten like snill. Den forblir flat frem til runde 6, og etter dette ligner den på en slags papadum. Jeg har laget tre forsøk, hvor de to første var helt feil fra første runde, mens den siste var nokså riktig. Jeg har likt antall masker som i oppskriften og alt mulig, men den er og vil ikke bli flat. Jeg gir opp. Ihvertfall denne oppskriften, men med tanke på hvor gøy det faktisk var må jeg nok bare finne meg en annen oppskrift.

Førsøk nummer tre til venstre, nummer to til høyre. Det tok meg tre forsøk å forstå at rutene skulle være firkantede, og ikke...organiske i formen. Men men, det er bare å prøve videre! Ellers er det vel nok av duker der ute som er ferdig heklet som bare venter på å bli gjort om til en heklabolle!

fredag 12. november 2010

Og derrr kom pakken i posten

I dag kom endelig pakken i posten, skulle tro den var sendt med hest og kjerre istedet for vanlig A-post. Iallefall - garnnøstene i pakken er supersøte. Jeg fikk tips av en leser om at hun hadde sett slike i en butikk på et norgesglass, og det måtte jeg også prøve. De er jo alt for bittesmå og søte til å bruke opp, og jeg har jo ingen garnnøster på glass fra før, så det trengte jeg egentlig...
Men maskemarkørene var ikke så bra som jeg hadde håpet, så derfor har jeg bestilt inn nye fra USA, fra merket Clover som jeg vet er bra. Jeg er tydeligvis en elendig koordinator, for jeg klarer aldri å ordne det slik at jeg har flust av alle rangledelene på likt. Nå er jeg plutselig snart tom for kapsler, og selv om jeg bestilte dem for mange dager siden er de ennå ikke sendt fra USA, og sist tok jo det over tre uker, så selv om jeg håper det går raskere denne gangen er det ikke sikkert jeg klarer å få nok av alt på likt. Løsningen ville sikkert være å bestille 10000 av alle delene, men får meg lissom ikke til å gjøre det heller. Jeg har nok med å oppbevare 7 kilo stuffing, jeg har ikke plass til en milliard ranglekapsler i leiligheten heller... Jeg hadde pakket klar 12 ferdigpakker med rangledeler som egentlig skulle gå til eplabutikken, men de har jeg allerede solgt før de kom så langt. Det er fortsatt bare å maile meg, for jeg kommer ikke til å legge ut varene på epla før jeg har bunkra skikkelig opp. Ellers er det stille i eplabutikken, det viser seg at selv om dere syns jeg kunne skru opp prisene var ikke markedet helt enig. Må tenke litt på hva jeg skal gjøre med akkurat det. Men nå er det helg og fri, og helgen som vi hadde planlagt blir ikke som planlagt, så nå er det blanke ark og endel tid til julegaveproduksjon skulle jeg tro.

onsdag 10. november 2010

Apefest i eplabutikken!

Det KRYR av aper i eplabutikken min nå. Jeg har vært ganske produktiv de siste dagene, med en liten tanke i bakhodet om at dette kanskje blir den siste store batchen før jeg må/vil igang med mine egne julegaver. Jeg kommer sikkert til å hekle en og annen ape mens jeg ser på tv, og på bussen og innimellom, men vil du være sikret en ape under noens tre i år er det kanskje lurt å kjøpe nå. Noen fargekombinasjoner kjenner dere sikkert igjen, men noen nye har det også blitt. Jeg prøver å balansere mellom å lage kombinasjoner jeg liker, og å lage mer tradisjonelle versjoner som alle kan like. Det er alltid så spennende å se hvilke farger som er mest populære, min favoritt ligger ofte igjen til slutt :D Av denne gjengen er det nok den lilla og gule og den lyseblå og gusjegule som er mine favoritter:)
Ulike personligheter alle mann! Er ikke rart man blir glad i disse vel?

tirsdag 9. november 2010

Samlebåndsproduksjon

Jeg har gått for samlebåndsmetoden disse to dagene, jeg pleier alltid å lage to aper på likt, men nå har jeg fleska til med fem stykk. Det er faktisk veldig ok å gjøre det slik, jeg innbiller meg at det går mye raskere. Nå mistet jeg dagslyset før jeg kom i mål, men alle de 10 -TI ranglene jeg har til salgs nå legger jeg ut på blggen og i eplabutikken i morgen.

Ellers har jeg en oppdatering på innlegget jeg skrev om Atelje Margareta. Jeg bestemte meg nemlig for å bestille garnet de hadde til 8 kroner nøstet for å teste det ut. I tillegg bestilte jeg noen maskemarkører, ettersom de jeg pleier å bruke snart var utsolgt. Pakken bestilte jeg 24 oktober, og nå 16 dager seinere har pakken ennå ikke dukket opp. Dette til tross for at det i følge bekreftelsen jeg fikk da jeg bestilte skulles leveres i uke 43, som ikke var forrige uke engang, men uka før der! I dag holdt det på å klikke for meg når pakken ikke lå i postkassa, så jeg tok en telefon dit. De hadde visst vært tom på lageret for noen av delene, så derfor hadde ikke pakken blitt sendt ut før 4. november. Okei, men det er vel vanlig å fortelle sånt til kunden, lurte jeg på. Joda, de pleide jo det da... Men ikke til meg, tydeligvis. Og sender dere det ikke som a-post lurte jeg på (har tross alt betalt 45 kroner i porto). Joda, det var sendt som brev, men fra Sverige. Så hvem vet hvor lang tid dette kan ta. Seriøst, det tar kortere tid å bestille varer fra Australia enn fra denne nettbutikken. I tillegg kunne hun fortelle meg at når det står at pakken leveres i uke 43 så betyr det at den sendes ut fra lageret i uke 43. Veldig lett for kunden å forstå, må jeg si, og når det tar åresvis å sende ut en pakke fra lageret er jo denne informasjonen helt verdiløs.  Nei jenter, hold dere unna!

Til dere som venter på pakker med maskemarkører, jeg er VELDIG lei meg for at ventetiden blir så lang.